![]() |
|
Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html) +---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html) +----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej II Kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-49.html) +----- Wątek: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego (/thread-276.html) Strony:
1
2
|
Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - AndrzejSwarzewski - 20.01.2014 Cytat:Ustawa oJeśli ktoś znajdzie jeszcze jakieś ważne prawo międzynarodowe, to proszę zgłosić poprawkę. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - Baltazar Dostojewski - 20.01.2014 Prawo o Ochronie danych osobowych to gdzie ja sie pytam ? jescze sa inne prawa takie jak rolnictwo energetyka obywatela i itp uznane przez UEKE oraz ONZ Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - Maciej Kamiński - 20.01.2014 Czy mogę się spytać, jak ustawodawca wyobraża sobie funkcjonowanie powszechnego prawa międzynarodowego w kraju, w którym nie ma równości wobec prawa (np. los chłopów w majątkach lennych u nas narusza art. 3, 4, 7, 21 i 28 Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka)? W kwestii formalnej - debata jak zwykle potrwa 3 doby (to jest do 23 stycznia, godz. 00:04). Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - AndrzejSwarzewski - 20.01.2014 Cytat:jescze sa inne prawa takie jak rolnictwo energetyka obywatela i itp uznane przez UEKE oraz ONZPrzepraszam bardzo, ale my nie przyjmujemy prawodawstwa Unii Europejskiej, gdyż to byłby czysty idiotyzm, biorąc pod uwagę warunki internetowe (realnie też to idiotyzm, ale cóż ![]() ).Cytat:Czy mogę się spytać, jak ustawodawca wyobraża sobie funkcjonowanie powszechnego prawa międzynarodowego w kraju, w którym nie ma równości wobec prawa (np. los chłopów w majątkach lennych u nas narusza art. 3, 4, 7, 21 i 28 Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka)?Pozwolę sobie podjąć polemikę. Cytat:Artykuł 3A co u nas narusza prawo do życia? Kara śmierci? A prawo do wolności, to jak mniemam Kodeks Cywilno-Karny umożliwiający pozbawienie i ograniczenie wolności? Krąży widmo nad Bialenią, widmo Falandysza. Cytat:Artykuł 4W Republice Bialeńskiej nie występuje niewolnictwo w żadnej postaci. Żaden człowiek nie stanowi przedmiotu własności innej osoby, ani grupy osób. Chłopstwo to grupa społeczna znacznie odbiegająca od grupy niewolników. Cytat:Artykuł 7Jaka dyskryminacji i nierówność wobec prawa ma miejsce? To bardzo poważny zarzut, tym bardziej, że pada z ust Ministra Spraw Wewnętrznych, który- jeśli takie zjawiska występują- jest za nie współodpowiedzialny. Cytat:Artykuł 21Ustrój naszego kraju, jak mało którego, wpasowuje się w artykuł 21. Chłopi mają prawo do uczestniczenia w rządzeniu swym krajem. Jeśli oddadzą głos, po uprzednim uzyskaniu obywatelstwa, to mają prawo do tego, jak i do wszystkiego innego. Cytat:Artykuł 28Rzeczywiście takiego porządku międzynarodowego nie ma, gdyż w wielu mikronacjach prawa i wolności zawarte w tej Deklaracji nie są realizowane. Ale będziemy dążyć do tego, żeby taki porządek międzynarodowy powstał. Nic innego zrobić nie możemy. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - AndrzejSwarzewski - 20.01.2014 Swoją drogą, w celu dostosowania można stworzyć jakąś Powszechną Deklarację Praw Działacza Mikroświata. To podniosłoby prestiż naszej polityki zagranicznej i kraju w ogóle, a także warunki w mikroświecie. Ale 1) trzeba by było to napisać, 2) trzeba by było znaleźć kraje, które to podpiszą, chociaż kilka. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - Maciej Kamiński - 21.01.2014 Przy artykule 3 chodziło mi o bezpieczeństwo - a moi chłopi nie są bezpieczni, skoro mogę ich "przykładnie ukarać" ot tak. Przy artykule 4 - dostaję wieś razem z chłopami i mogę ich zmuszać do służebności. Przy artykule 7 - występuje nierówność między obywatelami a postaciami narracyjnymi, a obie te grupy to przecież ludzie. Przy artykule 21 - postać narracyjna NIE uzyska obywatelstwa, a więc i praw gwarantowanych tym punktem. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - AndrzejSwarzewski - 21.01.2014 Cytat:Przy artykule 3 chodziło mi o bezpieczeństwo - a moi chłopi nie są bezpieczni, skoro mogę ich "przykładnie ukarać" ot tak.No i od chwili inkorporacji Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka będą mogli odwołać się do władz państwa od takiego traktowania. Cytat:Przy artykule 4 - dostaję wieś razem z chłopami i mogę ich zmuszać do służebności.A czy realnie dostając firmę razem z pracownikami możesz ich zmuszać do służebności? Oczywiście, że możesz, ale będzie to niezgodne z prawem. Cytat:Przy artykule 7 - występuje nierówność między obywatelami a postaciami narracyjnymi, a obie te grupy to przecież ludzie.Jaka nierówność? Prawo do głosowania jest prawem obywatelskim, a nie prawem człowieka. Inne prawa postacie narracyjne posiadają. Cytat:Przy artykule 21 - postać narracyjna NIE uzyska obywatelstwa, a więc i praw gwarantowanych tym punktem.Jeśli zdoła przyjąć internetową postać, to może uzyskać. Ma do tego pełne prawo. