![]() |
|
Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu (/thread-4733.html) |
Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - Fiodor Swirydiuk - 26.03.2016 Na Placu Zielonym zebrała się bardzo duża grupka ludzi z zielonymi flagami lub napisami "Bialenia dla Bialeńczyków!", "Precz z Hasselandem!" "Nasza Ziemia - Nasze Zasady!" Na zbudowanej scenie stanął Fiodor Swirydiuk: -Szanowni zebrani! Przybyliśmy tu, aby powiedzieć, co myślimy o pewnych wypierdkach, którzy przejęli nasze państwo nie znając swojego miejsca w szeregu! To Bialenia jest pierwsza i nikt, ani nic nie będzie nas chciał zniszczyć od środka! Precz z wadliwym prawem i precz z głupotą dawnych rządzących, którzy z naszej ukochanej ojczyzny zrobili papkę! Zrobili nam propagandę od środka, a my się nie daliśmy! Chwała Bialenii i Bialeńskiej ziemii! Cześć Bohaterom Powstania Marcowego! A teraz, dam wam listę zbrodniarzy odpowiedzialnych za sytuację. ![]() ![]() ![]() ![]() Nie będzie de Zaym pluł nam w twarz, Ni dzieci nam de Zaymił, Orężny stanie żołnierz nasz, duch będzie nam hetmanił. Na manifestacji zebrała się ogromna ilość ludzi. Odp: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - Maciej Kamiński - 26.03.2016 Jeszcze jakoś rozumiem, skąd wytrzasnąłeś hasła przeciwko Hasselandczykom, ale weź mi wyjaśnij, o co chodzi z tymi przeciwko Hewretowi? Odp: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - AndrzejSwarzewski - 22.05.2016 1. "Zabił prezydenta po czym jak gdyby nigdy nic przywrócił go do życia." 2. "Dziwi się atakami na jego osobę." 3. "Zbrodniarz." Żądam nowych protestów!
Odp: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - Bajtuś - 22.05.2016 Znowu zaczynacie?? Odp: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - AndrzejSwarzewski - 22.05.2016 Mi chodzi tylko i wyłącznie o wartość satyryczną i kabaretową.
Odp: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - Ronon Dex - 22.05.2016 (22.05.2016, 21:14:00)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Mi chodzi tylko i wyłącznie o wartość satyryczną i kabaretową.No w sumie masz rację... autor tego tematu to tylko "satyra i kabaret" - szkoda, że kiepskie to i nudne. No, ale z braku dobrego kabaretu może być i kiepski... Odp: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - AndrzejSwarzewski - 22.05.2016 Niektóre teksty były niezłe, jak na przykład ten z zabiciem i przywróceniem do życia jak gdyby nigdy nic. Jak Fiodor się podszkoli, to będzie z niego pierwszorzędny kabareciarz. Może nawet - wzorem nieistniejącej Polski - powołamy najzabawniejszego polityka na MON?
Odp: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - Maciej Kamiński - 22.05.2016 Jak się Fiodor podszkoli, to będzie widział nie tylko kierunek, w jakim należy iść, ale też ścieżkę, po której należy do niego kroczyć. Odp: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - AndrzejSwarzewski - 22.05.2016 Wolałbym, żeby nikt nigdy nie znalazł ścieżki do wypowiedzenia unii Hasselandowi. Odp: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - Maciej Kamiński - 22.05.2016 (22.05.2016, 23:12:29)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Wolałbym, żeby nikt nigdy nie znalazł ścieżki do wypowiedzenia unii Hasselandowi.Właśnie wypowiadanie jest w tym wypadku ścieżką, i to tą niewłaściwą. Odp: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - Piotr Pawel I - 23.05.2016 No musiałby się ostro podszkolić. Bo jak czytam o sobie... Zajął Bialenię dla siebie i swoich partyjnych kolegów a kimże ja jestem w Bialenii? Byłym posłem. Partia w której jestem, powstała po unii, więc nie mogłem zajmować Bialenii "dla swoich partyjnych kolegów". Przekonał władze do walki z opozycja, a gdy nią został zorganizował manifestację sorry, nie rozumiem co autor miał na myśli :o Nie jest zwolennikiem patriotyzmu Jeśli patriotyzm = fiodoryzm, to faktycznie nie jestem. Uważa że Hasseland i Bialenia nie są jednością bo nie są - patrz Układ stowarzyszeniowy Jest chamski względem Bialeńczyków a to już oczywiste kłamstwo Obraża gości zagranicznych Kolejne kłamstwo. Kogo i kiedy obraziłem? Siłą kabaretu jest prawda, chocby przerysowana - i jasność przekazu. Tu tego nie ma. Ale po co ja piszę? Fiodor Swirydiuk żywi się wrogością do Hasselandu. Obawiam się, że to mu na zdrowie nie wyjdzie, bo w ogóle wrogość i nienawiść są szkodliwe dla zdrowia. Ale ja niestety lekarzem nie jestem i go z tego nie wyleczę. Odp: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - Maciej Kamiński - 23.05.2016 Cytat:sorry, nie rozumiem co autor miał na myśli :oPewną sprawę, w której wyrok, jakkolwiek słuszny, był baaardzo kontrowersyjny. Odp: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - Piotr Pawel I - 24.05.2016 Hmmm to niby ja przekonałem do tego wyroku? I ja zorganizowałem jakąś manifestację? Czego to o sobie można się dowiedziec! >
Odp: Kontrmanifestacja przeciwko Krulestwu Szajslandu - Maciej Kamiński - 24.05.2016 (24.05.2016, 09:34:28)Piotr Pawel I link napisał(a): Hmmm to niby ja przekonałem do tego wyroku? I ja zorganizowałem jakąś manifestację? Czego to o sobie można się dowiedziec! >Tego nie powiedziałem. :roll: Wymieniam jedynie to, co według mnie jest najbardziej prawdopodobnym desygnatem myśli autora. |