![]() |
|
Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html) +---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html) +----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html) +------ Dział: Archiwum Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-333.html) +------ Wątek: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu (/thread-3254.html) |
Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - Kristian Arped - 20.06.2015 Wasza Carska Mość! [justify]Jako obywatel bialeński, reprezentujący tzw. społeczeństwo obywatelskie, chciałbym uzyskać informacje dlaczego ratyfikowana przez Dumę Bojarów umowa akcesyjna nie została opublikowana w Monitorze Brodryjskim. Traktat ten został podpisany przez Jego Carską Wysokość Mikołaja Patryka Dostojewskiego oraz został też ratyfikowany przez stronę bialeńską (widnieje on zresztą w Biuletynie Ustaw). Przypominam, że nieopublikowanie go może zostać odebrane jako działalność mająca na celu odłączenie od Republiki Bialeńskiej jej regionu ergo separatystyczna, za którą zgodnie z ustępem 2. artykułem 12. kodeksu Cywilno-Karnego grozi kara śmierci.[/justify] Odp: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - Aleksandra Dostojewska - 20.06.2015 Traktat ten będzie przedmiotem dyskusji (mam nadzieję wewnętrznej) pomiędzy mną a przyszłym prezydentem Republiki (mam nadzieję mną). Ponadto chciałabym prosić, aby na przyszłość głos w sprawie zajmowały osoby w których kompetencjach leży kontakt z Monarchinią. Odp: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - Konstanty Jerzy Michalski - 20.06.2015 (20.06.2015, 20:22:55)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Traktat ten będzie przedmiotem dyskusji (mam nadzieję wewnętrznej) pomiędzy mną a przyszłym prezydentem Republiki (mam nadzieję mną). Traktat nie może podlegać dyskusji czy go opublikować w Monitorze czy nie, bo został podpisany przez Cara i ratyfikowany przez Dumę. Wasze Carskoje Wieliczestwo Mikołaj, błagam, zróbcie coś! Odp: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - Kristian Arped - 20.06.2015 (20.06.2015, 20:22:55)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Traktat ten będzie przedmiotem dyskusji (mam nadzieję wewnętrznej) pomiędzy mną a przyszłym prezydentem Republiki (mam nadzieję mną). [justify]Przypominam więc WCM, iż zgodnie z ustępem 3. artykułu 3. wspomnianego przeze mnie traktatu: Cytat:Niniejsza umowa ma moc prawną przez cztery miesiące od jej ratyfikacji przez obydwie Strony, bez możliwości zerwania przez którąkolwiek ze Stron.Informuję również, że jeżeli nie pojawi się on z powrotem (bo o ile mnie pamięć nie myli – kiedyś tam widniał) do końca tego tygodnia, zostanie złożone okrarżenie do Sądu Republiki Bialeńskiej o działalność separatystyczną, bo – o ile znowu mnie pamięć nie myli – takowe może wnieść każdy obywatel bialeński. :-)[/justify] Odp: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - Aleksandra Dostojewska - 20.06.2015 (20.06.2015, 20:33:46)Kristian Iversen link napisał(a): [justify]Przypominam więc WCM, iż zgodnie z ustępem 3. artykułu 3. wspomnianego przeze mnie traktatu:Informuję również, że jeżeli nie pojawi się on z powrotem (bo o ile mnie pamięć nie myli – kiedyś tam widniał) do końca tego tygodnia, zostanie złożone okrarżenie do Sądu Republiki Bialeńskiej o działalność separatystyczną, bo – o ile znowu mnie pamięć nie myli – takowe może wnieść każdy obywatel bialeński. :-)[/justify] Pana zawodzi naprawdę pamięć... Prawda jest taka, że nie wiem czy tam była czy nie, mm ją po prostu w głębokim poważaniu. Ja nic z Monitora nie usuwałam. Apeluję jednocześnie by apele, które raczy pan stosować były kierowane przez kompetentnych funkcjonariuszy. Odp: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - Feliks Spirkin - 20.06.2015 Niestety do września nic z traktatem się nie da zrobić, bo byłoby to niezgodne z prawem. Dopiero po wygaśnięciu umowy będziemy mogli rozmawiać o nowej. Dura lex sed lex. Odp: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - AndrzejSwarzewski - 20.06.2015 Akt ten powinien pojawić się w Monitorze, jednakże jego nieopublikowanie zdecydowanie nie jest działaniem separatystycznym. Nie popadajmy w paranoję.
Odp: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - Mikołaj Patryk Dostojewski - 20.06.2015 Szanowny Panie Kristianie! Fakt nieumieszczenia Umowy Akcesyjnej w Monitorze Brodryjskim mógł wyniknąć ze zwykłego przeoczenia i w przeciągu kilku dni umowa zostanie zamieszczona w odpowiednim dziale. Chciałbym natomiast wiedzieć, dlaczego tak lubi pan grozić Brodryjczykom Sądem (nie jest to pierwsza tego typu groźba). Odp: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - Kristian Arped - 20.06.2015 (20.06.2015, 21:16:19)Mikołaj Patryk Dostojewski link napisał(a): Chciałbym natomiast wiedzieć, dlaczego tak lubi pan grozić Brodryjczykom Sądem (nie jest to pierwsza tego typu groźba). Wasza Carska Wysokość, prawdopodobnie wynika to z tego, że Brodryjczycy mają skłonność do łamania bialeńskiego prawa. Odp: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - Aleksandra Dostojewska - 20.06.2015 (20.06.2015, 21:23:19)Kristian Iversen link napisał(a): Wasza Carska Wysokość, To już szczyt wszystkiego. Dla mnie i mojej rodziny Prawo jest najwyższym nakazem! Odp: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - Mikołaj Patryk Dostojewski - 20.06.2015 Forum Bialeńskie to ostatnie miejsce w którym spodziewałem się zastać brodrofobizm. A jednak... Odp: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - Feliks Spirkin - 20.06.2015 (20.06.2015, 21:40:34)Mikołaj Patryk Dostojewski link napisał(a): Forum Bialeńskie to ostatnie miejsce w którym spodziewałem się zastać brodrofobizm. A jednak... Ja bym raczej powiedział, że jest to aleksandrofobizm. ^^ Odp: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - AndrzejSwarzewski - 20.06.2015 To czarny PR używany w ramach kampanii prezydenckiej. Szkoda, że panowie Iversen i Kamiński weszli w buty Jarosława Michnika. Myślałem, że stać Was na więcej. Ale jednak nie, szkoda. Odp: Usunięcie/nieopublikowanie traktatu - Maciej Kamiński - 21.06.2015 Dlaczego zaczynacie zachowywać się jak niejaki Leszek Heller i odbieracie zwracanie uwagi na prawo jako ataki na cały naród? |