Forum Republiki Bialeńskiej
Śmierć Saszy - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html)
+--- Dział: Kosz (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-544.html)
+--- Wątek: Śmierć Saszy (/thread-4686.html)

Śmierć Saszy - Hewret von Thorn - 24.03.2016

[Obrazek: 160_mosh-girl-na-egzekucji.jpg]

Miałem czekać.
Ale mając nadzieję na lepsze jutro, pospieszyłem się.
Tak oto wystrzeliłem ołowianą kulę w stronę dyktatorki.
Kula trafiła i przedziurawiła ciało.
Upadła i nie ruszyła się już.

Ludzie wzięli jej ciało i zaczęli zaciągać na gałąź na jednym z drzew centralnych parków Wolnogradu.

Oto dedykuję:

Czesław Miłosz

Który skrzywdziłeś człowieka prostego
Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając,
Gromadę błaznów koło siebie mając
Na pomieszanie dobrego i złego,

Choćby przed tobą wszyscy się kłonili
Cnotę i mądrość tobie przypisując,
Złote medale na twoją cześć kując,
Radzi że jeszcze dzień jeden przeżyli,

Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta.
Możesz go zabić - narodzi się nowy.
Spisane będą czyny i rozmowy.

Lepszy dla ciebie byłby świat zimowy
I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta.

Odp: Śmierć Saszy - AndrzejSwarzewski - 24.03.2016

Jesteś żałosny.

Odp: Śmierć Saszy - Torkan Ingawaar - 24.03.2016

Niech Świecki Wanda zlituje się nad duszą imperialistki...

Odp: Śmierć Saszy - Kamil Maciejewski - 24.03.2016

Niech spoczywa w pokoju. Miałem nadzieję na to, że pomimo wszystko podpisze wnioski opozycji, ale cóż - widać na IRC musiało się stać coś bardzo ostrego.

Odp: Śmierć Saszy - AndrzejSwarzewski - 24.03.2016

Wy to popieracie? Myślałem, że żyję w cywilizowanym kraju, ale jednak się myliłem. Historia was rozliczy. Tymczasem Aleksandra w dalszym ciągu jest legalnym prezydentem. Mnie też zbanujecie?

Odp: Śmierć Saszy - Jan Kaniewski - 24.03.2016

Ja nie popieram.

Odp: Śmierć Saszy - Kamil Maciejewski - 24.03.2016

(24.03.2016, 23:14:43)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Wy to popieracie? Myślałem, że żyję w cywilizowanym kraju, ale jednak się myliłem. Historia was rozliczy. Tymczasem Aleksandra w dalszym ciągu jest legalnym prezydentem. Mnie też zbanujecie?

Ej, gdzie ja napisałem, że popieram jej śmierć? Napisałem tylko "Niech Spoczywa w Pokoju", co jest wyrazem żalu nad śmiercią i, że miałem nadzieję na ugodę. Nigdzie żadnej radości. Nie popieram zabijania, ponieważ jest to złe, a zgładzenie Pani Prezydent w taki sposób może uderzyć w prestiż kraju za granicą - po kilku dniach sama by pewnie zrezygnowała i nikt by nie zginął.

Ale jednak zginął i teraz uwaga nie na zmarłym tylko sprawcy, niech dosięgnie go ręka sprawiedliwości.

Odp: Śmierć Saszy - Vladimir von Lichtenstein - 24.03.2016

Moja miłość do flejmów każe mi bić brawo, ale zdrowy rozsądek podpowiada, że to nie jest najlepsze wyjście dla Bialenii.

Odp: Śmierć Saszy - Maciej Kamiński - 24.03.2016

Przede wszystkim fakt, że nie strzelał uprawniony policjant...
Poproszę teraz o zniesienie stanu wyjątkowego przez Wice, z racji tego, że Prezydent nie może wykonywać w praktyce obowiązków. A potem osądzimy to w sposób cywilizowany. Skończcie już ten 3 lipca.

To nie był lipiec, a właśnie marzec w naszej historii gorący miesiąc... Nadzwyczaj...

Odp: Śmierć Saszy - Eddard Noqtern - 24.03.2016

No cóż. Również muszę wyrazić swój przeciw zaistniałej sytuacji. Przykro mi Heinrich, ale na nieuprawnione zabójstwo nie może być zgody. Mogłeś poczekać na decyzję policji.  :-\

W taki sposób popadamy ze skrajności w skrajność.