![]() |
|
Zaufaj sobie! - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Zaufaj sobie! (/thread-2072.html) Strony:
1
2
|
Zaufaj sobie! - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 03.12.2014 Ciof! Witajcie! Jestem Tomasz Rabotowicz choć wiele osób kojarzy mnie też pod nickiem "Akrypa". Swoją przygodę z mikronacjami zacząłem około 2010-2011 roku ale pewnie nikogo to nie obchodzi więc opowiem tylko o tym co robiłem w Bialenii. Nie wszystko pamiętam ale miałem kilka ważnych funkcji. Byłem premierem w czasie jednej kadencji, 3 albo 4 razy posłem, członkiem trybunału najwyższego, gubernatorem, ministrem, sędzią ludowym a jak mówią moje ordery człowiekiem zasłużonym dla policji (spałowanie Grutina chyba było największą zasługą), kultury, budowniczego kraju i uczestnika walki o niepodległą ojczyznę. Pełniłem też kilka razy funkcję głowy państwa poza Bialenią. Uważam iż funkcja prezydenta powinna się ograniczać do reprezentowania Bialenii i mieszkańców ew. w zaradzaniu konfliktów politycznych. Główną rolę w państwie powinien pełnić 2 izbowy parlament. Powołam też stałego wiceprezydenta którym jeszcze nie wiem kto będzie ale najprawdopodobniej 2 po mnie osoba w wyborach. W Bialenii mamy za mało pałowania, kodeks nalezy ograniczyć do kar grzywny, banicji i pałowania które jest najlepszą karą za znieważenie i brak kropek. Jestem za wprowadzeniem II tury wyporów prezydenckich gdyż 1 tura to kpina z demokracji. Uznałem, że główną władzę "wykonawczą" powinien pełnić rząd/rada ekspertów/rada państwa nazwa jest mało ważna. Członków powinna powoływać izba parlamentu. Takimi sprawami jak kultura, sport, zagranica itd. będą zajmować się eksperci więc ja, prezydent, jako iż nie jestem ekspertem w każdej dziedzinie oddam ten zaszczyt godniejszym. Jako prezydent mam zamiar być jednym z mieszkańców a nie wielkim bratem z za biurka jak moi poprzednicy. Nie chcę was zanudzać moją wizją kraju gdyż uważam iż wasza wizja i to jak zagłosujecie w wyborach do parlamentu jest ważniejsze. Ja jestem od tego by ładnie wyglądać a nie myśleć za was. Ufaj sobie a nie prezydentowi i rządzącym. No i najważniejsze, głosując na mnie sprawisz iż będziesz miał więcej luzu i więcej władzy w swojej małej ojczyźnie Bialenii. A teraz hasła wyborcze bo to one sprawią ze głosujesz w wyborach a nie małe literki. Najpierw stare które nadal są aktualne: [size=16pt]Głos na mnie to głos na więcej pałowania w przestrzeni publicznej! Głos na mnie to głos na Mnie! Głos na mnie to głos który pozwoli mi być prezydentem! Twój głos na mnie to głos który sprawi, że będę szczęśliwy! A teraz nowe: Nie wiesz oczom, głosując na mnie głosujesz tak naprawdę na siebie! 2 tura oznacza, że będziesz mógł 2 razy głosować a to 2 razy więcej zabawy! Parlament ma fajniejszą nazwę od prezydenta więc zasługuje na więcej władzy! Twój głos na mnie to głos który sprawi, że będziesz szczęśliwszy! Odp: Zaufaj sobie! - Maciej Kamiński - 03.12.2014 Jak tu wlepiać grzywny, skoro skasowaliśmy 5000 BLN na start? Odp: Zaufaj sobie! - MvP - 03.12.2014 Najlepszy program. (nie licząc HH) <3 Odp: Zaufaj sobie! - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 03.12.2014 (03.12.2014, 20:54:21)Maciej Kamiński link napisał(a): Jak tu wlepiać grzywny, skoro skasowaliśmy 5000 BLN na start?Jak nie stać cię na grzywnę to pałowanie.
Odp: Zaufaj sobie! - AndrzejSwarzewski - 03.12.2014 Pomysł na program ciekawy, aczkolwiek w ogóle się nie zgadzam. ![]() Odp: Zaufaj sobie! - Aleksandra Dostojewska - 03.12.2014 Cytat:Nie wiesz oczom, głosując na mnie głosujesz tak naprawdę na siebie!W bulu i nadzieji zapytam czy w realnym świecie masz na imię Bronisław? Tłumaczyłoby to twoje aspiracje .
