Forum Republiki Bialeńskiej
Propozycja podziału - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Propozycja podziału (/thread-3151.html)

Propozycja podziału - Fiodor Swirydiuk - 03.06.2015

Proponuję Bialeńczykom jak i Batawom podzielenie wyspy między naszymi państwami. Granicę wystawię na mapie.
[Obrazek: HHAGEpE.jpg] Jeśli uraziłem KIK wykorzystaniem ich mapy to przepraszam.
UWAGA! To edytowana mapa i propozycja.

Odp: Propozycja podziału - Daniel von Witt - 03.06.2015

Proszę tylko jakoś zaznaczać, że są to edycje oryginału - później są takie kopie kopiowane dalej, co powoduje mały szum czasem Smile

(-) Daniel markiz von Witt

Odp: Propozycja podziału - Fiodor Swirydiuk - 03.06.2015

Zmodyfikuję.

Odp: Propozycja podziału - AndrzejSwarzewski - 03.06.2015

Wurstlandia ze względów historycznych powinna pozostać muzeum.

Odp: Propozycja podziału - Feliks Spirkin - 03.06.2015

Również jestem zdania, że ta wyspa powinna pozostać skansenem. Mym zdaniem za mało czasu minęło, aby pierwsze lepsze państwo mogło anektować te tereny. Jestem zagorzałym przeciwnikiem, aby Bialenia położyła ręce na Wurstlandii. Ponieważ w kolejce do kolonizacji jeszcze stoi Hallada & Stoyalia, która już od grudnia powinna być w granicach Bialenii.

Archiwalne zdjęcie:
[Obrazek: 33m0nia.png]

Odp: Propozycja podziału - Konstanty Jerzy Michalski - 03.06.2015

Szczerze, ja bez zgody Wurstlandczyków nigdy bym na Wurstlandii ręki nie położył. Dziękuję, ale musimy nadal zagospodarować Anatolię, poza tym jest również Hellada i Stoyalia, o czym wspomniał Feliks.

Odp: Propozycja podziału - Aleksandra Dostojewska - 04.06.2015

Pomysł w pełni popieram.

Odp: Propozycja podziału - Daniel von Witt - 04.06.2015

Z tego co widzę to lada moment cały wschód - przez krok zajęcia Hellady, stałby się jednym wielkim archipelagiem Smile A do Elderlandu z Bialenii można by się pokusić wtedy nawet o połączenie drogowe (wierzę, że inżynierowie stanęliby na wysokości zadania i skonstruowali nawet kilkudziesięciokilometrowe mosty przez szykujące się do powstania cieśniny Smile )

(-) Daniel von Witt

Odp: Propozycja podziału - Hewret von Thorn - 04.06.2015

Wandejskie powitanie mi od Wurstlandii!

Odp: Propozycja podziału - Mikołaj Patryk Dostojewski - 04.06.2015

No nie wiem Fiodor, jak cię Hugon tak grzecznie poprosił o odstąpienie od podziału to mu chyba nie odmówisz. ;D

A tak na serio - co to za magiczne ziemie? Już nie pierwszy raz ktoś chce kolonizować Wurstlandię i za każdym razem pojawiają się tacy, co mówią, że Wurstlandia powinna pozostać niczyim "muzeum", "skansenem". Kim są też owi Wurstlandczycy?

Odp: Propozycja podziału - Feliks Spirkin - 04.06.2015

Cytat:Z tego co widzę to lada moment cały wschód - przez krok zajęcia Hellady, stałby się jednym wielkim archipelagiem
Ponieważ tak być powinno. Hellada znikła nagle, a nic w naturze nie ginie.

Cytat:A tak na serio - co to za magiczne ziemie? Już nie pierwszy raz ktoś chce kolonizować Wurstlandię i za każdym razem pojawiają się tacy, co mówią, że Wurstlandia powinna pozostać niczyim "muzeum", "skansenem". Kim są też owi Wurstlandczycy?
Mną. Jako były obywatel nie wyrażam zgody z wielu powodów. Moim zdaniem minęło za mało czasu, aby coś robić na tej wyspie. Już prędzej bym był za zatopieniem tych terenów, niż oddania ich pierwszemu lepszemu państwu z Nordaty. I tak już nie mogę przeżyć, że miejsce Siedmiogrodu zajęła jakaś Azymutia.

Odp: Propozycja podziału - Fiodor Swirydiuk - 04.06.2015

To dostaniesz zawału rozległego na wiadomość że w Batawii są chętni. Big Grin

(04.06.2015, 13:57:50)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): To dostaniesz zawału rozległego na wiadomość że w Batawii są chętni. Big Grin

Trudno. Przecież z tego powodu nie zerwiemy z Wami stosunków. ^^

Póki co prezydent się nie wypowiedział. A Kugaria pozytywnie mnie zaskoczyła. Niedługo zajmą niezłe tereny.

Kugaria? A co to znowu jest?  :o

Państwo niedaleko Batawii. Jak ktoś ma terytorium powiernicze to jest to mój ziomek. Smile

Odp: Propozycja podziału - Hewret von Thorn - 04.06.2015

Bo Wurstlandia to miejsce święte i mistyczne.

Odp: Propozycja podziału - Maciej Kamiński - 04.06.2015

Z Siedmiogrodem jest inaczej, bo w końcu te tereny po prostu zmieniły położenie. Azymutia ziem siedmiogrodzkich nie tknęła. Wink