![]() |
|
Przysięgi sędziowskie - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Sądownictwo Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-98.html) +--- Wątek: Przysięgi sędziowskie (/thread-3862.html) |
Przysięgi sędziowskie - Hewret von Thorn - 31.01.2016 [attachment id=1 msg=36788]
Odp: Przysięgi sędziowskie - Jan Kaniewski - 24.02.2016 Szanowny Panie Prezydencie! Ślubuję uroczyście jako Sędzia Republiki Bialeńskiej służyć Jej wiernie, stać na straży prawa, obowiązki sędziego wypełniać sumiennie, sprawiedliwość wymierzać zgodnie z przepisami prawa, bezstronnie według mojego sumienia, dochować tajemnicy państwowej i służbowej, a w postępowaniu kierować się godności i uczciwości. Odp: Przysięgi sędziowskie - Alberto Carlos de Médici y Zep - 07.03.2016 Ślubuję uroczyście jako Sędzia Republiki Bialeńskiej służyć Jej wiernie, stać na straży prawa, obowiązki sędziego wypełniać sumiennie, sprawiedliwość wymierzać zgodnie z przepisami prawa, bezstronnie według mojego sumienia, dochować tajemnicy państwowej i służbowej, a w postępowaniu kierować się godności i uczciwości. Sic me Deus adiuvet. (-) Alberto Carlos de Médici y Zep Odp: Przysięgi sędziowskie - Severino Castiglioni - 11.05.2016 Ślubuję uroczyście jako Sędzia Republiki Bialeńskiej służyć Jej wiernie, stać na straży prawa, obowiązki sędziego wypełniać sumiennie, sprawiedliwość wymierzać zgodnie z przepisami prawa, bezstronnie według mojego sumienia, dochować tajemnicy państwowej i służbowej, a w postępowaniu kierować się godności i uczciwości. Tak mi dopomóż Panie Boże! (-) Severino kardynał Castiglioni Odp: Przysięgi sędziowskie - Severino Castiglioni - 19.07.2016 Ślubuję uroczyście jako Sędzia Ludowy służyć wiernie Republice Bialeńskiej, stać na straży prawa, obowiązki sędziego wypełniać sumiennie, sprawiedliwość wymierzać zgodnie z przepisami prawa, bezstronnie według mego sumienia, dochować tajemnicy państwowej i służbowej, a w postępowaniu kierować się zasadami godności i uczciwości. Tak mi dopomóż Bóg! Odp: Przysięgi sędziowskie - Alberto Carlos de Médici y Zep - 23.08.2016 [justify]Ślubuję uroczyście jako Sędzia Republiki Bialeńskiej służyć Jej wiernie, stać na straży prawa, obowiązki sędziego wypełniać sumiennie, sprawiedliwość wymierzać zgodnie z przepisami prawa, bezstronnie według mojego sumienia, dochować tajemnicy państwowej i służbowej, a w postępowaniu kierować się godności i uczciwości. Sic me Deus adiuvet.[/justify] (-) Alberto Carlos de Médici y Zep RE: Przysięgi sędziowskie - Maciej Kamiński - 12.08.2017 Ślubuję uroczyście jako Asesor służyć wiernie Republice Bialeńskiej, stać na straży prawa, obowiązki sędziego wypełniać sumiennie, sprawiedliwość wymierzać zgodnie z przepisami prawa, bezstronnie według mego sumienia, dochować tajemnicy państwowej i służbowej, a w postępowaniu kierować się zasadami godności i uczciwości. RE: Przysięgi sędziowskie - Ametyst Faradobus - 12.08.2017 Takie rzeczy się robi w nocy. RE: Przysięgi sędziowskie - Maciej Kamiński - 12.08.2017 Za oknem jest u mnie ciemno. |