Odp: Zaufaj sobie! - Maciej Kamiński - 03.12.2014 (03.12.2014, 22:06:26)Aleksandra Dostojewska von Vincis link napisał(a):Nie ma.Cytat:Nie wiesz oczom, głosując na mnie głosujesz tak naprawdę na siebie!W bulu i nadzieji zapytam czy w realnym świecie masz na imię Bronisław?
Odp: Zaufaj sobie! - AndrzejSwarzewski - 03.12.2014 Facebook'owe imię wskazywałoby raczej na to, iż obywatel Rabotowicz jest premierem pewnego innego kraju.
Odp: Zaufaj sobie! - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 03.12.2014 (03.12.2014, 22:06:26)Aleksandra Dostojewska von Vincis link napisał(a): W bulu i nadzieji zapytam czy w realnym świecie masz na imię Bronisław?Na pewno mam więcej powodów do aspiracji niż ty. ![]() I nie mam tak na imię. (03.12.2014, 21:57:29)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Pomysł na program ciekawy, aczkolwiek w ogóle się nie zgadzam.Andrzej, dlaczego nie chcesz być szczęśliwy? (03.12.2014, 23:00:50)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Facebook'owe imię wskazywałoby raczej na to, iż obywatel Rabotowicz jest premierem pewnego innego kraju.Niby jakiego? :v Odp: Zaufaj sobie! - AndrzejSwarzewski - 03.12.2014 Cytat:Niby jakiego? :vДмитрий Анатольевич Медведев Cytat:Andrzej, dlaczego nie chcesz być szczęśliwy?Swarzyzm inaczej definiuje szczęście. )
Odp: Zaufaj sobie! - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 03.12.2014 Cytat:Jak to mawiał György Lukács masz: niedialektyczne pojęcie szczęścia. xDCytat:Andrzej, dlaczego nie chcesz być szczęśliwy?Swarzyzm inaczej definiuje szczęście. Odp: Zaufaj sobie! - Eddard Noqtern - 03.12.2014 II tura - to zdecydowanie popieram. A w tych wyborach nie będzie drugiej tury? Jeśli tak to jest to jakiś żart... Odp: Zaufaj sobie! - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 03.12.2014 (03.12.2014, 23:33:19)Eddard Noqtern link napisał(a): II tura - to zdecydowanie popieram. A w tych wyborach nie będzie drugiej tury? Jeśli tak to jest to jakiś żart...Niestety nie, aktualne prawo decyduje tak, że wygrywa pierwszy a jak jest remis parlament decyduje. Odp: Zaufaj sobie! - Kristian Arped - 03.12.2014 Nie będzie. Prawo się tworzy na potrzeby, a zazwyczaj mieliśmy dwóch kandydatów, tak więc nikt o tym nie pomyślał. Odp: Zaufaj sobie! - Eddard Noqtern - 03.12.2014 Szczerze - to jest bez sensu. Przy czterech kandydatach ktoś może wygrać, choćby 1 głosem, np. z 30%. Odp: Zaufaj sobie! - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 03.12.2014 (03.12.2014, 23:58:05)Eddard Noqtern link napisał(a): Szczerze - to jest bez sensu. Przy czterech kandydatach ktoś może wygrać, choćby 1 głosem, np. z 30%.To, że jest bez sensu na pewnie nie jest powodem dlaczego chcę to zmienić.
Odp: Zaufaj sobie! - Kristian Arped - 04.12.2014 (03.12.2014, 23:58:05)Eddard Noqtern link napisał(a): Szczerze - to jest bez sensu. Przy czterech kandydatach ktoś może wygrać, choćby 1 głosem, np. z 30%.Bo jak już mówiłem, raczej tłumów chętnych na obsadzenie tego stanowiska nie było. Poza tym, 2/3 parlamentu może blokować jakiekolwiek jego działania. Odp: Zaufaj sobie! - Jan Kaniewski - 04.12.2014 Ja też jestem sceptycznie nastawiony - mało konkretów. Odp: Zaufaj sobie! - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 04.12.2014 (04.12.2014, 13:50:30)Jan Kaniewski link napisał(a): Ja też jestem sceptycznie nastawiony - mało konkretów.Skoro jestem za tym by ograniczyć władzę wykonawczą prezydent nie mogę dawać 50 postulatów o tym co zrobię za swojej kadencji. Z resztą mój program mówi, że to ty masz robić, myśleć itd. a nie wódz prezydent rządzić samowładnie. Mikronacje to zabawa zespołowa. Cały czas zachwalamy się jaką to jesteśmy Republiką a większość osób chce by prezydent był w praktyce królem tylko wybieranym co jakiś czas. Odp: Zaufaj sobie! - Kristian Arped - 04.12.2014 (04.12.2014, 13:50:30)Jan Kaniewski link napisał(a): Ja też jestem sceptycznie nastawiony - mało konkretów.Och ironio. |