![]() |
|
Dzień dobry! - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +---- Dział: Powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-68.html) +---- Wątek: Dzień dobry! (/thread-339.html) Strony:
1
2
|
Dzień dobry! - MvP - 01.02.2014 Dzień dobry! (dobry wieczór?) Nazywam się Marcin von Primisz (Buddus) i jestem zbłąkanym podróżującym od czasu pewnego po świecie. Na ten padół łez i niedoli przyszedłem w Sarmacji, dokładnie w Teutońskim Złotym Rogu (chyba nie pomyliłem nazwy miasta), poznałem tam wielu ludzi, w tym tutejszego El Presidente - Andrzeja. W Księstwie udzielałem się w polityce, byłem żołnierzem, oraz dziennikarzem i trenerem sportowym. Po wydarzeniach słynnej zapewne nawet tutaj sprawy Abdykacyjnej zdecydowałem się opuścić kraj ( ogólne zniechęcenie, wyjazd wielu ważnych dla mnie osób itp.) zamieszkałem na pewien czas w Słovenii, prowadziłem miedzy innymi listę przebojów lecz tamtejszy klimat mi nie służył. Od tamtego czasu włóczę się i światy poznaje, lecz liczę że tu uda mi się znaleźć swoje miejsce w Mikroświecie. O sobie? Jestem leniwy ale ambitny, interesuje sie szeroko rozumianymi muzyką, sportem i polityką. Przez pewien czas byłem głową Sarmackiego Kościoła Narodowego. Mam nadzieje że zostanę tu jak najdłużej, a tymczasem gdzie powinienem się udać na początku? Re: Dzień dobry! - AndrzejSwarzewski - 01.02.2014 Witam Cię, mój dawny parteigenosse z Narodowej Sarmacji! ![]() Bardzo cieszę się, że przybyłeś do Republiki Bialeńskiej- międzynarodowego centrum demokracji, wolności i rewolucji. Na początku opowiedz czym chciałbyś się zajmować. Wojskiem, gospodarką, kulturą, sportem, regionami czy może czymś innym? Re: Dzień dobry! - MvP - 01.02.2014 Również sie ciesze że cię widze! Szczerze mówiąc sport brzmi kusząco, jakie sporty i w jakich formach tu istniją? Mamy komitet olimpijski? ![]() Na gospodarce się nie znam wystarczająco żeby wchodzić w dysputy z e.g. Panem Janem de Kaniewskim, do wojska nie mam smykałki i pasji niestety ![]() Aczkolwiek widok np. floty lotniczej jest imponujący i szczerze podziwiam osobę(y?) która za to odpowiada, choć poznać okazji (z oczywistych względów) jeszcze nie miałem. Kultura chętnie ale z iście biurokratycznego punktu widzenia, jakbyście potrzbowali kogoś do porwadzenia galerii, organizacji konkursów itp ![]() Swoją drogą, jak tu wyglada scena polityczna? Re: Dzień dobry! - AndrzejSwarzewski - 01.02.2014 Cytat:Szczerze mówiąc sport brzmi kusząco, jakie sporty i w jakich formach tu istniją? Mamy komitet olimpijski?Sport musiałbyś rozwinąć. Mógłbyś być szefem tego. Jakimś ministrem sportu albo szefem BKOl-u. Ja tam bym brał udział w zawodach itp. Ale z oczywistych względów nie mogę zająć się też sportem, jako szef tego. Cytat:Aczkolwiek widok np. floty lotniczej jest imponujący i szczerze podziwiam osobę(y?) która za to odpowiada, choć poznać okazji (z oczywistych względów) jeszcze nie miałem.Będziesz miał okazję poznać. ![]() Podziw dla naszego MON jest zasłużony, to wybitna osoba. ![]() Cytat: Kultura chętnie ale z iście biurokratycznego punktu widzenia, jakbyście potrzbowali kogoś do porwadzenia galerii, organizacji konkursów itpMoże ktoś taki będzie potrzebny. Porozmawiaj z Burmistrzem Wolnogradu, Janem Sapiehą. On się zajmuje galeriami itp. ![]()
Re: Dzień dobry! - MvP - 01.02.2014 Cytat:[quote author="MvP"]Szczerze mówiąc sport brzmi kusząco, jakie sporty i w jakich formach tu istniją? Mamy komitet olimpijski?Sport musiałbyś rozwinąć. Mógłbyś być szefem tego. Jakimś ministrem sportu albo szefem BKOl-u. Ja tam bym brał udział w zawodach itp. Ale z oczywistych względów nie mogę zająć się też sportem, jako szef tego. [/quote] Mam to traktować jako oficialną propozycje? Cytat:[quote author="MvP"] Kultura chętnie ale z iście biurokratycznego punktu widzenia, jakbyście potrzbowali kogoś do porwadzenia galerii, organizacji konkursów itpMoże ktoś taki będzie potrzebny. Porozmawiaj z Burmistrzem Wolnogradu, Janem Sapiehą. On się zajmuje galeriami itp. ![]() [/quote]Bądź pewien ze porozmawiam ![]()
