![]() |
|
Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania (/thread-4674.html) Strony:
1
2
|
Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Frederick Hufflepuff - 24.03.2016 HAŃBA I WSTYD! ALEKSANDRA DO DYMISJI! Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Maciej Kamiński - 24.03.2016 Ekhem... Proszę o wskazanie uprawnienia jakiegokolwiek organu władzy, na podstawie którego można internować obywatela. Inaczej palcem w tej sprawie nie kiwnę. Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Aleksandra Dostojewska - 24.03.2016 (24.03.2016, 17:37:04)Maciej Kamiński link napisał(a): Ekhem... Proszę o wskazanie uprawnienia jakiegokolwiek organu władzy, na podstawie którego można internować obywatela. Inaczej palcem w tej sprawie nie kiwnę. Na czas stanu nadzwyczajnego również kompetencje policji są w mojej gestii, dlatego proszę o wykonywanie postanowień Rządu. Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Maciej Kamiński - 24.03.2016 W którym miejscu jest napisane, że Policja ma prawo internować? Wiem, że może kogoś aresztować albo zastrzelić, ale o internowaniu nie słyszałem. (|) PS. 3-dniowe. Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - MvP - 24.03.2016 Narkotyki szkodzą, ewidentnie szkodzą... Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Alberto Carlos de Médici y Zep - 24.03.2016 Cytat:Na czas stanu nadzwyczajnego również kompetencje policji są w mojej gestii, dlatego proszę o wykonywanie postanowień Rządu. Proszę o pokazanie mi wykładni sądu, która stanowi, że Policja Krajowa jest organem władzy. @Maciej - wydziel te posty z BU, bo Hajnriś się zabije (i ja też). Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Frederick Hufflepuff - 24.03.2016 Poza tym, nie ma w Bialenii takiego użytkownika jak "Frederik Hufflepuff". Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Kristian Arped - 24.03.2016 E, co tu się odwala? Pogięło cię, AIDS? Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Aleksandra Dostojewska - 24.03.2016 (24.03.2016, 17:42:20)Maciej Kamiński link napisał(a): W którym miejscu jest napisane, że Policja ma prawo internować? Wiem, że może kogoś aresztować albo zastrzelić, ale o internowaniu nie słyszałem. (|) Na czas stanu nadzwyczajnego Prezydent uzyskuje pełnię praw. Czy jego działania były słuszne oceni historia. Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Frederick Hufflepuff - 24.03.2016 (24.03.2016, 17:44:19)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=4802.msg42278#msg42278 date=1458834140] Na czas stanu nadzwyczajnego Prezydent uzyskuje pełnię praw. Czy jego działania były słuszne oceni historia. [/quote] Nie, jego działania ocenia Sąd, Policja Krajowa i Obywatele. Jeżeli są niezgodne z prawem, tak jak teraz, to Prezydent odchodzi, a jego decyzje nie są realizowane. Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Aleksandra Dostojewska - 24.03.2016 (24.03.2016, 17:45:02)Frederick Hufflepuff link napisał(a): [quote author=Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link=topic=4802.msg42284#msg42284 date=1458834259] Na czas stanu nadzwyczajnego Prezydent uzyskuje pełnię praw. Czy jego działania były słuszne oceni historia. [/quote] Nie, jego działania ocenia Sąd, Policja Krajowa i Obywatele. Jeżeli są niezgodne z prawem, tak jak teraz, to Prezydent odchodzi, a jego decyzje nie są realizowane. [/quote] Zachęcam do lektury Konstytucji i Ustaw. Prezydent na czas prezydentury nie może zostać postawiony w stan oskarżenia. Ponadto w okresie nadzwyczajnym przejmuje również władzę sądowniczą, a rozporządzenia mają moc USTAWY. Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - MvP - 24.03.2016 Swoja droga co siędzieje z tym krajem żeby dyskusje w Biuletynie... Jaki Prezydent taki porządek. Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Ametyst Faradobus - 24.03.2016 Skisłem. PS Andrzej Dupa!!!!!!!!!!!!1111 Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Maciej Kamiński - 24.03.2016 Tutaj możemy zrobić wyjątek. Szaleństwo dla szaleństwa. Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Alberto Carlos de Médici y Zep - 24.03.2016 [justify]Dobrze Sasza, jeśli chcesz się bawić w prześladowanie opozycji, to rób to zgodnie z prawem. Pamiętaj, że konstytucja cały czas obowiązuje, zaś Ty musisz stosować się do jej przepisów (uwaga! zapisy to mogą być w testamencie). Wydawanie rozporządzeń to prerogatywa egzekutywy, nie zaś judykatywy. Posiadając kompetencje Sędziego Ludowego (czego nikt nie neguje), musisz postępować - jaką "p.o. Sędziego Ludowego" - zgodnie z ustawą o sądownictwie i Kodeksem Cywilno-Karnym, że o ustawie zasadniczej nie wspomnę. Niestety nie posiadasz absolutum dominum (jak pewien satrapa pewnego kraju), musi działać w zgodzie z prawem. Czyli, żeby wydalić kogoś z państwa, musisz postawić go w stan oskarżenia, przeprowadzić proces i wydać wyrok (w zgodzie z KCK). Jeśli wyrok się uprawomocni, to można egzekwować karę. Ale - na Boga - nie za pomocą rozporządzenia, które per se jest nieważne. [/justify] Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Maciej Kamiński - 24.03.2016 Nie będzie zamykania nam ust. Wątek będzie otwarty. Co najwyżej zabiorę użytkownikom uprawnienia do zamykania własnych wątków. Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Kamil Maciejewski - 24.03.2016 Powiem to wprost: internowanie dwóch przywódców opozycji to BŁĄD. Czy na prawdę aż tak trudno jest im odpowiedzieć na ich słabe zarzuty? Czy na prawdę aż tak trudno jest pokazać im ten: http://screenshooteruswestus.blob.core.windows.net/engine4files/fkqaghahaggjorlqbcqsdbbutikplevbgjxrgkmqtbueeoogmqctqwtcjofnypsoblhhhnzusdbjzhqptvizotiqmeowvgculcpc zrzut ekranu? Jestem zwolennikiem ADS, ale do wieczora napiszę wniosek o ułaskawienie i cofnięcie tego internowania - teraz Hufflepuf i Noqtern mogą pokazywać się, jako niesłusznie ukarani i w istocie tacy są - Maciej Kamiński, najlepszy znawca prawa RB stwierdził, że policja ich nie internuje, a to coś znaczy. Po za tym: jeżeli zostaliby zostawieni w spokoju, to nie przetrwaliby długo, gdyż ich idee są oparte na słabych argumentach, które łatwo obalić za pomocą zwykłej dyskusji, która jest o wiele tańsza niż uciekanie się do siły. Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Eddard Noqtern - 24.03.2016 Czegoś takiego nawet po Pani Prezydent się nie spodziewałem... Porażka, wstyd i upokorzenie dla Bialenii. Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Piotr Pawel I - 24.03.2016 To jest zamach stanu! HAŃBA I WSTYD! PREZYDENT DO DYMISJI! Odp: Rozporządzenie Prezydenta ws. internowania - Eddard Noqtern - 24.03.2016 HAŃBA I WSTYD! ALEKSANDRA DO DYMISJI! |