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - Jan Kaniewski - 22.01.2014 Jestem przeciwnikiem takiego rodzaju rozumowania. Jest to całkiem niepotrzebne. Jako całość. Skąd właściwie pomysł??? Jestem naprawdę bardzo zdziwiony. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - Maciej Kamiński - 22.01.2014 Cytat:Jeśli zdoła przyjąć internetową postać, to może uzyskać. Ma do tego pełne prawo.Co masz na myśli, bo przyznam się, nie rozumiem. Cytat:Jestem przeciwnikiem takiego rodzaju rozumowania. Jest to całkiem niepotrzebne. Jako całość. Skąd właściwie pomysł??? Jestem naprawdę bardzo zdziwiony.Do kogo się w tych słowach odnosisz? Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - AndrzejSwarzewski - 22.01.2014 Cytat:Co masz na myśli, bo przyznam się, nie rozumiem.No jeśli narracyjnie chłopstwo w jakiś sposób stanie się uczestnikiem forum, to niech wnoszą o obywatelstwo. Droga wolna. Natomiast Jankowi odpowiedziałem już w innym wątku. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - Jan Kaniewski - 23.01.2014 Czyżby Pan prezydent wzywał do kloningu? Pragnę przypomnieć, że mamy prawo konstytucyjne, które zabrania tego typu procederów na terenie Republiki Bialeńskiej. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - AndrzejSwarzewski - 23.01.2014 Cytat:Czyżby Pan prezydent wzywał do kloningu? Pragnę przypomnieć, że mamy prawo konstytucyjne, które zabrania tego typu procederów na terenie Republiki Bialeńskiej.Nie wzywam do kloningu. Ale jeśli baron Kamiński mówi o bezpieczeństwie postaci narracyjnych, to ja przypominam, że postacie te mogą się o obywatelstwo ubiegać. ![]()
Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - Maciej Kamiński - 23.01.2014 No to kończymy debatę i przechodzimy do głosowania. Jestem PRZECIW tej ustawie. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - AndrzejSwarzewski - 23.01.2014 Radziłbym ponowne zastanowienie się nad tą ustawą. Nasze konstytucyjne prawa obywatelskie nie są w 100% określone, praw człowieka w ogóle nie mamy określonych. A mieć musimy, bo tego wymaga dziejowa rola naszego kraju, kraju praw i wolności, reprezentanta wolności wśród narodów mikroświata. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - Maciej Kamiński - 23.01.2014 Cytat:Radziłbym ponowne zastanowienie się nad tą ustawą. Nasze konstytucyjne prawa obywatelskie nie są w 100% określone, praw człowieka w ogóle nie mamy określonych. A mieć musimy, bo tego wymaga dziejowa rola naszego kraju, kraju praw i wolności, reprezentanta wolności wśród narodów mikroświata.Przychylam się i zawieszam głosowanie; debata potrwa jeszcze dobę. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - Jan Kaniewski - 23.01.2014 Panie prezydencie w jaki sposób narracyjne chłopstwo może ubiegać się o obywatelstwo? Ja postaci narracyjne traktuję jako takie ubarwienie, ale nic poza tym. Są bo są, ale to my faktycznie istniejemy i działamy. Nawet gdyby je "ożywić" to dalej my nimi sterujemy. Dlatego tego elementu nie biorę do gospodarki, bo to swoisty psuj. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - AndrzejSwarzewski - 23.01.2014 Cytat:Panie prezydencie w jaki sposób narracyjne chłopstwo może ubiegać się o obywatelstwo? Ja postaci narracyjne traktuję jako takie ubarwienie, ale nic poza tym. Są bo są, ale to my faktycznie istniejemy i działamy. Nawet gdyby je "ożywić" to dalej my nimi sterujemy. Dlatego tego elementu nie biorę do gospodarki, bo to swoisty psuj.Oczywiście, że nie ma to w gospodarce znaczenia. Nie wiem w jaki sposób narracyjne chłopstwo ma się ubiegać o obywatelstwo, ale baron Kamiński mówi, że nieprzestrzegane są prawa człowieka, tj. chłopstwa. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - Maciej Kamiński - 24.01.2014 Cytat:[quote author="Jan Kaniewski"]Panie prezydencie w jaki sposób narracyjne chłopstwo może ubiegać się o obywatelstwo? Ja postaci narracyjne traktuję jako takie ubarwienie, ale nic poza tym. Są bo są, ale to my faktycznie istniejemy i działamy. Nawet gdyby je "ożywić" to dalej my nimi sterujemy. Dlatego tego elementu nie biorę do gospodarki, bo to swoisty psuj.Oczywiście, że nie ma to w gospodarce znaczenia. Nie wiem w jaki sposób narracyjne chłopstwo ma się ubiegać o obywatelstwo, ale baron Kamiński mówi, że nieprzestrzegane są prawa człowieka, tj. chłopstwa.[/quote] No więc właśnie - NIE MA JAK tego zrobić, i o to piję cały ten czas. Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - AndrzejSwarzewski - 24.01.2014 No, ale chyba oczywiste jest, że prawa człowieka obowiązują postacie rzeczywiste, a nie narracyjne? Re: Projekt inkorporacji realnego prawa międzynarodowego - Maciej Kamiński - 24.01.2014 Cytat:No, ale chyba oczywiste jest, że prawa człowieka obowiązują postacie rzeczywiste, a nie narracyjne?Nie, prawa człowieka, jak sama nazwa mówi, obowiązują ludzi - a czym są postacie narracyjne? Gdybym uważał tak jak Ty, Andrzeju, to w ogóle bym nie zabierał głosu w tej sprawie. |