![]() |
|
Ogłoszenie składu II Rządu - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Resorty rządowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-559.html) +---- Dział: Archiwum Ministerstw (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-28.html) +---- Wątek: Ogłoszenie składu II Rządu (/thread-224.html) |
Ogłoszenie składu II Rządu - AndrzejSwarzewski - 11.01.2014 Art. 1 Na czele Rady Ministrów Republiki Bialeńskiej II Kadencji stanie osobiście prezydent Republiki Bialeńskiej Andrzej Swarzewski. Art. 2 Powołuje się szlachcica Macieja Kamińskiego na stanowisko Ministra Spraw Wewnętrznych. Art. 3 1. Powołuje się Jana de Kaniewskiego na stanowisko Ministra Spraw Gospodarki. 2. Jan de Kaniewski z racji sprawowanej funkcji ministerskiej będzie także Prezesem Bialeńskiej Izby Wymiany. Art. 4 1. Powołuje się Krzysztofa Razorblade na stanowisko Ministra Obrony Narodowej.] 2. Krzysztof Razorblade z racji sprawowanej funkcji ministerskiej będzie tymczasowo dowodził armią. Art. 5 Rozporządzenie wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia. Re: Ogłoszenie składu II Rządu - Baltazar Dostojewski - 11.01.2014 Gratuluję Ministrom II kadencji. Re: Ogłoszenie składu II Rządu - Maciej Kamiński - 11.01.2014 Dziękuję za nominację, jak również i za gratulacje. Abdullahu - ulitujesz Ty się kiedyś nade mną...? O kropki mi konkretnie chodzi. Re: Ogłoszenie składu II Rządu - Baltazar Dostojewski - 11.01.2014 Cytat:Dziękuję za nominację, jak również i za gratulacje. Abdullahu - ulitujesz Ty się kiedyś nade mną...? O kropki mi konkretnie chodzi. Drogi Macieju Pożyjemy Zobaczmy . Re: Ogłoszenie składu II Rządu - Maciej Kamiński - 11.01.2014 Cytat:[quote author="Lehrabia"]Dziękuję za nominację, jak również i za gratulacje. Abdullahu - ulitujesz Ty się kiedyś nade mną...? O kropki mi konkretnie chodzi. Drogi Macieju Pożyjemy Zobaczmy .[/quote] Zobaczymy, zobaczymy... Zwłaszcza, kiedy będzie możliwe dokończenie głosowania nad Kodeksem Porządkowym - czyli już niebawem. Re: Ogłoszenie składu II Rządu - Baltazar Dostojewski - 11.01.2014 Cytat:[quote author="Abdullah Aykm"][quote author="Lehrabia"]Dziękuję za nominację, jak również i za gratulacje. Abdullahu - ulitujesz Ty się kiedyś nade mną...? O kropki mi konkretnie chodzi. Drogi Macieju Pożyjemy Zobaczmy .[/quote] Zobaczymy, zobaczymy... Zwłaszcza, kiedy będzie możliwe dokończenie głosowania nad Kodeksem Porządkowym - czyli już niebawem.[/quote] To wtedy poproszę cię o pomoc języka ponieważ ja od wielu już lat mam problemy z Polską ortografią składową. Re: Ogłoszenie składu II Rządu - Maciej Kamiński - 11.01.2014 Cytat:[quote author="Lehrabia"][quote author="Abdullah Aykm"][quote author="Lehrabia"]Dziękuję za nominację, jak również i za gratulacje. Abdullahu - ulitujesz Ty się kiedyś nade mną...? O kropki mi konkretnie chodzi. Drogi Macieju Pożyjemy Zobaczmy .[/quote] Zobaczymy, zobaczymy... Zwłaszcza, kiedy będzie możliwe dokończenie głosowania nad Kodeksem Porządkowym - czyli już niebawem.[/quote] to wtedy poproszę cie o pomoc języka ponieważ ja od wielu już lat mam problemy z Polska ortografia składowa[/quote] Proś śmiało - ale czepiać się będę po wieki wieków wielkich liter na początku zdania i kropek na końcu, czego w powyższym np. zabrakło. Wykuj się tylko tego i będzie dobrze. :wink: :wink::wink: Re: Ogłoszenie składu II Rządu - Baltazar Dostojewski - 11.01.2014 Cytat:[quote author="Abdullah Aykm"][quote author="Lehrabia"][quote author="Abdullah Aykm"][quote author="Lehrabia"]Dziękuję za nominację, jak również i za gratulacje. Abdullahu - ulitujesz Ty się kiedyś nade mną...? O kropki mi konkretnie chodzi. Drogi Macieju Pożyjemy Zobaczmy .[/quote] Zobaczymy, zobaczymy... Zwłaszcza, kiedy będzie możliwe dokończenie głosowania nad Kodeksem Porządkowym - czyli już niebawem.[/quote] to wtedy poproszę cie o pomoc języka ponieważ ja od wielu już lat mam problemy z Polska ortografia składowa[/quote] Proś śmiało - ale czepiać się będę po wieki wieków wielkich liter na początku zdania i kropek na końcu, czego w powyższym np. zabrakło. Wykuj się tylko tego i będzie dobrze. :wink: :wink::wink: [/quote] YES SIR!. Re: Ogłoszenie składu II Rządu - Jan Kaniewski - 11.01.2014 Gratuluję wszystkim, bo od tego momentu można wreszcie mówić o początku rządu. Re: Ogłoszenie składu II Rządu - AndrzejSwarzewski - 11.01.2014 Cytat:Gratuluję wszystkim, bo od tego momentu można wreszcie mówić o początku rządu.Dlaczego wreszcie od tego momentu? Niezbyt rozumiem. Re: Ogłoszenie składu II Rządu - Baltazar Dostojewski - 11.01.2014 Cytat:[quote author="Jan Kaniewski"]Gratuluję wszystkim, bo od tego momentu można wreszcie mówić o początku rządu.Dlaczego wreszcie od tego momentu? Niezbyt rozumiem.[/quote] Dlatego ze I kadencja która była przed przed wczoraj była rządem przejściowym a teraz już Mamy Rząd Normalnej Kadencji. Re: Ogłoszenie składu II Rządu - AndrzejSwarzewski - 11.01.2014 Uważam, że Pierwsza Kadencja była całkowicie normalna i miała wiele sukcesów.
Re: Ogłoszenie składu II Rządu - Jan Kaniewski - 12.01.2014 Ależ ja temu nie przeczę. I kadencja była dobra z punktu widzenia uformowania się podstaw i rozwoju Republiki Bialeńskiej. Choć tez nie było bez mankamentów. Zdarzyły się i Ludowa Akcja Narodowa wyraziła swoje zdanie. Re: Ogłoszenie składu II Rządu - AndrzejSwarzewski - 12.01.2014 Cytat:Ależ ja temu nie przeczę. I kadencja była dobra z punktu widzenia uformowania się podstaw i rozwoju Republiki Bialeńskiej. Choć tez nie było bez mankamentów. Zdarzyły się i Ludowa Akcja Narodowa wyraziła swoje zdanie.Owszem, niedługo jednak opublikuję Odezwę Prezydenta, na temat poprzedniego i obecnego rządu. ![]()
|