![]() |
|
Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Sądownictwo Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-98.html) +---- Dział: Wokanda spraw karnych (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-112.html) +---- Wątek: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu (/thread-3384.html) |
Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - Feliks Spirkin - 03.07.2015 Wysoki Sędzio! Oskarżam Andrzeja Swarzewskiego o popełnienie przestępstwa, określonego ustępem trzynastym, artykułu dwunastego Kodeksu Cywilno-Karnego (Publiczne znieważenie konstytucyjnych organów, pod groźbą kary miesiąca pozbawienia wolności) oraz ustępem dziewiątym, artykułu dwunastego Kodeksu Cywilno-Karnego (Prowadzenie działalności kontrrewolucyjnej, mającej na celu bezprawną zmianę ustroju Republiki Bialeńskiej lub bezprawne usunięcie konstytucyjnych organów, pod groźbą kary śmierci). Obywatel Swarzewski zastraszył moją osobę i groził mi, że będę zmuszony uciekać z kraju i prosić o azyl na Micrze. Moja osoba poczuła się niezmiernie zagrożona i śmiem to traktować, jako groźbę wszczęcia rewolucji i obalenia demokratycznie wybranego prezydenta. Wnoszę o zastosowanie pouczenia bądź minimalnego wymiaru kary oraz dodatkowo wnoszę o odebranie pozwanemu praw obywatelskich. Z wyrazami estymy, Odp: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - MvP - 03.07.2015 Wiecie co? Sprawa Brodii mi nie przeszkadzała bo to były wojenki w (niespecjalnie istotnej) prowincji, które centala może wyplenić z siebie przy odrobinie zaangażowania Macieja i jakiejś szybkiej ustawie. Ale to co się dzieje obecnie w sądzie przekracze WSZELKIE granice zdrowego rozsądku i zaraz komuś walnę przy następnej rozprawie (Andrew patrzę na ciebie)... Proszę o łagodny wymiar kary za naruszenie porządku, ale musiałam.... Odp: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 Wysoki Sądzie, Proszę o pouczenie Oskarżyciela o znaczeniu słów "sarkazm", "ironia" oraz "metafora". Na potwierdzenie faktu, iż moja wypowiedź była sarkastyczna oraz metaforyczna, świadczą wyrażenia takie jak "plutony egzekucyjne Katechona" oraz "uciekać na Micrę". Z wyrazami estymy, Odp: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.07.2015 Otwieram przewód sądowy. Pouczam o tym, że podczas procesu można wypowiadać się tylko i wyłącznie za zgodą Sądu. (03.07.2015, 21:58:10)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Wysoki Sądzie, Rozumiem, że w ten sposób oskarżony ustosunkował się do aktu oskarżenia. Czy oskarżony ma coś jeszcze do dodania? Odp: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 Wysoki Sądzie, Nie. Uważam tylko, iż Oskarżyciel usiłuje zażartować z wymiaru sprawiedliwości oraz mojego dążenia do przestrzegania prawa. Z wyrazami estymy, Odp: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.07.2015 Rozumiem. Czy Strony mają coś jeszcze do dodania? Odp: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 Wysoki Sądzie, I tym razem, nie mam nic do dodania.
Odp: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - Feliks Spirkin - 03.07.2015 Wysoki Sądzie, Ja również nie mam nic do dodania. Odp: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.07.2015 Cytat: Odp: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 Wysoki Sądzie! W pełni satysfakcjonuje mnie ten wyrok. Nie będę się odwoływał. Z wyrazami estymy, Odp: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - Feliks Spirkin - 03.07.2015 Wysoki Sądzie! W mojej ocenie niedopuszczalne jest strojnie sobie żartów z władzy najwyższej, więc muszę przemyśleć opcję apelacji. Z wyrazami szacunku, Odp: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - Feliks Spirkin - 03.07.2015 Po głębszym namyślę stwierdzam, że nie będę pisał odwołania. Tak więc gratuluję oskarżonemu linii obrony i lekkomyślności Wysokiego Sądu. Z wyrazami estymy, Odp: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - AndrzejSwarzewski - 03.07.2015 Serdecznie dziękuję. ![]() Chociaż tę sprawę mamy dziś z głowy... Odp: Akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Swarzewskiemu - Alberto Carlos de Médici y Zep - 03.07.2015 Nie mam pojęcia o co panu chodzi, przeto zamykam wątek. |