![]() |
|
Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Sądownictwo Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-98.html) +---- Dział: Wokanda spraw karnych (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-112.html) +---- Wątek: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. (/thread-3364.html) Strony:
1
2
|
Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Aleksandra Dostojewska - 02.07.2015 Wysoki Sądzie! Oskarżam Zdzisława Marlenę Pytkiewicza o to, iż w dniu 1 lipca znieważył on mnie w sposób wyjątkowo chamski. Miało to miejsce na kanale irc, a według punktu "d" artykułu drugiego "[Kodeks ten stosuje się do osoby, która popełniła czyn zabroniony:] d) W kontaktach między osobami fizycznymi i prawnymi,". Nie ulega natomiast wątpliwości, iż obaj jesteśmy osobami fizycznymi. Przestępstwo to natomiast zostało opisane w ustępie piątym artykułu trzynastego KC-K ("5. Wszczynanie sporów i znieważanie innych obywateli, pod groźbą kary trzech miesięcy pozbawienia wolności"). Wnoszę o najwyższy wymiar kary, w związku z tym, iż ataki takie mają miejsce nie pierwszy raz. Dowód popełnienia przestępstwa załączam do Aktu oskarżenia. [attachurl=2] Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 02.07.2015 Otwieram przewód sądowy i proszę o oskarżonego o zabranie głosu. Zawczasu przypominam, że wszelkie wypowiedzi osób k'temu nie uprawnionych będą surowo karane. Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Torkan Ingawaar - 03.07.2015 Towarzyszu von Haller! Towarzyszko Dostojewska! Chciałbym zwrócić towarzyszy uwagę na fakt, iż Ustawa o Nacjonalizacji IRC jeszcze w życie nie weszła. Kanał #bialenia, na którym dopuściłem się tejże strasznej, makabrycznej i ohydnej zbrodni nie jest częścią terytorium Republiki Bialeńskiej, więc bialeńskie prawo tam nie sięga. Wobec powyższego proszę o umorzenie sprawy i o uniewinnienie mojej osoby. Tak na marginesie, towarzyszko Dostojewska... Wiecie, ile osób ma logi, w których nazywaliście innych obywateli "ścierwami"?
Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Aleksandra Dostojewska - 03.07.2015 Czynię swoim pełnomocnikiem Andrzeja Swarzewskiego. Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 Wysoki Sądzie, pragnę odnieść się do niesłusznej opinii Oskarżonego. Cytat:Chciałbym zwrócić towarzyszy uwagę na fakt, iż Ustawa o Nacjonalizacji IRC jeszcze w życie nie weszła. Kanał #bialenia, na którym dopuściłem się tejże strasznej, makabrycznej i ohydnej zbrodni nie jest częścią terytorium Republiki Bialeńskiej, więc bialeńskie prawo tam nie sięga.Prawo mówi, że "[Kodeks ten stosuje się do osoby, która popełniła czyn zabroniony:] d) W kontaktach między osobami fizycznymi i prawnymi". Oskarżony oraz moja Klientka bez wątpienia są osobami fizycznymi, dlatego Kodeks Cywilno-Karny należy zastosować do kontaktów pomiędzy nimi. Z wyrazami estymy, Mecenas Andrzej Swarzewski. Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.07.2015 Towarzyszu Pytkiewicz, raz jeszcze apeluję, by zwracał się Towarzysz poprawnie do Wysokiego Sądu, a zwłaszcza na sali rozpraw. Zgadzam się także z argumentacją przedstawioną przez mec. Swarzewskiego, ergo wniosek o umorzenie procesu uchylam. Czy strony składają jakieś wnioski? Towarzyszu? Mecenasie? Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 Wysoki Sądzie! Wnoszę o wezwanie Kristiana Iversena w charakterze świadka wciąż ponawiających się ataków ze strony Oskarżonego na moją Klientkę, które mają miejsce m.in. na IRC-u (ataki mające miejsce na forum wszyscy dobrze widzą). Z wyrazami estymy, Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.07.2015 Przychylam się do wniosku, proszę o zabranie głosu przez świadka Iversena, zaś pan mecenasa proszę o zadanie pytań świadkowi. Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Kristian Arped - 03.07.2015 Wysoki Sądzie, poproszono mnie tutaj o zabranie głosu, uprzednio jednak nie zadawszy żadnych pytań. Zgłaszam więc, póki co, swoją obecność, oraz obiecuję bogatą pomoc w rozprawie: ![]()
Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.07.2015 Dziękuję za stawienie się. Myślałem że pan mecenas uprzednio postawi pytania.
Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 Wysoki Sądzie, Szanowny Panie Świadku! Czy Szanowny Pan potwierdza, iż był świadkiem licznych ataków ze strony Oskarżonego na moją Klientkę? Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Kristian Arped - 03.07.2015 Wysoki Sądzie, Nie, nie potwierdzam. Klientka natomiast nie raz wszczynała spory na kanale #bialenia oraz atakowała oskarżonego, czym prawdopodobnie go sprowokowała. Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 Wysoki Sądzie, Szanowny Panie Świadku! Mam wątpliwości co do prawdziwości tego stwierdzenia. W związku z tym składam wniosek formalny do Wysokiego Sądu o nakazanie upublicznienia przez Kristiana Iversena wszystkich logów IRC-a z ostatniego kwartału. Z wyrazami estymy. Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.07.2015 Przychylam się do wniosku pana mecenasa. Proszę o udostępnienie logów IRC-a z ostatniego kwartału. Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - MvP - 03.07.2015 <haha> <haha> <haha> <haha> <haha> Powodzenia w przegladniu. xDDDDDDDDDDDDD Przepraszam Wysoki Sąd za przerwanie porządku rozprawy ale nie mogłam się (ponownei) opanować. :* Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 W procesie Urbana kiedyś zarządzono przetłumaczenia Der Sturmera z wielu lat.
Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Kristian Arped - 03.07.2015 (03.07.2015, 23:16:46)Adam von Haller link napisał(a): Przychylam się do wniosku pana mecenasa. Proszę o udostępnienie logów IRC-a z ostatniego kwartału.Wysoki Sądzie, chciałbym zaznaczyć, iż żadne prawo nie wymusza na mnie posłuchania takowej prośby. Secundo, gdyby nawet takowe było – brak mi technicznych możliwości. Wszak nie jestem w stanie udostępnić wszystkich logów z ostatniego kwartału usługi internetowej Internet Relay Chat. Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 Wysoki Sądzie, Szanowny Panie Świadku! Proszę w takim przypadku braku technicznych możliwości udostępnienia tych logów w inny sposób, o przepisanie wszystkiego (najlepiej odręcznie, czytelnym charakterem pisma) w dwóch kopiach, jedna dla Wysokiego Sądu, a druga dla mnie. Z wyrazami estymy, Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.07.2015 (03.07.2015, 23:17:54)MvP link napisał(a): <haha> <haha> <haha> <haha> <haha> Cytat:6. Nie wolno na sali sądowej wypowiadać się osobom postronnym pod karą grzywny ustalanej przez sędziego. Nakładam na panią bardzo dużą grzywnę "myślową". Proszę więcej nie przeszkadzać w rozprawie, a swoje uszczypliwe komentarze publikować na "Placu Zielonym". (03.07.2015, 23:26:03)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Wysoki Sądzie, Proszę o zachowanie powagi.... Panie Iversen! Wobec tego mam pytanie: czy jest pan w stanie udostępnić logi z Bialeńskiego kanału IRC, którymi jak podejrzewam pan dysponuje.
Odp: Akt oskarżenia Zdzisława Marleny Pytkiewicza. - Kristian Arped - 03.07.2015 Wysoki Sądzie, odpowiadając na prośbę oskarżyciela: ![]() Niestety straciłem zdolność pisania czytelnego w związku z nieszczęśliwym wypadkiem z kubiłajem w zeszłym miesiącu. Ponadto, pismo mam bardzo skompresowane, a logi są zapisane bez przechodzenia do nowej linii. Nie wysoki sądzie, nie jestem w stanie udostępnić ich w całości. Mogę natomiast udostępnić, jeżeli Wysoki Sąd poprosi o konkretną datę. |