Forum Republiki Bialeńskiej
Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html)
+--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html)
+---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html)
+----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html)
+------ Dział: Archiwum Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-333.html)
+------ Wątek: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego (/thread-4427.html)

Strony: 1 2 3

Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Thomas von Lisendorff - 10.03.2016

Wasza Carska Wysokość,
Szanowni Obywatele.

Jako Kanclerz Rządu postanowiłem zapytać się Was oraz poradzić w kwestii Kościoła.

Czy Brodria powinna dołączyć do Kościoła Rotryjskiego?

Bardzo proszę wszystkich obywateli Brodrii o wypowiedzenie się.

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Mikołaj Patryk Dostojewski - 10.03.2016

Oczywiście ja, jako Car popieram pomysł zawarcia stosunków z Rotrią.

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Thomas von Lisendorff - 12.03.2016

Co na to pozostali obywatele Brodrii ?

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Alberto Carlos de Médici y Zep - 14.03.2016

Jako były Car, popieram, jak szalony.

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Thomas von Lisendorff - 14.03.2016

Miło Mi słyszeć, niestety nie jesteś już obywatelem Brodrii. Sam się go zrzekleś.

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Severino Castiglioni - 14.03.2016

Proponuję kontakt z Sekretarzem Stanu Stolicy Apostolskiej Jego Eminencją Fernandem kardynałem de Córdoba.

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Thomas von Lisendorff - 14.03.2016

W najbliższym czasie MSZ Brodrii skontaktuje się z Jego Eminencją.

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Thomas von Lisendorff - 18.06.2016

Wasza Wysokość może warto wrócic do tego tematu ?

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Maciej Kamiński - 18.06.2016

(18.06.2016, 13:29:31)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a):Wasza Wysokość może warto wrócic do tego tematu ?
Jeśli przywrócicie Brodrii starego biskupa diecezjalnego, to cała wspólnota będzie z tego niezmiernie zadowolona. ^^

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Thomas von Lisendorff - 18.06.2016

Tzn ?

(18.06.2016, 18:33:15)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a):Tzn ?
To znaczy w skrócie tyle, żeby odzyskać dla Brodrii aktywność Piusa Facibeniego (obecnie Karola Wawrzyńca Medycejskiego). ,Wink

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Severino Castiglioni - 18.06.2016

Ten Pan dziecinnie obraził się na Kościół Rotryjski i zrezygnował ze stanu duchownego.

(18.06.2016, 18:42:12)Severino Castiglioni link napisał(a):Ten Pan dziecinnie obraził się na Kościół Rotryjski i zrezygnował ze stanu duchownego.
Rotria ma to do siebie, że zawsze się, z jakiegoś umykającego mi powodu, do niej wraca, jeżeli raz dało się w nią wciągnąć.

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Eddard Noqtern - 18.06.2016

(18.06.2016, 18:45:53)Maciej Kamiński link napisał(a):[quote author=Severino Castiglioni link=topic=4559.msg51409#msg51409 date=1466268132]
Ten Pan dziecinnie obraził się na Kościół Rotryjski i zrezygnował ze stanu duchownego.
Rotria ma to do siebie, że zawsze się, z jakiegoś umykającego mi powodu, do niej wraca, jeżeli raz dało się w nią wciągnąć.
[/quote]
A ty działasz w Rotrii, Macieju?

Udam się do Rotrii w celu podpisania Konkordatu.

(18.06.2016, 19:11:03)Eddard Noqtern link napisał(a):[quote author=Maciej Kamiński link=topic=4559.msg51410#msg51410 date=1466268353]
[quote author=Severino Castiglioni link=topic=4559.msg51409#msg51409 date=1466268132]
[/quote]
A ty działasz w Rotrii, Macieju?
[/quote]
No gdzie tam.

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Severino Castiglioni - 18.06.2016

Chętnie podejmiemy kroki mające na celu zbliżenie, a finalnie konkordat, lecz w tej chwili brak nam kapłanów, którzy mogliby rozpocząć w Brodrii posługę pasterską. Dlatego zachęcam Brodryjczyków do studiów teologicznych w Akademii Libertas, które zakończą się uzyskaniem magisterium net. oraz nominacją przeze mnie na kapłana rotryjskiego. Wtedy Jego Świątobliwość Sykstus IV rozważy nawiązanie konkordatu i posłanie kapłana brodryjskiego do pracy w swoim kraju.

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Karol Wawrzyniec Medyceusz-Zep - 19.06.2016

(18.06.2016, 18:42:12)Severino Castiglioni link napisał(a):Ten Pan dziecinnie obraził się na Kościół Rotryjski i zrezygnował ze stanu duchownego.

Seweryś, nie gadaj pierdół. Sam wiesz jaka była prawda i jak naciskałeś na włączenie Rotrii do Bialenii. Więc nie udawaj niewiniątka, jeno idź i pracuj w Rotrii. Kardynale od siedmiu boleści.

Ad rem: cieszę die, że Brodria o mnie pamięta. Niemniej mam uraz do Rotrii i tak prędko nie wrócę.

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Severino Castiglioni - 19.06.2016

Nie na włączenie, a stowarzyszenie i nadal uważam, że byłoby to korzystne. Ale to nie był powód obrażania się.

Odp: Brodria jako członek Kościoła Rotryjskiego - Thomas von Lisendorff - 19.06.2016

Może jeżeli Brodria stanie się członkiem Kościoła , to Eminencja Medyceusz ponownie zostanie Prymasem Brodrii ?