![]() |
|
Co do jednooosobowych wyborów... - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Co do jednooosobowych wyborów... (/thread-2886.html) |
Co do jednooosobowych wyborów... - AndrzejSwarzewski - 28.03.2015 ... to chyba nie będzie głosowania "za"/"przeciw" kandydaturze Konstantego, ale po prostu będzie on jedyną osobą na liście wyborczej? Ordynacja nie mówi o konkretnie takim przypadku, więc wszystko powinno odbyć się normalnie. Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - Maciej Kamiński - 28.03.2015 (28.03.2015, 12:17:11)AndrzejSwarzewski link napisał(a): ... to chyba nie będzie głosowania "za"/"przeciw" kandydaturze Konstantego, ale po prostu będzie on jedyną osobą na liście wyborczej? Ordynacja nie mówi o konkretnie takim przypadku, więc wszystko powinno odbyć się normalnie.Raczej nie. Będzie ankieta z jedną opcją. Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - Alberto Carlos de Médici y Zep - 28.03.2015 Skoro nie ma chętnych do udziału w wyborach, to może czas przywrócić monarchię? ;D Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - Kristian Arped - 28.03.2015 Są chętni, tylko jeden nie spełnił wymogów. Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - AndrzejSwarzewski - 28.03.2015 A raczej tylko jeden spełnił.
Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - Feliks Spirkin - 28.03.2015 (28.03.2015, 16:10:16)Kristian Iversen link napisał(a): Są chętni, tylko jeden nie spełnił wymogów. W zasadzie ustawa o ordynacji jest niekonstytucyjna, bo wdg. konstytucji wszyscy obywatele są równi... Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - Kristian Arped - 28.03.2015 (28.03.2015, 19:43:36)Feliks Spirkin link napisał(a): W zasadzie ustawa o ordynacji jest niekonstytucyjna, bo wdg. konstytucji wszyscy obywatele są równi... Dokładnie, dlatego chciałem wszystko upchnąć w jeden dokument, no ale...
Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - AndrzejSwarzewski - 28.03.2015 (28.03.2015, 19:43:36)Feliks Spirkin link napisał(a): W zasadzie ustawa o ordynacji jest niekonstytucyjna, bo wdg. konstytucji wszyscy obywatele są równi...Skieruj sprawę do Sądu, a nie sam wydajesz takie (moim zdaniem błędne ) wyroki. Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - Maciej Kamiński - 28.03.2015 (28.03.2015, 19:43:36)Feliks Spirkin link napisał(a): W zasadzie ustawa o ordynacji jest niekonstytucyjna, bo wdg. konstytucji wszyscy obywatele są równi...Owszem. Każdy może przecież bez problemu spełnić postawione wymagania. A może się mylę i któreś prawo mówi: "Markus Wettin musi spełnić dodatkowe warunki w porównaniu z innymi, żeby zostać Prezydentem."? Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - Feliks Spirkin - 28.03.2015 Bez emotikony sarkazmu nie da się wyczuć? :
Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - AndrzejSwarzewski - 28.03.2015 Wszyscy przecież wiemy, że to, iż realnie głosować można od 18 roku życia sprawia, że wybory te są nierówne. )
Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - Maciej Kamiński - 28.03.2015 (28.03.2015, 21:24:21)Feliks Spirkin link napisał(a): Bez emotikony sarkazmu nie da się wyczuć? :Jak jestem chory i rozentuzjazmowany równocześnie, to mogę nie wyczuć. Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - Hewret von Thorn - 30.03.2015 To co? Mamy powtórkę z Trizondalu? Nikt nie chce być preziem. :O Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - AndrzejSwarzewski - 30.03.2015 To jednak duża odpowiedzialność. Nie każdy jest na to gotowy. Ja na chwilę obecną nie jestem. Odp: Co do jednooosobowych wyborów... - Feliks Spirkin - 30.03.2015 Ja jestem bardzo ciekawy kadencji Konstantego.
|