Forum Republiki Bialeńskiej
Dzień dobry! - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-68.html)
+---- Wątek: Dzień dobry! (/thread-339.html)

Strony: 1 2

Dzień dobry! - MvP - 01.02.2014

Dzień dobry! (dobry wieczór?)
Nazywam się Marcin von Primisz (Buddus) i jestem zbłąkanym podróżującym od czasu pewnego po świecie. Na ten padół łez i niedoli przyszedłem w Sarmacji, dokładnie w Teutońskim Złotym Rogu (chyba nie pomyliłem nazwy miasta), poznałem tam wielu ludzi, w tym tutejszego El Presidente - Andrzeja. W Księstwie udzielałem się w polityce, byłem żołnierzem, oraz dziennikarzem i trenerem sportowym. Po wydarzeniach słynnej zapewne nawet tutaj sprawy Abdykacyjnej zdecydowałem się opuścić kraj ( ogólne zniechęcenie, wyjazd wielu ważnych dla mnie osób itp.) zamieszkałem na pewien czas w Słovenii, prowadziłem miedzy innymi listę przebojów lecz tamtejszy klimat mi nie służył. Od tamtego czasu włóczę się i światy poznaje, lecz liczę że tu uda mi się znaleźć swoje miejsce w Mikroświecie.
O sobie? Jestem leniwy ale ambitny, interesuje sie szeroko rozumianymi muzyką, sportem i polityką. Przez pewien czas byłem głową Sarmackiego Kościoła Narodowego.
Mam nadzieje że zostanę tu jak najdłużej, a tymczasem gdzie powinienem się udać na początku?

Re: Dzień dobry! - AndrzejSwarzewski - 01.02.2014

Witam Cię, mój dawny parteigenosse z Narodowej Sarmacji! Smile SmileSmile
Bardzo cieszę się, że przybyłeś do Republiki Bialeńskiej- międzynarodowego centrum demokracji, wolności i rewolucji.
Na początku opowiedz czym chciałbyś się zajmować. Wojskiem, gospodarką, kulturą, sportem, regionami czy może czymś innym?

Re: Dzień dobry! - MvP - 01.02.2014

Również sie ciesze że cię widze!
Szczerze mówiąc sport brzmi kusząco, jakie sporty i w jakich formach tu istniją? Mamy komitet olimpijski? Smile SmileSmile Na gospodarce się nie znam wystarczająco żeby wchodzić w dysputy z e.g. Panem Janem de Kaniewskim, do wojska nie mam smykałki i pasji niestety Sad SadSad Aczkolwiek widok np. floty lotniczej jest imponujący i szczerze podziwiam osobę(y?) która za to odpowiada, choć poznać okazji (z oczywistych względów) jeszcze nie miałem. Kultura chętnie ale z iście biurokratycznego punktu widzenia, jakbyście potrzbowali kogoś do porwadzenia galerii, organizacji konkursów itp Smile SmileSmile
Swoją drogą, jak tu wyglada scena polityczna?

Cytat:Szczerze mówiąc sport brzmi kusząco, jakie sporty i w jakich formach tu istniją? Mamy komitet olimpijski?
Sport musiałbyś rozwinąć. Mógłbyś być szefem tego. Jakimś ministrem sportu albo szefem BKOl-u. Ja tam bym brał udział w zawodach itp. Ale z oczywistych względów nie mogę zająć się też sportem, jako szef tego.
Cytat:Aczkolwiek widok np. floty lotniczej jest imponujący i szczerze podziwiam osobę(y?) która za to odpowiada, choć poznać okazji (z oczywistych względów) jeszcze nie miałem.
Będziesz miał okazję poznać. Smile SmileSmile Podziw dla naszego MON jest zasłużony, to wybitna osoba. Smile SmileSmile
Cytat: Kultura chętnie ale z iście biurokratycznego punktu widzenia, jakbyście potrzbowali kogoś do porwadzenia galerii, organizacji konkursów itp
Może ktoś taki będzie potrzebny. Wink Porozmawiaj z Burmistrzem Wolnogradu, Janem Sapiehą. On się zajmuje galeriami itp. Smile SmileSmile

Cytat:[quote author="MvP"]Szczerze mówiąc sport brzmi kusząco, jakie sporty i w jakich formach tu istniją? Mamy komitet olimpijski?
Sport musiałbyś rozwinąć. Mógłbyś być szefem tego. Jakimś ministrem sportu albo szefem BKOl-u. Ja tam bym brał udział w zawodach itp. Ale z oczywistych względów nie mogę zająć się też sportem, jako szef tego. [/quote]
Mam to traktować jako oficialną propozycje?

Cytat:[quote author="MvP"] Kultura chętnie ale z iście biurokratycznego punktu widzenia, jakbyście potrzbowali kogoś do porwadzenia galerii, organizacji konkursów itp
Może ktoś taki będzie potrzebny. Wink Porozmawiaj z Burmistrzem Wolnogradu, Janem Sapiehą. On się zajmuje galeriami itp. Smile SmileSmile [/quote]

Bądź pewien ze porozmawiam Smile SmileSmile

Re: Dzień dobry! - Baltazar Dostojewski - 01.02.2014

Witam cie w krainie miodem i mlekiem płynącym czyli witam w RB.

