Forum Republiki Bialeńskiej
Tomasz Bagrat Dostojewski - zbiórka podpisów - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Kampanie i polityka (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-73.html)
+---- Wątek: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbiórka podpisów (/thread-4877.html)

Tomasz Bagrat Dostojewski - zbiórka podpisów - Thomas von Lisendorff - 07.04.2016

Szanowni Obywatele.
Uczestnicząc w życiu społecznym Republiki Bialeńskiej chciałbym skorzystać z przywileju jaki zapewnia mi Konstytucja i wziąć udział w wyborach prezydenckich jako jeden z kandydatów. Program zostanie przedstawiony w innym wątku. Tak jak przewiduje Ordynacja Wyborcza potrzebuję minimum 5 podpisów obywateli.  Z góry dziękuję za każdy złożony podpis.

z poważaniem
/-/ Tomasz Bagrat Dostojewski
margrabia Lisendorff

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - Hewret von Thorn - 07.04.2016

Tak tylko przypominam:

Cytat:Kandydatem na urząd Prezydenta Republiki Bialeńskiej może zostać osoba, która:

1. Posiada stałe obywatelstwo Republiki Bialeńskiej nieprzerwanie od 5 tygodni;

2. Nie pełni funkcji niepołączalnych z urzędem Prezydenta;

3. Zebrała 5 podpisów stałych obywateli Republiki Bialeńskiej w przewidzianym terminie na zgłaszanie kandydatur;

4. Zaprezentowała publicznie Plan Pracy na czas trwania najbliższej kadencji, najpóźniej w dniu rozpoczęcia wyborów, do godziny 18:00;

5. Jest członkiem lub posiada poparcie partii politycznej, wyrażone przez jej statutowe władze;

6. Nie pełni funkcji we władzach państwowych w innych mikronacjach, z wyjątkiem państw stowarzyszonych;

7. Nie posiada obywatelstwa innej mikronacji, z wyjątkiem państw stowarzyszonych.

A zwłaszcza zwracam uwagę na ust. 7. Smile

A tak to:

/-/ HHW

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - Thomas von Lisendorff - 07.04.2016

Dziś abdykowałem w Abachazji, zrzekając się także obywatelstwa.

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - AndrzejSwarzewski - 07.04.2016

(-) Andrzej Swarzewski.

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - Alberto Carlos de Médici y Zep - 07.04.2016

Dzbanosławię!

(-) Albert Medycejski

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 07.04.2016

(-) Akrypka Rabotowicz von Primisz

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - Iwan Pietrow - 07.04.2016

Cytat:wziąść udział w wyborach prezydenckich

No cóż, najważniejsze są ponoć chęci...

/-/ Kim Myong Won

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - Ronon Dex - 07.04.2016

(-) Ronon Dex

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - Jan Lubomirski-Dostojewski - 07.04.2016

/-/Jan Lubomirski

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - Fiodor Swirydiuk - 07.04.2016

/-/Fiodor Swirydiuk

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - Eddard Noqtern - 07.04.2016

(07.04.2016, 13:37:59)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a): Dziś abdykowałem w Abachazji, zrzekając się także obywatelstwa.
A nie łatwiej było WCM stowarzyszyć Abachazję z Bialenią?  Tongue

(-) Eddard I

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - Thomas von Lisendorff - 07.04.2016

Tym zajmie się mój ojciec  Tongue

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - Hewret von Thorn - 07.04.2016

Ta sama uwaga do Tomasza, jak i również do Fiodora - musicie zdecydować, czy startujecie po mandat poselski, czy na urząd Prezydenta.

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - Thomas von Lisendorff - 08.04.2016

Już to zrobiłem.

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbieranie podpisów - Fiodor Swirydiuk - 08.04.2016

(07.04.2016, 21:09:50)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Ta sama uwaga do Tomasza, jak i również do Fiodora - musicie zdecydować, czy startujecie po mandat poselski, czy na urząd Prezydenta.
Ja też. Startuję w Parlamencie i coś zmienię jak mi się uda.
P.S. Przestaję kląć jak zdejmiecie moderację.

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbiórka podpisów - Maciej Kamiński - 08.04.2016

Targujemy się w drugą stronę - do końca weekendu kultura wypowiedzi (stonogowanie też w to wchodzi), to zdejmiemy - ale na następny raz sprawa w sądzie, a nie takie półśrodki.

Odp: Tomasz Bagrat Dostojewski - zbiórka podpisów - Fiodor Swirydiuk - 08.04.2016

Ok.