![]() |
|
Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-552.html) +---- Dział: Gabinet Prezydenta (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-556.html) +----- Dział: Komunikaty Kancelarii Prezydenta RB (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-409.html) +----- Wątek: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. (/thread-4550.html) Strony:
1
2
|
Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Aleksandra Dostojewska - 18.03.2016 Drodzy Obywatele! Dzisiaj Republika pokazała czym jest idea uczciwej gry i konkurencji, która pozwala budować Demokrację. Wiele przeszłam, nim po ponad rocznej przerwie powróciłam do Pałacu. Co za mną, odcinam grubą kreską, by w zgodzie budować lepszą przyszłość. Wiele się mówiło ostatnim czasem o kryzysie Bialenii, który wynikał głównie z niesnasek pomiędzy Bialeńczykami a Hasselandczykami. Nie zamierzam jednak partycypować w tym konflikcie, a działać na rzecz jego zażegnania. Jednakowoż w moim państwie, każdy będzie musiał nauczyć się gdzie jego miejsce w szeregu, a ja nie zawaham się użyć w tym celu narzędzi ostatecznych. Urząd Prezydenta to obraz Majestatu Republiki, dlatego na czas prezydentury postanawiam się wyłączyć z często bezdennych i bezsensownych dyskusji, które mogą podważać godność Prezydenta. Obiecuję natomiast szczerą i owocną pracę na rzecz Kraju. Jak wiadomo zaczniemy od organizacji zaniedbanych przez poprzednią władzę Obchodów IV Rocznicy 21 Marca, potem Mundial. Będę też w początkowej fazie prezydentury prowadzić rozmowy konkordatowe z Rotrią w celu chrztu naszego Państwa. W tej podniosłej chwili pragnę również ogłosić skład mojego Rządu: Wiceprezydent - Severino Castiglioni Minister Spraw Wewnętrznych, Administracji i Sportu - Andrzej Swarzewski Minister Stosunków Międzynarodowych - Akrypa Rabotowicz von Primsz Minister Spraw Wojskowych - Tomasz Bagrat - Dostojewski Minister Wojny i Taktyk Obronnych - Jan Lubomirski Minister Oświaty i Kultury - Frederik Hufflepuff Minister Propagandy i Rzecznik Rządu - Fiodor Swirydiuk Prywatny Sekretarz, Minister ds. Aleksandryjskich - Hugo Miramontes Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Hewret von Thorn - 18.03.2016 Jeszcze raz gratuluję Ci Aleksandro i życzę sukcesów. Nie ma to jak tworzenie dwóch resortów powielających zadania Marszałka Bialenii. A ja specjalnie zrezygnowałem z takiego podziału Rządu. ![]() Cytat:Minister Propagandy i Rzecznik Rządu - Fiodor Swirydiuk On mnie nie przebije w propagandzie.
Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - AndrzejSwarzewski - 18.03.2016 Gratuluję i życzę powodzenia, jednakże stanowiska nie przyjmuję. Zwłaszcza, że nikt go ze mną nie ustalał. Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Severino Castiglioni - 18.03.2016 Serdecznie gratuluję wygranej i dziękuję za okazane zaufanie i nominację na Wiceprezydenta. Niech żyje Republika Bialeńska! Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Aleksandra Dostojewska - 18.03.2016 (18.03.2016, 23:37:32)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Gratuluję i życzę powodzenia, jednakże stanowiska nie przyjmuję. Zwłaszcza, że nikt go ze mną nie ustalał. Zostało to już wyjaśnione, Sędzia Ludowy Alberto de Medici postanowił się Ciebie zabawić i przyjął w Twoim imieniu. Cóż, powołam innego Kandydata. Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - AndrzejSwarzewski - 18.03.2016 Powołaj Alberta, w takim wypadku.
Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Fiodor Swirydiuk - 18.03.2016 O ja! Zostałę ministrę po raz 3. I Heinrich, ja już mam założony na YouTube kanał "TV Bialenia" założony. >
Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Eddard Noqtern - 18.03.2016 Jak to mówi Maciej - no to lecimy: Cytat:Co za mną, odcinam grubą kreskąOdcinasz się od swojej przeszłości? Dlaczego? Może się czegoś wstydzisz? Cytat:Nie zamierzam jednak partycypować w tym konflikcie, a działać na rzecz jego zażegnania.Może warto było nie podsycać go podczas kampanii? Teraz nagle zachciało się go zażegnywać? Cytat:potem MundialMundial jest już tuż, tuż, a póki co Bialenia robi najmniej z całej czwórki. Rozumiem, że na Wasze wsparcie możemy liczyć dopiero za tydzień? A może sami mamy wszystko zrobić? Cytat:rozmowy konkordatowe z RotriąZ Rotrią tak, a z obywatelami już nie? Cytat:każdy będzie musiał nauczyć się gdzie jego miejsce w szeregu, a ja nie zawaham się użyć w tym celu narzędzi ostatecznych.Jakim szeregu? Czy według Ciebie wszyscy muszą stać w jednym rządku równo, a Prezydent jest tego strażnikiem? Czy chcesz wchodzić w kompetencje Policji Krajowej? Cytat:Minister Spraw Wojskowych - Tomasz Bagrat - DostojewskiPo co dwa ministerstwa, które sprawują de facto tą samą rolę? Cytat:Minister Stosunków Międzynarodowych - Akrypa Rabotowicz von PrimszDlaczego zmieniono nazwę z MSZ? Cytat:Minister Propagandy i Rzecznik Rządu - Fiodor SwirydiukPięknie, propaganda się zaczyna... A przecież Fiodor zaraz zostanie wygnany. No chyba, że planujesz go ułaskawić? Jakie będą zadania ministerstw, plany i cele na najbliższe miesiące? Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Fiodor Swirydiuk - 18.03.2016 (18.03.2016, 23:50:20)Eddard Noqtern link napisał(a): Jak to mówi Maciej - no to lecimy:Jako Rzecznik Rządu Pani Prezydent mówię, iż Pani Prezydent nie będzie odpowiadać na żadne z pytań, dopóki będzie się Szanowny zwracał do niej "per ty", bo nie życzy sobie tego jak Szanowny Król-Senior. Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Józef Konstanty Bagrat - 19.03.2016 ezz win demokracja confirmed. Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Frederick Hufflepuff - 19.03.2016 Gratuluję, a zarazem - nie rozumiem, dlaczego zwycięstwo Szanownej Pani Prezydent jest odbierane jako przejaw funkcjonowania w kraju demokracji. Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Severino Castiglioni - 19.03.2016 Taka jest natura demokracji. Nie wygrał kandydat, którego popierasz, to zaczynasz się burzyć i wietrzyć spiski. Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Fiodor Swirydiuk - 19.03.2016 (19.03.2016, 17:50:53)Severino Castiglioni link napisał(a): Taka jest natura demokracji. Nie wygrał kandydat, którego popierasz, to zaczynasz się burzyć i wietrzyć spiski.Dobrze, że jeszcze nie mamy sieci z kawą i Żydów... Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Piotr Pawel I - 19.03.2016 Cytat:Minister Propagandy i Rzecznik Rządu - Fiodor Swirydiuk Rozumiem, że Pani Prezydent - gratuluję wyboru! - jest zwolenniczką obrażania innych, przeklinania, oczerniania, a także składania absurdalnych projektów ustaw. Świetnie. Cytat:Pani Prezydent nie będzie odpowiadać na żadne z pytań, dopóki będzie się Szanowny zwracał do niej "per ty", bo nie życzy sobie tego jak Szanowny Król-Senior. Uprzejmie informuję, że nie będę zwracał się do Pani Prezydent na "ty" - oczywiście, może mnie ignorować. Trudno, nawet lepiej. Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Hugo Miramontes - 19.03.2016 Gratuluję Pani Prezydent!!! Bialenia dokonała jedynego i słusznego wyboru, a Twoja postać jest idealnym przykłądem tego, że tak fantastyczne osoby powinny zajmować najwyższe stanowiska państwowe ( w La Palmie się to zmieniło odkąd zrezygnowałem). Dziękuję za nominację i liczę na owocną współpracę. Nawet po godzinach!
Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Aleksandra Dostojewska - 19.03.2016 (19.03.2016, 20:26:28)Hugo Miramontes link napisał(a): Gratuluję Pani Prezydent!!! To ja dziękuję .
Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Frederick Hufflepuff - 19.03.2016 (19.03.2016, 17:50:53)Severino Castiglioni link napisał(a): Taka jest natura demokracji. Nie wygrał kandydat, którego popierasz, to zaczynasz się burzyć i wietrzyć spiski. Ja się nie burzę ani nie wietrzę spisków. Po prostu pytam - co ma wygrana Pani Prezydent wspólnego ze zwycięstwem demokracji? Demokracja działa nieustannie, nie tylko wtedy, kiedy wygrywa ktoś z obozu dawnego Radykalnego Centrum. Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Hewret von Thorn - 20.03.2016 Szanowni Pani Prezydent, mówi Pani o demokracji, a osobiście łamie przepisy. http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?topic=4709.0;topicseen Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Aleksandra Dostojewska - 20.03.2016 (20.03.2016, 17:12:20)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Szanowni Pani Prezydent, Prywatny Minister to nie jest rządowy Minister, a więc Prawo nie jest łamane. Odp: Nowy Prezydent - Zwycięstwo Demokracji. - Frederick Hufflepuff - 20.03.2016 Tak na dobrą sprawę, to nie ma takiego rozróżniania na ministrów prywatnych i rządowych. Prywatnych ministrów to powinna Pani zatrudniać w innym charakterze i nie mieszać do tego struktur państwa, i wyznaczać ich czas pracy na 22:00-1:00. |