Cytat:Mam to traktować jako oficialną propozycje?
Jeśli będę prezydentem, to jak najbardziej. Smile SmileSmile Cenię Cię, jako fachowca. Fachowców nam tu potrzeba.
Cytat:Swoją drogą, jak tu wyglada scena polityczna?
Mamy trzy komitety wyborcze.
1. Pracująca Unia Rewolucyjnej Aktywności: <!-- l viewtopic.php?f=2&t=311<!-- l
2. Ludowa Akcja Narodowa: <!-- l viewtopic.php?f=2&t=41<!-- l
3. Zjednoczona Platforma Bialeńska: <!-- l viewtopic.php?f=2&t=40&p=223&hilit=ZPB#p223<!-- l

Cytat:Witam cie w krainie miodem i mlekiem płynącym czyli witam w RB.

Dziękuje za przywitanie

@Andrzej (nie chce mi sie bawić z kodami)

W takim razie wstępnie bylbym zainteresowany i będę cię psychicznie w wyborach wspierać. A z partiami już się zapoznaje.

Cytat:W takim razie wstępnie bylbym zainteresowany
Wyśmienicie. W takim razie będziesz kolejnym kandydatem PURA (obok znakomitego ministra MON) na stanowisko ministerialne. Mam nadzieję, że koalicjanci poprą. Wink
Cytat: będę cię psychicznie w wyborach wspierać. A z partiami już się zapoznaje.
A duchowo też? Tongue TongueTongue

Cytat:[quote author="MvP"]W takim razie wstępnie bylbym zainteresowany
Wyśmienicie. W takim razie będziesz kolejnym kandydatem PURA (obok znakomitego ministra MON) na stanowisko ministerialne. Mam nadzieję, że koalicjanci poprą. Wink [/quote]
Dziękuję i o obieczuje że nie zawiodę twego zaufania.
Cytat:[quote author="MvP"] będę cię psychicznie w wyborach wspierać. A z partiami już się zapoznaje.
A duchowo też? Tongue TongueTongue [/quote]
Ano przemyśle, a dotacje na rzecz NKS płaciłeś? ;>

Cytat:Ano przemyśle, a dotacje na rzecz NKS płaciłeś? ;>
WTF? NKS Start Namysłów? Big Grin Big GrinBig Grin
Cytat:Dziękuję i o obieczuje że nie zawiodę twego zaufania.
Zaufania wyborców. Wink Bo jeśli wybiorą PURA, to wybiorą też Ciebie. Smile SmileSmile Ja tu nie jestem jakimś księciem. Wink

Cytat:[quote author="MvP"]Ano przemyśle, a dotacje na rzecz NKS płaciłeś? ;>
WTF? NKS Start Namysłów? Big Grin Big GrinBig Grin [/quote]
No dobra SKN czeski błąd każdemu może się zdażyć Tongue TongueTongue

Cytat:[quote author="MvP"]Dziękuję i o obieczuje że nie zawiodę twego zaufania.
Zaufania wyborców. Wink Bo jeśli wybiorą PURA, to wybiorą też Ciebie. Smile SmileSmile Ja tu nie jestem jakimś księciem. Wink[/quote][/quote]
Niestety to jest republika ( człowiek z monarchii wyjdzie ale monarchia z człowieka nigdy). Zaufania wyborców również, ale twojego że wpadłeś na pomysł powierzenia mi tej funkcji.

Cytat:No dobra SKN czeski błąd każdemu może się zdażyć
Studenckie Koło Naukowe, czy Śląskie Kruszywa Naturalne?

Cytat:[quote author="MvP"]No dobra SKN czeski błąd każdemu może się zdażyć
Studenckie Koło Naukowe, czy Śląskie Kruszywa Naturalne?[/quote]

Sarmacki Kościół Narodowy Tongue TongueTongue

Ja proponuję się ogarnąć, bo wejdzie Policja Krajowa i da nam grzywnę (a Ty jesteś póki co bez grosza przy duszy, więc będzie ciekawie Tongue TongueTongue ). Wink
Może u nas też będziesz Bishopem?

Re: Dzień dobry! - Jan Sapieha - 01.02.2014

Witam również naszego gościa. Scena RB rośnie w siłę. Chętnie wezmę udział w jakimś przyszłym projekcie sportowym.

@Andrzej
My tylko nabijamy (sztuczną) aktywnosć Wink

Cytat:Witam również naszego gościa. Scena RB rośnie w siłę. Chętnie wezmę udział w jakimś przyszłym projekcie sportowym.

Cieszy mnie miłe powitanie Smile SmileSmile

Cytat:My tylko nabijamy (sztuczną) aktywnosć Wink
Polecam lekturę Kodeksu Porządkowego. Wink Także na poważnie, uspokójmy się już. Rozejrzyj się po regionach. Porozmawiaj z Jankiem Sapiehą o tej kulturze, sporcie i wystawach.

Re: Dzień dobry! - Jan Sapieha - 01.02.2014

Zachęcam do zamieszkania w Wolnogradzie oraz wspieraniu go przez swoją aktywność na polu sportowo-kulturalno-oświatowym ;]

Cytat:Zachęcam do zamieszkania w Wolnogradzie oraz wspieraniu go przez swoją aktywność na polu sportowo-kulturalno-oświatowym ;]

Dziękuje za zaproszenie, rozejrzę się za jakimś przytulnym mieszkankiem tamteż, A tymczasem czy mógłbyś(mogę się tak zwrócić?) mi powiedzieć coś o tym mieście?