Forum Republiki Bialeńskiej
Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim (/thread-4664.html)

Strony: 1 2 3 4 5

Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Eddard Noqtern - 24.03.2016

Szanowni obywatele,

Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim organizowana przez Wspólnotę Rozwoju rozpocznie się o godzinie 19. Będziemy protestować przeciwko szalonym i upokarzającym Bialenię i jej mieszkańców działaniom Pani Prezydent - przeciwko jej oświadczeniu ws. Teutonii, przeciwko jej zakłamanemu i tchórzliwemu wycofaniu się z tej sprawy, przeciwko wprowadzeniu stanu nadzwyczajnego i usuwaniu ze stanowisk państwowych osób, której jej nie popierają.

Naszym hasłem będzie: Aleksandra do dymisji!

[Obrazek: 380982-centaines-personnes-reunies-pour-manifester.jpg]

Zapraszamy wszystkich, którzy sprzeciwiają się samowolce i tragicznym działaniom Pani Prezydent! Bądź z nami o 19 pod Pałacem Prezydenckim w Wolnogradzie!

Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Aleksandra Dostojewska - 24.03.2016

Ja wyciągam rękę również do opozycji. I wzywam WR aby nie kierowała się oszczerstwami tego szaleńca. Kim pan Eddard jest dzisiaj już każdy widzi.

Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Frederick Hufflepuff - 24.03.2016

Pani Prezydent wyciąga do nas rękę, a jednocześnie na każdym kroku obraża nas i poglądy, które uważamy za słuszne. W Bialenii nie może być, i mam nadzieję, że nie ma, miejsca na Prezydent(a), który kieruje się tylko własnymi przekonaniami, który kompromituje kraj na arenie międzynarodowej, który bezpodstawnie oskarża i nie chce słuchać woli ludu, wyrażonej choćby w tym proteście. Czas na zmianę - naprawdę dobrą, korzystną dla obywateli i państwa!

Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Jan Kaniewski - 24.03.2016

(24.03.2016, 16:18:26)Frederick Hufflepuff link napisał(a): Pani Prezydent wyciąga do nas rękę, a jednocześnie na każdym kroku obraża nas i poglądy, które uważamy za słuszne. W Bialenii nie może być, i mam nadzieję, że nie ma, miejsca na Prezydent(a), który kieruje się tylko własnymi przekonaniami, który kompromituje kraj na arenie międzynarodowej, który bezpodstawnie oskarża i nie chce słuchać woli ludu, wyrażonej choćby w tym proteście. Czas na zmianę - naprawdę dobrą, korzystną dla obywateli i państwa!

Pani prezydent przynajmniej realizuje zobowiązania wyborcze. Nie chce aby Bialenia dalej się staczała w dół. Nie boi się sięgać faktyczne narzędzia, a nie tylko półśrodki. Proszę zerknąć na parlament to samo mówi za siebie...

Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Aleksandra Dostojewska - 24.03.2016

(24.03.2016, 16:18:26)Frederick Hufflepuff link napisał(a): Pani Prezydent wyciąga do nas rękę, a jednocześnie na każdym kroku obraża nas i poglądy, które uważamy za słuszne. W Bialenii nie może być, i mam nadzieję, że nie ma, miejsca na Prezydent(a), który kieruje się tylko własnymi przekonaniami, który kompromituje kraj na arenie międzynarodowej, który bezpodstawnie oskarża i nie chce słuchać woli ludu, wyrażonej choćby w tym proteście. Czas na zmianę - naprawdę dobrą, korzystną dla obywateli i państwa!

Chciałabym się dowiedzieć co w pana mniemaniu znaczy ''ciągle'', a także kiedy ostatni raz pana obraziłam lub pańskie poglądy?

(24.03.2016, 16:23:04)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): [quote author=Frederick Hufflepuff link=topic=4797.msg42234#msg42234 date=1458829106]
Pani Prezydent wyciąga do nas rękę, a jednocześnie na każdym kroku obraża nas i poglądy, które uważamy za słuszne. W Bialenii nie może być, i mam nadzieję, że nie ma, miejsca na Prezydent(a), który kieruje się tylko własnymi przekonaniami, który kompromituje kraj na arenie międzynarodowej, który bezpodstawnie oskarża i nie chce słuchać woli ludu, wyrażonej choćby w tym proteście. Czas na zmianę - naprawdę dobrą, korzystną dla obywateli i państwa!

Chciałabym się dowiedzieć co w pana mniemaniu znaczy ''ciągle'', a także kiedy ostatni raz pana obraziłam lub pańskie poglądy?
[/quote]

W moim poście nie użyłem słowa "ciągle". Obraziła mnie Pani mówiąc o obozie koncentracyjnym na czacie forumowym, tym samym śmiejąc się z mojego nazwiska. Ponadto, obraziła Pani Eddarda Noqterna i poglądy, jakie wyrażamy.

Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Kamil Maciejewski - 24.03.2016

(24.03.2016, 16:18:26)Frederick Hufflepuff link napisał(a): Pani Prezydent wyciąga do nas rękę, a jednocześnie na każdym kroku obraża nas i poglądy, które uważamy za słuszne.

Wyrażenie "na każdym kroku" i słowo "ciągle" to synonimy:

http://synonim.net/synonim/ciągle.

Zamieszczę tutaj tylko post samego Króla napisany tuż po nieważnych wyborach z dni 11.03-13.03:

[Obrazek: fkqaghahaggjorlqbcqsdbbutikplevbgjxrgkmq...owvgculcpc]

Tak samo ja się pytam: protestujecie, bo przegraliście? Zachowujecie się jak realowy KOD, któremu jako prawicowcy jesteście chyba przeciwni.

Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Piotr Pawel I - 24.03.2016

Aleksandra do dymisji!

Nikt nie zamknie nam ust i nikt nie będzie nas straszył procesem sądowym!

To co tutaj ma miejsce to pucz uliczny, którym chcecie obalić wyłoniony w demokratycznych wyborach rzad oraz prezydenta. My mówimy stanowcze NIE brakowi stosowania prawa. Miejmy nadzieję, że przez czas ewentualnego internowania powróci opozycji rozum i zasiądzie do wspólnego stołu rozmów.

Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Eddard Noqtern - 24.03.2016

Nikt nie siądzie z wami przy stole.
Jedyne osoby z Rządu z którymi możemy rozmawiać to Wiceprezydent i Minister Spraw Zagranicznych. Ale na pewno nie z Panem i Aleksandrą-do-dymisji!

Zmieniam swoje stanowisko: uważam, że Aleksandra powinna przeprosić za internowanie i stan nadzwyczajny - drogą do pokonania opozycji jest dyskusja, a nie nasyłanie policji.

To jest pokojowa demonstracja opozycji, która domaga się od rządzących respektowania prawa, szczególnie Konstytucji Republiki Bialeńskiej, niekompromitowania kraju na arenie międzynarodowej i niezamykania ust przeciwnikom politycznym. W obliczu ogłoszenia stanu nadzwyczajnego, konfliktu z Sarmacją i zagrożenia dobrej organizacji V-Mundialu, mamy prawo, a nawet w naszym mniemaniu obowiązek, krzyczenia głośno i wyraźnie: ALEKSANDRA DO DYMISJI!

(24.03.2016, 18:51:41)Eddard Noqtern link napisał(a): Nikt nie siądzie z wami przy stole.
Jedyne osoby z Rządu z którymi możemy rozmawiać to Wiceprezydent i Minister Spraw Zagranicznych. Ale na pewno nie z Panem i Aleksandrą-do-dymisji!

Z opozycją która neguje władze państwowe na czele z prezydentem się nie rozmawia tylko robi porządek.

(24.03.2016, 18:53:52)Jan Kaniewski link napisał(a): [quote author=Eddard Noqtern link=topic=4797.msg42326#msg42326 date=1458838301]

Z opozycją która neguje władze państwowe na czele z prezydentem się nie rozmawia tylko robi porządek.
[/quote]

Takie groźby członka Rządu pod adresem opozycjonistów byłyby niedopuszczalne w Bialenii rządzonej zarówno przez Wspólnotę Rozwoju, Bialeńską Partię Demokratyczną jak i jakąkolwiek inną opcję oprócz tej, którą reprezentuje Pani Prezydent i jej rząd.

(24.03.2016, 18:53:52)Jan Kaniewski link napisał(a): [quote author=Eddard Noqtern link=topic=4797.msg42326#msg42326 date=1458838301]

[/quote]

Nie.

"Pokonany przeciwnik może powstać, ale ten z którym się pogodziłeś znika na zawsze" - Friedrich Schiller.

Myślę, iż obie strony są zbyt ostre i, że działania w stylu stanu wyjątkowego i internowań tylko zwiększą popularność opozycji.

Odp: Manifestacja pod Pałacem Prezydenckim - Bajtuś - 24.03.2016

(24.03.2016, 18:53:52)Jan Kaniewski link napisał(a): Z opozycją która neguje władze państwowe na czele z prezydentem się nie rozmawia tylko robi porządek.

Coś mi to przypomina 13 grudzięń w pewnym kraju w nieistniejącym realu.
Tam też tak mówiono.

To przez WR ten niegdyś sprawnie działający mechanizm zwany Bialenią zaczął się "krztusić" to wy stoicie mu ością w gardle.

Cytat:Z opozycją która neguje władze państwowe na czele z prezydentem się nie rozmawia tylko robi porządek.

Tak jak mówiłem wcześniej, takie słowa ministra spraw wewnętrznych są niedopuszczalne, a ten członek rządu powinien natychmiast podać się do dymisji, podobnie jak reszta szefów resortów i Pani Prezydent.