![]() |
|
Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-41.html) +---- Dział: Kadencje archiwalne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-43.html) +----- Dział: Parlament Republiki Bialeńskiej XIX kadencji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-81.html) +----- Wątek: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej (/thread-4292.html) Strony:
1
2
|
Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Fiodor Swirydiuk - 05.03.2016 Pewnie zapytacie dlaczego taka zmiana. Otóż otrzymałem wiele sygnałów od ludzi z różnych for historycznych, którzy chcieliby tu zamieszkać, że nasze prawo jest tak bardzo nieprzyzwoite i nieludzkie, że nie chcą tu zamieszkać między innymi z powodu procesu zdobywania obywatelstwa, jaki istnieje obecnie w Bialenii. Sądzę, że owa ustawa będzie pierwszym lekarstwem na obecnie obowiązującą ustawę o obywatelach RB. Autor ustawy: Wergiliusz Postawny. Cytat: Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Eddard Noqtern - 05.03.2016 Pan Poseł nie umie już nawet napisać ustawy samodzielnie i stał się pionkiem kryminalisty? Nie mam zamiaru nawet tej ustawy przeczytać. Na pewno zagłosuje przeciw - mam nadzieję, że zrobi tak cały Parlament. Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Fiodor Swirydiuk - 05.03.2016 Nie stałem się niczyim pionkiem. Pan Zanik wie więcej o wolności od was. Ograniczacie ludzi. I to jest, że tak podkreślę, współpraca, z której nie tylko ja i Zanik mamy korzyści, ale cała Republika. Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Frederick Hufflepuff - 05.03.2016 Eddardzie, nic nie szkodzi, aby zapoznać się z projektem. Takie segregowanie ludzi na "bandytów" i "porządnych" jest całkowicie nie na miejscu. Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Eddard Noqtern - 05.03.2016 Jak to nie na miejsu? Przecież on został wygnany, nie jest już członkiem naszej społeczności. Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Frederick Hufflepuff - 05.03.2016 (05.03.2016, 15:57:43)Eddard Noqtern link napisał(a): Jak to nie na miejsu? Przecież on został wygnany, nie jest już członkiem naszej społeczności. Ale jak rozumiem, człowiek, który nie jest członkiem naszej społeczności, jest automatycznie "bandytą" i masz moralne prawo, aby go tak nazywać? Najpierw proszę zapoznaj się z projektem, a potem ewentualnie skomentuj. Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Eddard Noqtern - 05.03.2016 (05.03.2016, 16:14:39)Frederick Hufflepuff link napisał(a): Ale jak rozumiem, człowiek, który nie jest członkiem naszej społeczności, jest automatycznie "bandytą" i masz moralne prawo, aby go tak nazywać? Najpierw proszę zapoznaj się z projektem, a potem ewentualnie skomentuj.Nie jest członkiem bo jest wygnany za przestępstwa - za zniesławienia i obrażanie obywateli. A poza tym ujawnia realne dane niektórych osób, a potem tym osobom grozi i obraża. Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Frederick Hufflepuff - 05.03.2016 (05.03.2016, 16:34:07)Eddard Noqtern link napisał(a): [quote author=Frederick Hufflepuff link=topic=4423.msg39646#msg39646 date=1457187279]Nie jest członkiem bo jest wygnany za przestępstwa - za zniesławienia i obrażanie obywateli. A poza tym ujawnia realne dane niektórych osób, a potem tym osobom grozi i obraża. [/quote] Nie uważam, aby zachowanie pana Postawnego było w stu procentach poprawne, ale nie należy odrzucać jego projektu "z automatu" dlatego, że został wygnany i popełnił czyny niezgodne z bialeńskim prawem.
Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Eddard Noqtern - 05.03.2016 No to w tej kwestii się różnimy. Ile potrwa debata, Panie Marszałku? Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Frederick Hufflepuff - 05.03.2016 Debata potrwa 2 doby. Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Fiodor Swirydiuk - 05.03.2016 A ja wam pomogę coś zrozumieć. Jeśli jakaś osoba wrzuca swoje zdjęcie na facebooka, to z automatu każdy ma prawo z niego skorzystać. Więc ma prawo ujawniać czyjeś dane, jeśli ta osoba sama to robi. Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Piotr Pawel I - 05.03.2016 Panie Marszałku, Wysoka Izbo! Pan Zanik, znany z notorycznego znieważania i zniesławiania innych, pisze projekt ustawy dla nas? To jakiś żart. Z czyich projektów jeszcze skorzystamy? Będziemy posiłkować się wypocinami kryminalistów? Ale dobrze, jak są tu osoby dla których nie jest istotna czyjaś przestępcza działalność, to proszę bardzo. Analizując projekt powiem, że jest to mało zabawny żart legislacyjny. Napisany w stylu charakterystycznym dla p. Zanika, czyli ani poważnym, ani śmiesznym, ani też nie wnoszącym niczego poza jednym - jego przyjęcie oznaczałoby automatyczne niemal obywatelstwo dla niego samego i powszechny śmiech w mikronacjach. Wysoka Izbo! Ja nie jestem jakimś ponurakiem. Z żartów śmiać się potrafię. Ale aktywność p. Zanika powinna stać się raczej przedmiotem analiz policji i prokuratury Rzeczpospolitej Polskiej, a nie Parlamentu Republiki Bialeńskiej. Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Fiodor Swirydiuk - 05.03.2016 (05.03.2016, 18:32:45)Piotr Pawel I link napisał(a): Panie Marszałku,Tyle gadasz, że go pozwiesz, że go na komendę zgłosisz, a nic nie robisz. Dlaczego? Boisz się go? Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Piotr Pawel I - 05.03.2016 (05.03.2016, 18:34:54)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): Tyle gadasz, że go pozwiesz, że go na komendę zgłosisz, a nic nie robisz. Dlaczego? Boisz się go? Po pierwsze, Panie Pośle, nie jesteśmy na "ty". Po drugie, Panie Pośle, ja nic nie gadam że "go pozwę" - a zwłaszcza do Pana Posła. Proszę więc nie mówić nieprawdy. Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Fiodor Swirydiuk - 05.03.2016 (05.03.2016, 18:36:18)Piotr Pawel I link napisał(a): [quote author=Fiodor Swirydiuk link=topic=4423.msg39670#msg39670 date=1457195694] Po pierwsze, Panie Pośle, nie jesteśmy na "ty". Po drugie, Panie Pośle, ja nic nie gadam że "go pozwę" - a zwłaszcza do Pana Posła. Proszę więc nie mówić nieprawdy. [/quote] Po pierwsze, to jest Bialenia, tu każdy jest na "per ty" Po drugie, mówi pan, że p. Zanik powinien być na komendzie. Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Piotr Pawel I - 05.03.2016 Cytat:Po pierwsze, to jest Bialenia, tu każdy jest na "per ty" Nie każdy. Nie ma takiej zasady ani przepisu tym bardziej. Pan, Panie Pośle, nie może do mnie mówić na "ty", bo sobie tego nie życzę. Po drugie - powinien, to prawda, zgadzam się w stu procentach - ale czy ja gdzieś powiedziałem, że to ja zgłoszę sprawę na policję? Co do pytania, czy się p. Zanika boję - otóż tak, ponieważ p. Zanik mi publicznie groził. Proszę poczytać: http://karne.pl/grozba-karalna.html Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Maciej Kamiński - 05.03.2016 Fiodor ma rację co do zwrotów do siebie, prawo zwyczajowe tak tu wygląda. A co do projektu - czemu taki śmieć zgłaszasz, kiedy chcę w spokoju udać się na urlop? Człowieeeeku. Nazywanie Klepuszki bandytą jest spoko i uważam je za usprawiedliwione. Ujawnianie danych kogoś, kto bawi się w symulację państwa w Internecie to jedno (głupie i potencjalnie szkodliwe), a grożenie śmiercią to drugie (karalne). A tak poza tym, jeżeli Walercio wie tyle o wolności, to po ki diabeł pcha się tam, gdzie według niego jej nie ma? Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Fiodor Swirydiuk - 05.03.2016 (05.03.2016, 22:25:04)Maciej Kamiński link napisał(a): Fiodor ma rację co do zwrotów do siebie, prawo zwyczajowe tak tu wygląda.1. Bo mogę. B) 2. Bo chce zwiastować libertarianizm tam, gdzie go brakuje. Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Frederick Hufflepuff - 07.03.2016 Szanowni Posłowie! Przechodzimy do głosowania. Ja oddam głos na końcu. Odp: Projekt ustawy o obywatelach Republiki Bialeńskiej - Fiodor Swirydiuk - 07.03.2016 ZA! |