![]() |
|
Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +---- Dział: Kampanie i polityka (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-73.html) +---- Wątek: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii (/thread-4879.html) |
Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Frederick Hufflepuff - 07.04.2016 Szanowni Państwo! Republika Bialeńska jest silnym i jednym z najaktywniejszych państw polskiego mikroświata. Kryzysy wewnętrzne, które nim wstrząsnęły, odbiły się na negatywnym postrzeganiu nas na arenie międzynarodowej. Wprowadzane notorycznie przez Panią Prezydent Aleksandrę Izabellę Swarzewską-Dostojewską stany nadzwyczajne obniżyły naszą wiarygodność i spowodowały protesty opozycji, domagającej się dymisji Rządu. Wtedy, w mojej głowie, zrodził się pomysł wystartowania w wyborach prezydenckich jako reprezentant partii, której sprawne rządy zaowocowały polepszeniem aktywności, przybyciem nowych obywateli oraz ustabilizowaniem relacji z krajami stowarzyszonymi, której roli nikt wtedy nie negował, i innymi mikronacjami. Republika zasługuje na kompetentnych, odpowiedzialnych i opanowanych ludzi u jej sterów, którzy będą chcieli ją rzeczywiście rozwijać, a nie tylko to zapowiadać. Gdy wygram wybory, skupię się na utworzeniu ponadnarodowego gabinetu. Jego skład zostanie ustalony w publicznych, obywatelskich konsultacjach. Spośród osób, które zgłoszą chęć współpracy z Prezydentem i Wiceprezydentem, wybierzemy najbardziej nadających się do pełnienia danych funkcji i wyznaczymy dla nich konkretne zadania i cele do zrealizowania. Moim planem jest także zwiększenie kompetencji Wiceprezydenta, na którego fotel proponuję Eddarda Noqterna - jednego z najbardziej doświadczonych mikronautów, byłego Prezydenta kraju. Przeprowadzę rozmowy z obywatelami, w których każdy będzie miał prawo głosu, i na ich podstawie stworzę projekt, który przedstawię w Parlamencie XX Kadencji. Nadrzędnym celem będzie również zwiększenie aktywności, stworzenie mechanizmów, które będą pozwalały utrzymywać ją na stałym, dobrym poziomie (liczba kadencji poselskich nieograniczona, sprawowanych pod rząd - zwiększona). Jako pierwsi rządzący od dłuższego czasu skupimy się na promocji Republiki Bialeńskiej - jeszcze intensywniejszej i skuteczniejszej niż kiedykolwiek. Kandydatów na stanowisko jest co najmniej kilku, a wybór należy do Państwa. Zapewniam Państwa, że będę działał jako Prezydent dla dobra państwa i Narodu i przestrzegał zasad demokratycznych. Liczę, że zaufacie mi i zważycie na moje doświadczenie w działalności w polskim mikroświecie, chęci, zaangażowanie oraz dotychczasową wysoką aktywność! Wkrótce rozpocznę zbiórkę podpisów i ogłoszę hasło wyborcze. Do zobaczenia przy urnach! Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Maciej Kamiński - 07.04.2016 Cytat:Nadrzędnym celem będzie również zwiększenie aktywności, stworzenie mechanizmów, które będą pozwalały utrzymywać ją na stałym, dobrym poziomie (liczba kadencji poselskich nieograniczona, sprawowanych pod rząd - zwiększona).A to teraz jest ograniczona? Cytat:Jako pierwsi rządzący od dłuższego czasu skupimy się na promocji Republiki Bialeńskiej - jeszcze intensywniejszej i skuteczniejszej niż kiedykolwiek.W sensie? Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Hewret von Thorn - 07.04.2016 Zdecyduj się, czy bierzesz udział w wyborach prezydenckich, czy w parlamentarnych. Zgodnie z nową Ordynacją nie można kandydować na urząd prezydenta oraz do sprawowania mandatu posła jednocześnie.
Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Frederick Hufflepuff - 07.04.2016 Spokojnie, względy formalne zostaną spełnione. Co zaś tyczy się liczby kadencji poselskich - oczywiście nie jest ona ograniczona, ale chcemy to zachować i zwiększyć ilość kadencji sprawowanych pod rząd. Promocja będzie się natomiast opierała na działaniach w wielu sferach, na wielu stronach internetowych w polskim Internecie. Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Eddard Noqtern - 07.04.2016 Hufflepuff-Noqtern
Aktywność, Promocja, Wspólnota [attachment id=1 msg=44379]
I Parę słów na wstęp: Jak wiecie, Frederick Hufflepuff postanowił startować na Prezydenta Republiki Bialeńskiej. W jego Rządzie sprawowałbym funkcję Wiceprezydenta. Jednakże postanowiliśmy działać i pracować wspólnie, po to, aby jeszcze skuteczniej zarządzać państwem. Chcę być aktywnym Wiceprezydentem, dlatego rozpocznę działalność od aktywnego udziału w kampanii wyborczej obok Fredericka Hufflepuffa. II Dlaczego Hufflepuff i Noqtern? Przede wszystkim dlatego, że mamy bardzo podobne spojrzenie na funkcjonowanie państwa. Mimo, że należymy do jednej partii i często jesteśmy ze sobą w kotakcie poprzez PW, to często zdarza się, że mamy taką samą opinię, czy pogląd na daną sprawę i podobnie się do niej odnosimy bez wcześniejszych rozmów. Po drugie jak już wcześniej wspomniałem należymy do jednej partii politycznej - Wspólnoty Rozwoju, tak więc już od dawna znamy się i wspólnie działamy. Mimo, iż zdarza się, że się spieramy zawsze umiemy dojść do porozumienia i kompromisu. Co więcej interesują nas różne sprawy, a także pochodzimy z różnych stron Bialenii. Mnie na przykład pasjonuje sport i rozwój samorządów, natomiast Fredericka dziennikarstwo i edukacja narodowa. Myślę, że będziemy się dobrze uzupełniać i nie zapomnimy o żadnej z kwestii. III Rząd całej Wspólnoty W przypadku kiedy zostaniemy wybrani na ten najwyższy urząd od razu przejdziemy do kwestii stworzenia Rządu. Ale zrobimy to w sposób nowatorski i pro-obywatelski. Zorganizujemy wielkie konsultacje społeczne, gdzie każdy będzie mógł zgłosić się na stanowiska Rządowe. Spośród zgłoszeń wybierzemy te najlepsze - osoby najbardziej zaangażowane i pomysłowe mogą liczyć na udział w Rządzie. Nie będzie interesować nas pochodzenie, wiek, płeć, czy przynależność do danej partii, czy stronnictwa. Uważamy, że Bialenia jako jedna z największych i najaktywniejsza mikronacja w Polsce może pozwolić sobie na duży i rozbudowany Rząd. Osoby mniej doświadczone, ale zaangażowane będą mogły rozwijać się na stanowiskach wiceministrów. Naczelnym zadaniem każdego resortu będzie wzrost aktywności w naszym państwie. Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Eddard Noqtern - 07.04.2016 (07.04.2016, 18:08:06)Maciej Kamiński link napisał(a):Cytat:Jako pierwsi rządzący od dłuższego czasu skupimy się na promocji Republiki Bialeńskiej - jeszcze intensywniejszej i skuteczniejszej niż kiedykolwiek.W sensie? Chcemy po prostu zacząć działać. Nie wiem dokładanie na jaką formułę się zdecydujemy - czy będzie to biuro promocji, czy też jakiś komitet, ale spokojnie - znajdą się i osoby i pomysły. Mam nadzieję, że zaskutkuje to przyrostem liczby obywateli. Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Iwan Pietrow - 07.04.2016 Czyli tak naprawdę nie głosujemy na Frederyka Hufflepuffa, tylko na Eddarda Hufflepuffa? A może na Frederyka Noqterna? Kogo w tej prezydenturze będzie więcej? Trochę mi to, za przeproszeniem, śmierdzi... Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Maciej Kamiński - 07.04.2016 (07.04.2016, 20:16:00)Kim Myong Won link napisał(a): Czyli tak naprawdę nie głosujemy na Frederyka Hufflepuffa, tylko na Eddarda Hufflepuffa? A może na Frederyka Noqterna? Kogo w tej prezydenturze będzie więcej? Trochę mi to, za przeproszeniem, śmierdzi...Aj tam, bez przesady. Ujawnianie wiceprezydenta już podczas kampanii na złe nam nie wychodziło w przeszłości. Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Iwan Pietrow - 07.04.2016 (07.04.2016, 20:17:00)Maciej Kamiński link napisał(a): [quote author=Kim Myong Won link=topic=5018.msg44394#msg44394 date=1460052960]Aj tam, bez przesady. Ujawnianie wiceprezydenta już podczas kampanii na złe nam nie wychodziło w przeszłości. [/quote] Wszystko byłoby piękne, gdyby Frederyk był liderem. Frederyku, bardzo Cię szanuję, ale nie obraź się, bo śmiem twierdzić, że lider z Ciebie żaden. Poza tym Eddarda znam zbyt długo i nie dam się nabrać na ten szacher macher z Wiceprezydentem. Prawdą jest, że w przypadku zwycięstwa tej dwójki, karty będzie rozdawał Król Hasselandu (najprawdopodobniej sterując Prezydentem). Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Eddard Noqtern - 07.04.2016 Ależ to całkowita nieprawda. Tak jak zaznaczałem z Frederickiem dogadujemy się świetnie i mamy podobne zdanie na większość spraw, dlatego nie sądzę, aby pojawiły się problem i konflikt między nami. Jeżeli jednak taki by się pojawił, nie będę mieć problemu z oddaniem racji Frederickowi. Ja już byłem Prezydentem, teraz nadszedł jego czas. Oczywiście również chcę być aktywny i wspierać go z całych sił. Na pewno jednak nie rządzić za jego plecami. Uważam, że w grupie siła i warto mieć przyjaciół, którym można zaufać. Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Maciej Kamiński - 07.04.2016 (07.04.2016, 20:28:45)Kim Myong Won link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=5018.msg44395#msg44395 date=1460053020]Aj tam, bez przesady. Ujawnianie wiceprezydenta już podczas kampanii na złe nam nie wychodziło w przeszłości. [/quote] Wszystko byłoby piękne, gdyby Frederyk był liderem. Frederyku, bardzo Cię szanuję, ale nie obraź się, bo śmiem twierdzić, że lider z Ciebie żaden. Poza tym Eddarda znam zbyt długo i nie dam się nabrać na ten szacher macher z Wiceprezydentem. Prawdą jest, że w przypadku zwycięstwa tej dwójki, karty będzie rozdawał Król Hasselandu (najprawdopodobniej sterując Prezydentem). [/quote] No Ameryka. <)) Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Iwan Pietrow - 07.04.2016 (07.04.2016, 20:32:24)Eddard Noqtern link napisał(a): Ależ to całkowita nieprawda. Tak jak zaznaczałem z Frederickiem dogadujemy się świetnie i mamy podobne zdanie na większość spraw, dlatego nie sądzę, aby pojawiły się problem i konflikt między nami. Jeżeli jednak taki by się pojawił, nie będę mieć problemu z oddaniem racji Frederickowi. Ja już byłem Prezydentem, teraz nadszedł jego czas. Oczywiście również chcę być aktywny i wspierać go z całych sił. Na pewno jednak nie rządzić za jego plecami. Uważam, że w grupie siła i warto mieć przyjaciół, którym można zaufać. Dobrze, pożyjemy, zobaczymy. Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Fiodor Swirydiuk - 07.04.2016 (07.04.2016, 20:16:00)Kim Myong Won link napisał(a): Czyli tak naprawdę nie głosujemy na Frederyka Hufflepuffa, tylko na Eddarda Hufflepuffa? A może na Frederyka Noqterna? Kogo w tej prezydenturze będzie więcej? Trochę mi to, za przeproszeniem, śmierdzi...W jednym się zgadzamy - Ten duet nie zatańczy jako para prezydencka.
Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - AndrzejSwarzewski - 07.04.2016 Mam nadzieję, że nie zobaczymy. Alberto lub Tomasz! o/ Nigdy więcej WR! Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Fiodor Swirydiuk - 07.04.2016 (07.04.2016, 20:53:31)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Mam nadzieję, że nie zobaczymy. Alberto lub Tomasz! o/ Nigdy więcej WR!O mnie zapomniał, Judasz! Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - AndrzejSwarzewski - 07.04.2016 Jak mówiłem, nie chcę zerwania umowy z Hasselandem. ![]() Wspólnota Rozwoju zagraża Hasselandowi nawet bardziej niż Bialenii.
Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Eddard Noqtern - 07.04.2016 Widzę, że Andrzeju wspiąłeś się na wyżyny niemerytoryczności. Dlaczego tak uważasz? Czy myślisz, że Frederick i ja nie poradzimy sobie na fotelu prezydenckim? Proszę, abyś zwrócił uwagę na nasz program, a nie uprzedzenia. Nie chcemy być Rządem ideologicznym, a raczej aktywnościowym. Naszym celem będzie promocja państwa, rozwój aktywności poprzez organizacje wielu wydarzeń i wsparcie obywatelskich inicjjatyw, a także działalność na wszystkich obszarach. Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - AndrzejSwarzewski - 07.04.2016 Na jednym fotelu prezydenckim macie zamiar usiąść? Ja z Saszą czasem siedziałem razem, ale oboje jesteśmy szczupli. A wy? Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Eddard Noqtern - 07.04.2016 Nie, oczywiście że nie. Ja mam zamiar zasiąść na tym fotelu, w gabinecie Wiceprezydenta. ;D Odp: Frederick Hufflepuff - kandydat na Prezydenta Bialenii - Maciej Kamiński - 07.04.2016 (07.04.2016, 21:06:57)Eddard Noqtern link napisał(a): Widzę, że Andrzeju wspiąłeś się na wyżyny niemerytoryczności. Dlaczego tak uważasz? Czy myślisz, że Frederick i ja nie poradzimy sobie na fotelu prezydenckim? Proszę, abyś zwrócił uwagę na nasz program, a nie uprzedzenia. Nie chcemy być Rządem ideologicznym, a raczej aktywnościowym. Naszym celem będzie promocja państwa, rozwój aktywności poprzez organizacje wielu wydarzeń i wsparcie obywatelskich inicjjatyw, a także działalność na wszystkich obszarach.Jak dla mnie to momentami radziliście sobie nawet za bardzo. A o "rządzie ideologicznym" to nawet nie zaczynaj. O:-) To ślepa uliczka w tej dyskusji. |