Forum Republiki Bialeńskiej
Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html)
+--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html)
+---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html)
+----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html)
+------ Dział: Plac Aleksandryjski Wielki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-245.html)
+------ Wątek: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! (/thread-3293.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6

Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Aleksandra Dostojewska - 28.06.2015

Moi Drodzy!

Celowo zwlekaliśmy z oficjalnym uznaniem owej feralnej Umowy akcesyjnej ponieważ mieliśmy głęboko mieszane uczucia co do jej ważności i zgodności z Najwyższym Aktem Prawnym Carstwa Brodryjskiego, wobec którego wszystkie nasze Ustawy i Umowy muszą być zgodne, jeżeli zaś nie są to formalnie nie obowiązują.

Najwyższy Akt Prawny mówi wyraźnie: Najwyższym zwierzchnikiem Carstwa jest Car Brodrii, zwany dalej Carem. Wszelaka władza wykonawcza tudzież administracyjna pochodzi od niego. [i] i dalej  Car prowadzi politykę zagraniczną Carstwa[/i].

A co najważniejsze Artykuł 22 dobitnie wskazuje, że Najwyższy Akt Prawny stoi wyżej od umów międzynarodowych:
Art.22.
Prawo podług kolejności pochodzi od:
1. Niniejszego Najwyższego Aktu Prawnego
2. Aktów Dumy Bojarów
3. Dekretów Carskich
4. Traktatów i umów międzynarodowych
5. Dekretów Ministrów
6. Aktów prawa miejscowego

Kończy to dyskusję o podległości Carstwa względem Republiki. Umowa jest nie ważna. Tym samym otwiera to drogę, do tego o czym po raz pierwszy publicznie informuję: unii Carstwa Brodryjskiego z Królestwem Hasselandu.

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Fiodor Swirydiuk - 29.06.2015

Może we wrześniu?

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Kristian Arped - 29.06.2015

Skoro nie obowiązuje, to co jeszcze robicie na serwerze RB?

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Feliks Spirkin - 29.06.2015

Niet.
Cytat:3. Niniejsza umowa ma moc prawną przez cztery miesiące od jej ratyfikacji przez obydwie Strony, bez możliwości zerwania przez którąkolwiek ze Stron.

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Torkan Ingawaar - 29.06.2015

Proponuję pojmać Carycę i rozstrzelać za separatyzm.  Wink

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Maciej Kamiński - 29.06.2015

Gratuluję.
Do tej pory nie widziałem, żeby ktoś jednym postem zanegował legalność funkcjonowania swojego państwa przez bite pół roku.
Do tej pory.

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Feliks Spirkin - 29.06.2015

Ja do tej pory nie wiedziałem, żeby dało się jednym postem skazać na karę śmierci.  :-\ Serio Aleksandra, dlaczego?  :|

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Aleksandra Dostojewska - 29.06.2015

Umowa jest sprzeczna z najważniejszym dokumentem w Carstwie, a skoro się z nim nie zgadza, a Duma wcześniej nie wprowadziła zmian to moim świętym obowiązkiem jest zaprzestanie przestrzegania tej umowy.
Akt Najwyższy wyraźnie mówi o hierarchii dokumentów.
Sorry, takie mamy Prawo.

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Fiodor Swirydiuk - 29.06.2015

Zgłaszam poprawkę w Dumie Bojarów i do września Carstwo potrzymamy. >Big Grin

Zgodnie z tym prawem od pół roku działacie niezgodnie z NAP. Tongue

(29.06.2015, 15:42:28)Maciej Kamiński link napisał(a): Zgodnie z tym prawem od pół roku działacie niezgodnie z NAP. Tongue

Dlatego jako osoba odpowiedzialna za przestrzeganie Prawa muszę to zmienić.
Swoją drogą chcemy prosić o kopie naszych plików systemowych, nigdy nic nie wiadomo. A warto się zabezpieczyć.

Komizm tej sytuacji jest nieoceniony.
Zapamiętam to. O:-)

Ja bym nie określiła tego jako komizm, to nasza droga do wyzwolenia.

(29.06.2015, 15:56:03)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): Ja bym nie określiła tego jako komizm, to nasza droga do wyzwolenia.
Wyzwolenia od braku limitu danych. Tongue

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Hewret von Thorn - 29.06.2015

Ni chuja.
Żaden informatyk za darmo nie będzie się paprał w bazie danych, żeby wyjąć śmieci.

(29.06.2015, 16:20:33)Willem Passepartout-Wettin link napisał(a): Ni chuja.
Żaden informatyk za darmo nie będzie się paprał w bazie danych, żeby wyjąć śmieci.

Postawa Bialeńczyków tym bardziej motywuje nas do dalszych kroków...
Po co mamy się dawać poniżać aż do września??

Jacy: "Wy?". Takie komentarze słychać tylko wtedy, kiedy odwalasz swoje niedorzeczne flejmy.
Za chwilę usłyszymy, że to faza druga eksperymentu z szaloną władczynią?

(29.06.2015, 16:27:37)Maciej Kamiński link napisał(a): Jacy: "Wy?". Takie komentarze słychać tylko wtedy, kiedy odwalasz swoje niedorzeczne flejmy.
Za chwilę usłyszymy, że to faza druga eksperymentu z szaloną władczynią?

Mam po prostu dość twoich pretensjonalnych, upierdliwych wypowiedzi na każdym kroku, no, ale cóż doceniaj się tutaj, bo pewnie w życiu jesteś fajtłapą.
Mam dość uszczypliwości Feliksa i Willema, czy jak mu tam.
Mam dość ciągłego hejtu.
Po prostu nie chcę kisić siebie i mojego kraju, który współtworzyłam w takim bagnie.

Nie współtworzyłaś tego kraju. Brodrię stworzyli Rabotowicz, Grutin i Abbot. Rząd emigracyjny to pomysł Andrzeja. Carstwo to pomysł Adama.

Odp: Umowa CB-RB NIE OBOWIĄZUJE! - Eddard Noqtern - 29.06.2015

Jakiś wkład na pewno jednak miała. Ja natomiast apeluje o spokój. Może wszystko da się jednak załatwić w inny, mniej agresywny ze wszystkich stron sposób?

Ponadto pragnę poinformować, a raczej nie potwierdzić informacji podanych na samej górze. Żadnych oficjalnych rozmów między Hasselandem, a Brodrią nie było.