![]() |
|
Sovngardzka Partia "Revolution" - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html) +--- Wątek: Sovngardzka Partia "Revolution" (/thread-1927.html) Strony:
1
2
|
Sovngardzka Partia "Revolution" - Józef Konstanty Bagrat - 21.11.2014 Nazwa: Sovngardzka Partia "Revolution" Ustrój: Socjalizm Rok założenia: 6/11/2014 Siedziba partii: Sovngard, Plac Wolności (Republika Ludowa Siedmiogrodu) Cele: -Nawiązywanie stosunków z innymi państwami, oczywiście z rozsądnymi. -Modernizacja starych wsi, którymi się nikt nie interesuje. -Pokój i ład w Republice Bieleńskiej. -Wybudowanie Fabryki pojazdów pancernych im. Rewolucji Majowej -Modernizacja armii. -Zażegnanie jakich kolwiek strajków/buntów/demonstracji -Wybudowanie muzem starożytnej broni im. Wolnego Sztandaru -Większy budżet dla państwa. (W miare możliwości) Oficjalną ochroną "Revolution" będzie Gwardia Czerwona. Siedziba: Stovtopol, ul. Ludowa 19 (Republika Ludowa Siedmiogrodu) Logo "Revolution" : ![]() Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Konstanty Jerzy Michalski - 21.11.2014 Cytat:-Nawiązywanie stosunków z innymi państwami, oczywiście z rozsądnymi. 1. Ze wszystkimi takimi nawiązaliśmy. 2. Iksde. Mamy problem z ilością miast, a co dopiero ze wsiami. 3. Mamy i to i to. 4. Po co? I tak mamy najnowocześniejszą armię w v-świecie. 5. Jak wyżej. 6. Nie mamy. 7. To się założy. 8. Budżet państwa jest ogrooooooomny, gwarantuje. Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Maciej Kamiński - 21.11.2014 Za chwilę zrobię dział, a tymczasem polemika: Cytat:-Nawiązywanie stosunków z innymi państwami, oczywiście z rozsądnymi.A jakimi konkretnie? Cytat:-Modernizacja starych wsi, którymi się nikt nie interesuje.Może wstrzymajmy się z tym do momentu, kiedy każde miasto będzie miało chociaż po jednym stałym mieszkańcu? Cytat:-Pokój i ład w Republice Bieleńskiej.Z nikim nie wojujemy, a nieporządku chyba nie ma? Cytat:-Wybudowanie Fabryki pojazdów pancernych im. Rewolucji MajowejA fabryki RazorArms są w jakimś stopniu wadliwe? Cytat:-Modernizacja armii.W sensie, status quo? : ![]() Cytat:-Zażegnanie jakich kolwiek strajków/buntów/demonstracjiCzyli: namówisz Feliksa, żeby je najpierw zorganizował? ![]() Cytat:-Wybudowanie muzem starożytnej broni im. Wolnego SztandaruA to jest bardzo ciekawy fabularny pomysł, popieram. Cytat:-Większy budżet dla państwa. (W miare możliwości)Sto tysięcy bialenów to za mało? Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Ronon Dex - 25.11.2014 Poproszę się wytłumaczyć z tego typu tekstów, pod adresem państwa, którego obywatelstwo otrzymałeś. Cytat:Jak mógł Towarzysz zauważyć, próbuje także założyć partie która znajduje się na terytorium RLS. Jeśli mnie odrzucą zrobię jakieś bunty przez "Revolution" i tyle zostanie z Bialenii. [attachimg=1] Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Józef Konstanty Bagrat - 26.11.2014 Czyli w demokratycznym państwie nie można wyrażać zdania o nie zadowoleniu z życia? Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Kristian Arped - 26.11.2014 Ktoś powiedział, że nie można? Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Józef Konstanty Bagrat - 26.11.2014 Najwidoczniej, skoro mieszkańcy są kontrolowani. Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Kristian Arped - 26.11.2014 A są kontrolowani? Nawet nie wiedziałem. Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Konstanty Jerzy Michalski - 26.11.2014 (26.11.2014, 19:45:42)Sviatoslav Abramov link napisał(a): Czyli w demokratycznym państwie nie można wyrażać zdania o nie zadowoleniu z życia? Nie myślimy towarzyszu o tym. Chodzi o to że chciał towarzysz odłączenia regionów od RB. Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Hewret von Thorn - 26.11.2014 Mieszkańcy w Bialenii nie są kontrolowani, są wolnymi jednostkami, które nie są trzymane tu przymusem. Zresztą, jak się to ma do słów ostatnio wypowiedzianych przez towarzysza na forum Siedmiogrodu o rewolucji w Bialenii? Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Józef Konstanty Bagrat - 26.11.2014 Nie miałem najmniejszego zamiaru odłączać terytorium RB, wypowiedź ta była totalnie spontaniczna. Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Hewret von Thorn - 26.11.2014 Zresztą, kto dopuszcza w Bialenii partię do działania, która przeciwdziała przeciwko Republice i nie jest nawet zarejestrowana na obszarze państwa? Cytat:Siedziba partii: Sovngard, Plac Wolności (Republika Ludowa Siedmiogrodu) Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Kristian Arped - 26.11.2014 Żadna ustawa chyba nie reguluje partii, więc może mieć siedzibę gdzie tylko zapragnie. Nawet w Leblandii. Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Konstanty Jerzy Michalski - 26.11.2014 (26.11.2014, 19:54:42)Sviatoslav Abramov link napisał(a): Nie miałem najmniejszego zamiaru odłączać terytorium RB, wypowiedź ta była totalnie spontaniczna. Na forum Rady Państwa, w ramach planu? Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Józef Konstanty Bagrat - 26.11.2014 1. Nie był to żaden plan. Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Maciej Kamiński - 26.11.2014 Nie ma tu czegoś takiego jak "rejestracja partii". Jesteś obywatelem - ogłaszasz powstanie partii - masz partię. (26.11.2014, 19:54:42)Sviatoslav Abramov link napisał(a): Nie miałem najmniejszego zamiaru odłączać terytorium RB, wypowiedź ta była totalnie spontaniczna.Ja w tej wypowiedzi nie widziałem planów odłączania czegokolwiek. Tylko zapowiedź rewolucji - a spraw w tym stylu nie można w Bialenii załatwić ot tak, o czym boleśnie przekonał się Laszk Młynariew. Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - PrezerwatywTradycja - 26.11.2014 Prawda, tu do rewolucji trzeba się przygotować, wtopić w otoczenie, a dopiero jak Ci zaufają... ups. Ja nic nie mówiłem
Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Maciej Kamiński - 26.11.2014 Raczej chodzi o to, że próba kończy się legalną kulą w łeb.
Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Hewret von Thorn - 26.11.2014 W Bialenii żadnej rewolucji nie będzie dopóki o tym ja nie zadecyduję. ![]() Ale że jestem typowym konserwatystą i szanuję sobie dialog, to raczej takiej decyzji nigdy nie podejmę. Nie jestem stukniętym w łeb nastolatkiem albo psycholem który rozwala wszystko co popadnie. Odp: Sovngardzka Partia "Revolution" - Ronon Dex - 26.11.2014 Chciałbym też wiedzieć na jakiej zasadzie dopuszczasz się Sviatoslavie Abramov usuwania z tego tematu postów członków rządu RB (mojego posta z "dowodem" na Twoje zamiary), a w zasadzie na jakiej zasadzie w ogóle usuwasz posty bez uzasadnienia? Fakt, że jego treść była dla Ciebie niewygodna nie jest przesłanką do usunięcia postu. Post przywróciłem, odebrałem Tobie (doraźnie) uprawnienia moderatorskie i sam je na razie przejąłem. Dalsze decyzje w tej materii zapadną w odpowiednim miejscu i zostaniesz o nich poinformowany. |