Re: Dzień dobry! - Baltazar Dostojewski - 01.02.2014 Witam cie w krainie miodem i mlekiem płynącym czyli witam w RB. Re: Dzień dobry! - AndrzejSwarzewski - 01.02.2014 Cytat:Mam to traktować jako oficialną propozycje?Jeśli będę prezydentem, to jak najbardziej. ![]() Cenię Cię, jako fachowca. Fachowców nam tu potrzeba. Cytat:Swoją drogą, jak tu wyglada scena polityczna?Mamy trzy komitety wyborcze. 1. Pracująca Unia Rewolucyjnej Aktywności: <!-- l viewtopic.php?f=2&t=311<!-- l 2. Ludowa Akcja Narodowa: <!-- l viewtopic.php?f=2&t=41<!-- l 3. Zjednoczona Platforma Bialeńska: <!-- l viewtopic.php?f=2&t=40&p=223&hilit=ZPB#p223<!-- l Re: Dzień dobry! - MvP - 01.02.2014 Cytat:Witam cie w krainie miodem i mlekiem płynącym czyli witam w RB. Dziękuje za przywitanie @Andrzej (nie chce mi sie bawić z kodami) W takim razie wstępnie bylbym zainteresowany i będę cię psychicznie w wyborach wspierać. A z partiami już się zapoznaje. Re: Dzień dobry! - AndrzejSwarzewski - 01.02.2014 Cytat:W takim razie wstępnie bylbym zainteresowanyWyśmienicie. W takim razie będziesz kolejnym kandydatem PURA (obok znakomitego ministra MON) na stanowisko ministerialne. Mam nadzieję, że koalicjanci poprą. Cytat: będę cię psychicznie w wyborach wspierać. A z partiami już się zapoznaje.A duchowo też? ![]()
Re: Dzień dobry! - MvP - 01.02.2014 Cytat:[quote author="MvP"]W takim razie wstępnie bylbym zainteresowanyWyśmienicie. W takim razie będziesz kolejnym kandydatem PURA (obok znakomitego ministra MON) na stanowisko ministerialne. Mam nadzieję, że koalicjanci poprą. [/quote]Dziękuję i o obieczuje że nie zawiodę twego zaufania. Cytat:[quote author="MvP"] będę cię psychicznie w wyborach wspierać. A z partiami już się zapoznaje.A duchowo też? ![]() [/quote]Ano przemyśle, a dotacje na rzecz NKS płaciłeś? ;> Re: Dzień dobry! - AndrzejSwarzewski - 01.02.2014 Cytat:Ano przemyśle, a dotacje na rzecz NKS płaciłeś? ;>WTF? NKS Start Namysłów? ![]() Cytat:Dziękuję i o obieczuje że nie zawiodę twego zaufania.Zaufania wyborców. Bo jeśli wybiorą PURA, to wybiorą też Ciebie. ![]() Ja tu nie jestem jakimś księciem.
Re: Dzień dobry! - MvP - 01.02.2014 Cytat:[quote author="MvP"]Ano przemyśle, a dotacje na rzecz NKS płaciłeś? ;>WTF? NKS Start Namysłów? ![]() [/quote]No dobra SKN czeski błąd każdemu może się zdażyć ![]() Cytat:[quote author="MvP"]Dziękuję i o obieczuje że nie zawiodę twego zaufania.Zaufania wyborców. Bo jeśli wybiorą PURA, to wybiorą też Ciebie. ![]() Ja tu nie jestem jakimś księciem. [/quote][/quote]Niestety to jest republika ( człowiek z monarchii wyjdzie ale monarchia z człowieka nigdy). Zaufania wyborców również, ale twojego że wpadłeś na pomysł powierzenia mi tej funkcji. Re: Dzień dobry! - AndrzejSwarzewski - 01.02.2014 Cytat:No dobra SKN czeski błąd każdemu może się zdażyćStudenckie Koło Naukowe, czy Śląskie Kruszywa Naturalne? Re: Dzień dobry! - MvP - 01.02.2014 Cytat:[quote author="MvP"]No dobra SKN czeski błąd każdemu może się zdażyćStudenckie Koło Naukowe, czy Śląskie Kruszywa Naturalne?[/quote] Sarmacki Kościół Narodowy ![]()
Re: Dzień dobry! - AndrzejSwarzewski - 01.02.2014 Ja proponuję się ogarnąć, bo wejdzie Policja Krajowa i da nam grzywnę (a Ty jesteś póki co bez grosza przy duszy, więc będzie ciekawie ![]() ). ![]() Może u nas też będziesz Bishopem? Re: Dzień dobry! - Jan Sapieha - 01.02.2014 Witam również naszego gościa. Scena RB rośnie w siłę. Chętnie wezmę udział w jakimś przyszłym projekcie sportowym. Re: Dzień dobry! - MvP - 01.02.2014 @Andrzej My tylko nabijamy (sztuczną) aktywnosć ![]() Cytat:Witam również naszego gościa. Scena RB rośnie w siłę. Chętnie wezmę udział w jakimś przyszłym projekcie sportowym. Cieszy mnie miłe powitanie ![]()
Re: Dzień dobry! - AndrzejSwarzewski - 01.02.2014 Cytat:My tylko nabijamy (sztuczną) aktywnosćPolecam lekturę Kodeksu Porządkowego. Także na poważnie, uspokójmy się już. Rozejrzyj się po regionach. Porozmawiaj z Jankiem Sapiehą o tej kulturze, sporcie i wystawach.
Re: Dzień dobry! - Jan Sapieha - 01.02.2014 Zachęcam do zamieszkania w Wolnogradzie oraz wspieraniu go przez swoją aktywność na polu sportowo-kulturalno-oświatowym ;] Re: Dzień dobry! - MvP - 01.02.2014 Cytat:Zachęcam do zamieszkania w Wolnogradzie oraz wspieraniu go przez swoją aktywność na polu sportowo-kulturalno-oświatowym ;] Dziękuje za zaproszenie, rozejrzę się za jakimś przytulnym mieszkankiem tamteż, A tymczasem czy mógłbyś(mogę się tak zwrócić?) mi powiedzieć coś o tym mieście? |