![]() |
|
Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Gospodarka (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-7.html) +--- Dział: Instytucje pozarządowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-231.html) +---- Dział: Klub Konserwatywny im. Josepha de Maistre'a (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-234.html) +----- Dział: Archiwum Klubu Konserwatywnego im. prof. Witolda Borysiaka (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-237.html) +----- Wątek: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego (/thread-2778.html) Strony:
1
2
|
Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Alberto Carlos de Médici y Zep - 25.02.2015 Wasza Carska Mość! Jaśnie Wielmożni Panowie! Jest mi niezmiernie miło powitać wszystkich na obradach pierwszego w historii Kongresu Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego. Pierwszorzędnym celem, dla którego pozwoliłem sobie zwołać niniejsze gremium były sprawy stricte formalne - Statut, Kodeks Honorowy. Kolejna kwestia to zagadnienie dalszej działalności Stronnictwa - wyznaczenie długodystansowych celów, ale także przygotowanie konkretnego planu restauracji monarchii. Naturalnie wymagać to będzie spisania (w nieco bardziej konkretnej formie) programu Stronnictwa. Mam nadzieję, że uda się Nam przeprowadzić dyskusję podług planu, który opublikowałem w mojej enuncjacji. Cytat:1/ Oficjalne rozpoczęcie obrad - przemówienie Prezesa Z przyczyn wiadomych zrezygnujemy z punktu drugiego. Proszę tedy o potwierdzenie swej obecności oraz składanie propozycji odnośnie pozycji w przyszłym Statucie. Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Aleksander Grzegowski - 25.02.2015 Potwierdzam obecność. Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Ivan von Lichtenstein - 25.02.2015 Potwierdzam obecność. Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Alberto Carlos de Médici y Zep - 25.02.2015 Prosiłem by składać także propozycje ewentualnej zawartości Statutu... Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Mikołaj Patryk Dostojewski - 25.02.2015 Potwierdzam obecność Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - AndrzejSwarzewski - 25.02.2015 Również potwierdzam. Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Alberto Carlos de Médici y Zep - 28.02.2015 Cytat: Cytat:[align=center][font=georgia]Załącznik nr 1. Oto moja propozycja statutu. Jak Szanowni się nań zapatrują? Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - AndrzejSwarzewski - 28.02.2015 Program dobry, aczkolwiek mam jedno pytanie: Cytat:- głosowania według programu stronnictwa tudzież własnego sumienia;Co w przypadku sprzeczności? Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Alberto Carlos de Médici y Zep - 28.02.2015 Statut* Hmm... Cytat:- partycypowania w głosowaniach oraz kierowania się w nich program stronnictwa tudzież własnym sumieniem; Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - AndrzejSwarzewski - 28.02.2015 Ale co to zmienia? Chodziło mi o sytuację, gdy czyjeś własne sumienie mówi co innego niż program stronnictwa. Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Alberto Carlos de Médici y Zep - 28.02.2015 Zrozumiałem o co Panu chodzi. ;D Może niezbyt to wybrzmiało, ale chciałem by słówko "kierować się" otworzyło widełki. Może tak będzie wyraźniej? Cytat: - partycypowania w głosowaniach oraz kierowania się w nich program stronnictwa lub własnym sumieniem, pamiętając o największej wartości, czyli bialeńskiej racji stanu; Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - AndrzejSwarzewski - 28.02.2015 O, tak jest ładnie. Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Alberto Carlos de Médici y Zep - 02.03.2015 A zatem jeśli nikt nie ma nic do dodania, to możemy przejść do głosowania, które potrwa 24 godziny. Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - AndrzejSwarzewski - 02.03.2015 Za. Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Ivan von Lichtenstein - 02.03.2015 Za. Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Mikołaj Patryk Dostojewski - 02.03.2015 Za Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Aleksander Grzegowski - 02.03.2015 Za. Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Alberto Carlos de Médici y Zep - 02.03.2015 Ogłaszam zatem, iż Statu Stronnictwa został przyjęty. Takoż tedy czas nam przejść do kolejnego punktu obrad, a mianowicie debaty nad Kodeksem Honorowym. Czyli zbiór powszechnie przyjętych norm dobrego oraz godnego postępowania oraz sankcji, które przypadają za załamanie ichże. Zachęcam zatem Szanownych Państwa do zgłaszanie pozycji, które mogłyby w takowym Kodeksie się znaleźć. Debata potrwa do środy wieczorem. Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - Alberto Carlos de Médici y Zep - 23.03.2015 Szanowni, obrady troszku nam się rozciągnęły w czasie, tedy postanowiłem je wznowić. Oto propozycja Kodeksu Honorowego, jak się na nią zapatruje Kongres? Cytat: Odp: Kongres Stronnictwa Rojalistyczno - Konserwatywnego - AndrzejSwarzewski - 23.03.2015 Podoba mi się, to może nadać Bialenii ciekawy klimat.
|