Forum Republiki Bialeńskiej
Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html)
+---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html)
+----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej II Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-49.html)
+----- Wątek: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego (/thread-238.html)

Strony: 1 2

Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - AndrzejSwarzewski - 12.01.2014

Cytat:Ustawa o
Dostępie do panelu administracyjne

Art. 1
Dostęp do panelu administracyjnego Forum Republiki Bialeńskiej, Wordpressa Republiki Bialeńskiej oraz Czatu Republiki Bialeńskiej posiada Prezydent Republiki Bialeńskiej.
Art. 2
Prezydent Republiki Bialeńskiej w drodze rozporządzeń przyznaje i odbiera dostęp do poszczególnych paneli administracyjnych.
Art. 3
Ustawa wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

Ustawa zasadniczo regulacyjna, ale kwestia dostępu jest wciąż nieuregulowana. Obecnie jest zgodnie z projektem ustawy, dostęp mam tylko ja- prezydent, ale gdyby wybory prezydenckie zwyciężył baron Kamiński, to mógłby być problem. Smile SmileSmile

Re: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - Jan Kaniewski - 12.01.2014

No właśnie mnie tez to nurtowało. Skoro jest się prezydentem to powinno być się odpowiedzialnym.

Re: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - AndrzejSwarzewski - 12.01.2014

Cytat:No właśnie mnie tez to nurtowało. Skoro jest się prezydentem to powinno być się odpowiedzialnym.
No i przecież jestem, prawda? Fakt, że nie było to uregulowane wynika tylko i wyłącznie z faktu, że zapomnieliśmy o tym w nawale innych potrzebnych ustaw.

Re: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - Baltazar Dostojewski - 12.01.2014

Cytat:[quote author="Jan Kaniewski"]No właśnie mnie tez to nurtowało. Skoro jest się prezydentem to powinno być się odpowiedzialnym.
No i przecież jestem, prawda? Fakt, że nie było to uregulowane wynika tylko i wyłącznie z faktu, że zapomnieliśmy o tym w nawale innych potrzebnych ustaw.[/quote]

W ten sęk żeby nie dawać każdemu całego admina tylko dać junior admin (w PA Junior Admin ma 50% podstawowych praw admina 100%) Andrzej spr tak tam jest junior admin i on ma 50% podstawowych praw tam chyba nie ma prawa banować i wywalać ludzi z forum jak ja pamiętam

Re: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - AndrzejSwarzewski - 12.01.2014

Cytat:W ten sęk żeby nie dawać każdemu całego admina tylko dać junior admin
Im mniej osób ma jakiekolwiek uprawnienia tym lepiej. Pamiętamy przecież cały czas chwilę w której agent pewnego państwa usunął forum Dżamahiriji.

Re: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - Baltazar Dostojewski - 12.01.2014

Cytat:[quote author="Abdullah Aykm"]W ten sęk żeby nie dawać każdemu całego admina tylko dać junior admin
Im mniej osób ma jakiekolwiek uprawnienia tym lepiej. Pamiętamy przecież cały czas chwilę w której agent pewnego państwa usunął forum Dżamahiriji.[/quote]

PRIMO: Miał dostęp do całego admina

SECUDO: Głupota wtedy nie bolała

Tredje: Chodzi hipotetycznie jak by Maciek wygrał wybory to admin(ty) musiał by mu dać junior admina

Cytat:PRIMO: Miał dostęp do całego admina
No to też prawda.
Cytat:SECUDO: Głupota wtedy nie bolała
Aż nie chcę mówić, kto był zwolennikiem przeniesienia się na nowe forum.
Cytat:Tredje: Chodzi hipotetycznie jak by Maciek wygrał wybory to admin(ty) musiał by mu dać junior admina
Nie. Maciek dostałby całego admina, a ja nie miałbym żadnego dostępu. Nie bawmy się w Sarmację, żaden ze mnie Piotr Mikołaj.

