Forum Republiki Bialeńskiej
Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. (/thread-2715.html)

Strony: 1 2

Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - MvP - 12.02.2015

Jak zapewne zauważyliście w ostatnich dniach mieliśmy "małe" problemy z serwerem które mogły zakończyć istnienie naszego państwa. Na szczęście baronet Wiśnicki i jego serwer nas uratowały, jednak nowy serwer, uratowanie strony, wykupienie domeny etc. to wszystko kosztuje. Zaliczkę w wysokości 100 zł zapłaciliśmy z Kristianem Iversenem po połowie, lecz do zapłacenia pozostaje jeszcze 150 zł.
Dlatego apeluje do każdego komu drogie jest dobro Bialenii, dorzucicie się, każda złotówka jest cenna!
Jeśli ktoś zechce się przysłużyć dla państwa i pozwolić mu na dalsze funkcjonowanie niech pisze do Kristiana Iversena (prawie zawsze obecny na irc-u) który poda numer konta na który należy przelewać pieniądze.

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Kristian Arped - 13.02.2015

Edit: wyjaśnione na pw, ale sprawa Brodrii nadal pozostaje.

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Aleksandra Dostojewska - 13.02.2015

Ile chcecie za Brodrie?

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Kristian Arped - 13.02.2015

A ile ma Carstwo obywateli?

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Hewret von Thorn - 13.02.2015

Zapłaciliście 100 zł i jeszcze do zapłacenia jest 150 zł?
Niezłe dymanie. Big Grin

100 zł sprawy związane z domeną, 50 zł serwer i 100 zł za usługi. Nie każdy chce adminować za darmo. Wink

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - AndrzejSwarzewski - 14.02.2015

(13.02.2015, 14:13:00)Kristian Iversen link napisał(a): A ile ma Carstwo obywateli?
http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?topic=2180.0
Swoją drogą, to trzeba będzie uaktualnić.

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Kristian Arped - 14.02.2015

Bialenia ma 16 obywateli, Brodria 5. Prosta proporcja wykazuje, że wypadałoby, by Brodria pokryła 23,8% kosztów, tj. 60 zł (59,5).

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Feliks Spirkin - 14.02.2015

Obawiam się, że może być trudno zebrać tak dużą kwotę. Wink Tym bardziej, że wątpię czy wszyscy posiadają tutaj konta bankowe.

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Kristian Arped - 14.02.2015

Przekazy pocztowe od czegoś istnieją, czyż nie?

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Kristian Arped - 16.02.2015

Podbijam. Póki co zero deklaracji wpłaty.
Zebrano: 100 zł.
Pozostało: 150 zł.
W tym Brodryjczycy uiścili 0 zł na 60 zł wymaganych.

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Feliks Spirkin - 16.02.2015

Powodzenia. Wink Czy tylko mi się wydaję, że zebranie takiej sumy jest nierealne?

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Kristian Arped - 16.02.2015

Jest realne. Przynajmniej w innej mikronacji zebrali 500 zł na serwer. Wink No i jakby każdy dał z was po te 15 zł, to by się spokojnie uzbierało. No ale nie, przekazów to się jak diabeł wody święconej boicie. :<

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Mikołaj Patryk Dostojewski - 16.02.2015

Ja mam tylko 15 lat i mogę co najwyżej wysłać kilka zł w kopercie. Big Grin

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Kristian Arped - 17.02.2015

Meh. Idziecie na pocztę i bierzecie coś takiego:
[Obrazek: blankiet.jpg]
[justify]Potem jeżeli nie umiecie tego sami wypełnić, to idziecie do rodziców lub szukacie w internecie. Po wypełnieniu, z gotówką (warto mieć więcej, bo sam przekaz kosztuje z 1,50 zł) idziecie na pocztę lub do dowolnego banku, gdzie wykonują przelewy. Tylko uwaga, bo w niektórych bankach biorą cholernie dużą prowizję. Piszecie na PW lub na IRC-u do Wojtka o nr konta i koniec. Nie takie trudne, czyż nie?[/justify]

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Kristian Arped - 19.02.2015

3 osoby z Bialenii się zadeklarowały, dając sumę pieniędzy równą 110 zł. Zostało tylko 40 zł do zebrania.

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Maciej Kamiński - 23.02.2015

No to jak? Daj buziaka!

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Kristian Arped - 25.02.2015

(23.02.2015, 19:29:05)Maciej Kamiński link napisał(a): No to jak? Daj buziaka!
Przelew na 100 zł ode mnie i Martina poszedł. Smile

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Valanthir - 27.02.2015

[justify]Co do wpłat pozostałej kwoty, to jak wyżej, po numer konta bankowego zgłosić się do mnie najlepiej na PW na tym forum, bo na IRCu ostatnio ciężko mnie złapać.[/justify]

(—) Wojciech Wiśnicki,
Administrator.

Odp: Sprawa serwera, kryzys i jego zażegnanie - zbiórka pieniędzy. - Hewret von Thorn - 01.03.2015

Ten sarmacki coś zamula. Raz działa, a raz nie...