Forum Republiki Bialeńskiej
Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html)
+----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej IX Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-65.html)
+----- Wątek: Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw (/thread-1996.html)

Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw - MvP - 27.11.2014

Cytat: USTAWA REPUBLIKI BIALEŃSKIEJ
o zniesieniu ustaw
z dnia XX grudnia 2014 r.

Art. 1
Znosi się ustawę o dostępie do panelu administracyjnego z dnia 24 czerwca 2014 r.

Art. 2
Znosi się ustawę o wydarzeniu miesiąca z dnia 27 maja 2014 r.

Art. 3
Znosi się ustawę o plebiscycie obywatelskim z dnia 14 sierpnia 2014 r.

Art. 4
Znosi się ustawę o żałobach narodowych z dnia 3 marca 2014 r.

Art. 5
Znosi się ustawę o rankingu regionów z dnia 17 maja 2014 r.

Art. 6
Znosi się Akt Założycielski Autonomii Jahołdajewszczyzny z dnia 3 marca 2014 r.

Art. 7
Ustawa wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.

A oto komentarz autora ustawy, Hugona Herweta von Vinvis
Cytat: Wyjaśnienia:
Art. 1 - zapisy tej ustawy są martwe, prezydent nawet nie przykłada uwagi do tego, kto ma dostęp do panelu administracyjnego. Nad wszystkim ostatecznie czuwam ja - dostęp w tej chwili mają do PA: Hugon Hewret, Krzysztof Razorblade, Maciej Kamiński oraz Jan Kaniewski.
Art. 2 - zapisy tej ustawy również są martwe. Inicjatywy takie jak plebiscyty, rankingi, wydarzenia, etc. powinny być organizowane przez stałą osobę, która ma na to ochotę i motywację, a nie powinno być z góry narzucone na osobę, która nawet nie poczuwa się do obowiązku spełnienia tych obowiązków. Przykładu nie trzeba podawać. W sumie w każdej mikronacji tak jest, przykład to TOP List utworów w mikronacjach. Zawsze są prowadzone przez osoby zainteresowane.
Art. 3 - j/w
Art. 4 - Tutaj się zastanawiałem, ostatecznie można by było przygotować nowelizację ustawy lub uchylić punkt mówiący o zmianie kolorystyki (tylko do cholery czego?). Domyślam się, że stylu forum, ale techniczne biorąc - jest to niemożliwe. Do rozpatrzenia pozostawiam Parlamentowi.
Art. 5 - tak samo jak art. 2 i art. 3
Art. 6 - Tu tłumaczyć nie trzeba.
Jednocześnie apeluje do marszałka o udzielenie p. Hugonowi głosu w debacie.

Odp: Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw - Maciej Kamiński - 27.11.2014

Nie mogłaś poczekać, aż ktoś odpisze na ten pomysł na PZ, co? :Smile

No, i jeszcze edycja postu, kiedy odpowiadałem. :Smile Tak, udzielam.

Odp: Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw - Kristian Arped - 27.11.2014

Przepraszam za koleżankę. Chciała ona napisać:
Cytat:USTAWA REPUBLIKI BIALEŃSKIEJ
o zniesieniu ustaw
z dnia XX grudnia 2014 r.

Art. 1
Znosi się ustawę o dostępie do panelu administracyjnego z dnia 24 czerwca 2014 r.

Art. 2
Znosi się ustawę o wydarzeniu miesiąca z dnia 27 maja 2014 r.

Art. 3
Znosi się ustawę o plebiscycie obywatelskim z dnia 14 sierpnia 2014 r.

Art. 4
Znosi się ustawę o żałobach narodowych z dnia 3 marca 2014 r.

Art. 5
Znosi się ustawę o rankingu regionów z dnia 17 maja 2014 r.

Art. 6
Ustawa wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.

Odp: Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw - MvP - 27.11.2014

(27.11.2014, 18:01:18)Maciej Kamiński link napisał(a): Nie mogłaś poczekać, aż ktoś odpisze na ten pomysł na PZ, co? :Smile

Sam mnie opieprzałeś że projekty publikujemy w takiej formie w jakiej były złożone i ew zmiany dopiero w parlamencie w trakcie debaty...

(27.11.2014, 18:04:17)MvP link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=2083.msg20885#msg20885 date=1417104078]

Sam mnie opieprzałeś że projekty publikujemy w takiej formie w jakiej były złożone i ew zmiany dopiero w parlamencie w trakcie debaty...
[/quote]
Tak szczerze - pamiętam, że ostatnio często się z Tobą kłócę (nie, żeby negatywnie), ale tego akurat nie pamiętam. W którym miejscu?

Odp: Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw - MvP - 27.11.2014

(27.11.2014, 18:10:01)Maciej Kamiński link napisał(a): [quote author=MvP link=topic=2083.msg20887#msg20887 date=1417104257]
[quote author=Maciej Kamiński link=topic=2083.msg20885#msg20885 date=1417104078]

[/quote]
Tak szczerze - pamiętam, że ostatnio często się z Tobą kłócę (nie, żeby negatywnie), ale tego akurat nie pamiętam. W którym miejscu?
[/quote]
Jak do czegoś sie przyczepiłem w poprzednim projekcie Hugona, zaraz pod jego zgłoszeniem.

(27.11.2014, 18:12:20)MvP link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=2083.msg20889#msg20889 date=1417104601]
[quote author=MvP link=topic=2083.msg20887#msg20887 date=1417104257]
[quote author=Maciej Kamiński link=topic=2083.msg20885#msg20885 date=1417104078]

[/quote]
[/quote]
Jak do czegoś sie przyczepiłem w poprzednim projekcie Hugona, zaraz pod jego zgłoszeniem.
[/quote]
O który chodzi? Serio, nie widzę takiej mojej reakcji.

Odp: Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw - Maciej Kamiński - 06.12.2014

No doooobra. Podebatowaliśmy, to jedziemy z głosowaniem. Zanim to utonie.

Głosuję ZA wersją ostateczną.

Odp: Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw - Ronon Dex - 06.12.2014

ZA w wersji ostatecznej.

Odp: Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw - Kristian Arped - 06.12.2014

Za wersją moją.

Odp: Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw - MvP - 06.12.2014

ZA wersją Kristiana.

Odp: Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw - Maciej Kamiński - 09.12.2014

No to zamykamy.

(-) Maciej Kamiński

Odp: Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw - Kristian Arped - 09.12.2014

No danke, ale wypadałoby ogłosić. Sad

Odp: Projekt Ustawy o Zniesieniu Ustaw - Maciej Kamiński - 09.12.2014

To ma tyle czasu co ja.

Spokojnie, nie pali się, mogę wpisać w dowolnej chwili.