A no dobra powiedzmy ze Maciek jest Teraz szpiegiem np Sarmacji i ty dałbyś mu dostęp do admina rapciu tachu i forum nie ma i co i wtedy byś powiedział....

(To nie jest Oskarżenie Macieja o Szpiegostwo to jest tylko PRZYKŁAD dlatego ze maciek i Andrzej startowali w wyborach na prezydenta)

Cytat:A no dobra powiedzmy ze Maciek jest Teraz szpiegiem np Sarmacji i ty dałbyś mu dostęp do admina rapciu tachu i forum nie ma i co i wtedy byś powiedział....
Powiedzmy, że Barack Obama jest teraz szpiegiem np. Rosji i miałby dostęp do amerykańskiej broni atomowej rapciu tachu i Stanów Zjednoczonych nie ma i co i wtedy byś powiedział?
A tak na poważnie: Prezydent jest wybierany w demokratycznych wyborach, nie sądzę, żeby agent zdobył zaufanie większości narodu. Wink

A no popatrz ja znam kilku Oficjeli z wirtula którzy po kilkakrotnie wygrywali w wyborach a byli szpiegami innych mocarstw virtulanych .

Ale cóż Demokracja(jak ja jej nie nie cierpię) jest jaka jest .

.
Ale z drugiej strony powiem ze jednak ta mini ustawka została dobrze sformułowana

Cytat:A no popatrz ja znam kilku Oficjeli z wirtula którzy po kilkakrotnie wygrywali w wyborach a byli szpiegami innych mocarstw virtulanych .
Dysponujesz jakimiś nazwiskami? Oczywiście możesz to przekazać mi oraz ministrowi ON w formie tajnej, jeśli tego wymaga racja stanu.

Cytat:[quote author="Abdullah Aykm"]A no popatrz ja znam kilku Oficjeli z wirtula którzy po kilkakrotnie wygrywali w wyborach a byli szpiegami innych mocarstw virtulanych .
Dysponujesz jakimiś nazwiskami? Oczywiście możesz to przekazać mi oraz ministrowi ON w formie tajnej, jeśli tego wymaga racja stanu.[/quote]

niestety nie mogę przekazać ani forma tajna ani publiczna

Re: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - Maciej Kamiński - 13.01.2014

Niech debata trwa do 15 stycznia, godz. 19:00, a w razie potrzeby skrócimy.

Ogółem ustawa ta stanowi jedynie potwierdzenie tego, co de facto trwa od początku RB. Ja nie ma nic do dodania w jej sprawie.

Re: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - Maciej Kamiński - 15.01.2014

Debata od tematu odleciała hen daleko (trzeba będzie to wydzielić na Plac Zielony), więc skracam debatę (o niecałe trzy godziny zresztą). Przechodzimy do głosowania.

Jestem ZA tą ustawą.

Re: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - AndrzejSwarzewski - 15.01.2014

Cytat:Debata od tematu odleciała hen daleko (trzeba będzie to wydzielić na Plac Zielony),
Jak będziesz chciał to wydzielisz, od Ciebie to zależy, ale nie trzeba. To dobrze, że posłowie przedstawiają swój tok rozumowania i przyczyny swoich głosów. ;-)

Re: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - Maciej Kamiński - 17.01.2014

Czy moglibyśmy kontynuować głosowanie?

Re: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - Baltazar Dostojewski - 17.01.2014

Zapewne Tak Jeśli każdy, z deputatowych wyrazi chęć głosownia .

Re: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - Maciej Kamiński - 18.01.2014

Cytat:Zapewne Tak Jeśli każdy, z deputatowych wyrazi chęć głosownia .
Czekam aktualnie, aż LAN odda swoje głosy. :wink: :wink::wink:

Re: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - Baltazar Dostojewski - 18.01.2014

Jeśli chodzi o mnie to ja jestem ZA.

Re: Projekt ustawy o dostępie do panelu administracyjnego - AndrzejSwarzewski - 23.06.2014

Chyba ktoś o ustawie zapomniał...