![]() |
|
Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Sądownictwo Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-98.html) +---- Dział: Wokanda spraw karnych (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-112.html) +---- Wątek: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi (/thread-3379.html) Strony:
1
2
|
Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 Wysoki Sądzie! Oskarżam prezydenta Markusa Wettina o popełnienie przestępstwa, określonego ustępem siedemnastym, artykułu dwunastego Kodeksu Cywilno-Karnego (Niewykonywanie obowiązków określonych prawem, pod groźbą kary miesiąca pozbawienia wolności). Nie przysiągł on na wierność postanowieniom Traktatu trójstronnego, co powinien zrobić na podstawie ust. 3 art. 8 tego Traktatu, a także nie ma zamiaru tego zrobić, co powiedział wprost w odpowiedzi na moją interpelację poselską. W tej samej sprawie, niewykonywania obowiązków określonych prawem, Markus Wettin nie ma zamiaru sprawować władzy w Kraju Anatolijskim, ani wyznaczyć do tego odpowiedniego urzędnika, co powinien zrobić zgodnie z ust. 1 art. 2 ustawy o utworzeniu Kraju Anatolijskiego. Wnoszę o zastosowanie minimalnego wymiaru kary (czyli 1/3 maksymalnego wymiaru, w tym przypadku miesiąca więzienia), czyli 10 dni więzienia. Dodatkowo wnoszę o odebranie pozwanemu praw obywatelskich (a zwłaszcza prawa określonego w punkcie "c" ustępu drugiego artykułu 7 Kodeksu Cywilno-Karnego, czyli zajmowania stanowisk i funkcji państwowych), w związku z tym, iż Oskarżony pełni funkcję Prezydenta, a do prezydenckich obowiązków podchodzi w sposób wybiórczy, wręcz pogardliwy. Z wyrazami estymy, Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Feliks Spirkin - 03.07.2015 <haha> Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.07.2015 Otwieram przewód sądowy, proszę oskarżonego o ustosunkowanie się do aktu oskarżenia. Przypominam także, że wypowiadać się można tylko za zgodą Sadu, wszystkie wykroczenia contrae tej regule będą z całą surowością karane. Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Feliks Spirkin - 03.07.2015 Wysoki Sędzio! Nie wstydzę się moich przekonań i podtrzymuję moje słowa powiedzione w interpelacji. Nie mam zamiaru przysięgać na coś związanego z Federacją, co było czarną kartą w historii Brodrii. Proszę o wymierzenie najniższej kary, od której się i tak ułaskawię, co zaowocuje kolejną rozprawą dot. przekroczenia uprawnień i od przyszłego wyroku też się ułaskawię. Taki status będzie trwał do momentu, aż Prezydent nie będzie posiadał immunitetu. Z wyrazami estymy, Markus Wettin Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.07.2015 Dziękuję, proszę oskarżyciela o zabranie głosu i ustosunkowanie się do słów oskarżonego. Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 Wysoki Sądzie! W związku z tym, iż Oskarżony nie wyraża skruchy, wnoszę o najwyższy wymiar kary. Z wyrazami estymy, Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.07.2015 Czy strony mają coś jeszcze do dodania? Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 Wysoki Sądzie, Nie mam nic więcej do dodania. Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Hewret von Thorn - 03.07.2015 Wysoki Sądzie, Czy mogę coś powiedzieć? Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.07.2015 (03.07.2015, 21:48:42)Willem Passepartout-Wettin link napisał(a): Wysoki Sądzie, Proszę na przyszłość, by podobne prośby były wysyłane do Sądu drogą prywatną. Na mocy u.3., art.5. KCK, powołuję pana w charakterze świadka. Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Feliks Spirkin - 04.07.2015 Wysoki Sądzie! Zechciałbym jednak coś dodać. Proszę o potraktowanie mnie jako więźnia sumienia, na podstawie artykułu 4 Kodeksu Cywilno-Karnego Republiki Bialeńskiej. Z wyrazami estymy, Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Hewret von Thorn - 04.07.2015 Wysoki Sądzie, ostatecznie nie jestem w posiadaniu informacji mających znaczenie w tej rozprawie. Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Alberto Carlos de Médici y Zep - 04.07.2015 (04.07.2015, 12:03:52)Willem Passepartout-Wettin link napisał(a): Wysoki Sądzie, Dobrze, dziękuję. Proszę Strony o wygłoszenie swobodnych mów końcowych bądź napisanie oświadczenia o rezygnacji z tegoż przywileju. Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Feliks Spirkin - 04.07.2015 Wysoki Sędzio! Proszę o jak najmniejszy wymiar kary, aby nie sparaliżować funkcjonowania państwa. Tylko tyle zechcę dodać do koniec. Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - AndrzejSwarzewski - 04.07.2015 Wysoki Sądzie! Proszę o możliwie wysoką karę ze względu na brak skruchy. Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - MvP - 05.07.2015 Cytat: Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Feliks Spirkin - 05.07.2015 Wysoka Sędzino! Dziękuję bardzo za wydanie sprawiedliwego wyroku. Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - AndrzejSwarzewski - 05.07.2015 Wysoki Sądzie! Zgodnie z ust. 6 art. 7 ustawy o sądownictwie, składam formalne odwołanie od wyroku Wysokiego Sądu, a konkretnie artykułowi pierwszemu tego wyroku. O ile akceptuję zdanie Sądu w kwestii Kraju Anatolijskiego (co nie zmienia faktu, iż ostatnie zdanie wyroku spełnia znamiona wszczynania sporów i być może po powrocie z urlopu, sprawa ta stanie się przedmiotem kolejnej rozprawy sądowej), o tyle uznanie Oskarżonego Markusa Wettina niewinnym niedotrzymania obowiązków wynikających z u. 3., art.8. Traktatu o Regulacji Stosunków Trójstronnych z Brodią z dnia 1 stycznia 2015 roku, uważam za wielki błąd. Sąd nie jest właściwym organem do tego, by stwierdzać, czy Traktat ten powinien obowiązywać wciąż, czy nie. Obowiązuje. Dodatkowo dziwnym jest uznanie kogoś równocześnie za niewinnego, jak i za więźnia sumienia. Więzień sumienia jest winny, a jedynie wymierza się mu mniejszy wymiar kary (a nie odstępuje od niej całkowicie). W związku z tym uważam, że moje odwołanie od wyroku jest jak najbardziej słuszne. Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - Feliks Spirkin - 05.07.2015 Tak więc proszę złożyć wniosek o odwołanie się od wyroku Wysokiego Sądu w Pałacu Prezydenckim, a ja go rozpatrzę czy warto się nim ponownie zająć. :* Odp: Akt oskarżenia przeciwko Markusowi Wettinowi - AndrzejSwarzewski - 05.07.2015 Panie! Proszę podać podstawę prawną. |