![]() |
|
Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +---- Dział: Kampanie i polityka (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-73.html) +---- Wątek: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" (/thread-4947.html) |
Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Frederick Hufflepuff - 13.04.2016 Szanowni Państwo! Mam zaszczyt zainicjować akcję, skierowaną do wszystkich mieszkańców Republiki i krajów ościennych, która nosi nazwę "Odpytujemy Hufflepuffa". Jeden ze sławnych myślicieli mawiał "Stara to prawda, że w polityce często musimy uczyć się od wrogów". Postanowiłem się do tego niejako zastosować. Mam nadzieję, że wydarzenie będzie cieszyć się sporą popularnością. Pytania mogą dotyczyć wszystkiego, jeśli chodzi o sprawy wirtualne, i prawie wszystkiego, jeśli chodzi o realne. Każdy z pytających będzie traktowany tak jak reszta, aby zagwarantować swobodę wypowiedzi. Czekam! Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Hewret von Thorn - 13.04.2016 Czy w razie przegranej są plany na dalszą działalność? Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Maciej Kamiński - 13.04.2016 Czy oduczysz się w końcu zwracania się do rodaków per Pan? ^^ Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Frederick Hufflepuff - 13.04.2016 (13.04.2016, 20:25:59)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Czy w razie przegranej są plany na dalszą działalność? Wstępnie tak, choć jestem w trakcie ich dopracowania. Myślę, że po ewentualnej przegranej, skupię się na prowadzeniu gazety "wBialenii", a także przewodniczeniu Wspólnocie Rozwoju, choć rozważam jednocześnie rezygnację z tego stanowiska. Liczę, że moja działalność będzie mogła też być związana nadal z polityką i ulepszaniem państwa. Na tym zależy mi najbardziej. Mimo wszystko, wierzę w zwycięstwo. Cytat:Czy oduczysz się w końcu zwracania się do rodaków per Pan? Nie wiem. Jest to zwyczaj wyniesiony z czasów funkcjonowania w innych państwach polskiego mikroswiata. Jako Prezydent będę się jednak starał spełniać oczekiwania obywateli. Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Ronon Dex - 13.04.2016 (13.04.2016, 20:31:17)Frederick Hufflepuff link napisał(a): Jest to zwyczaj wyniesiony z czasów funkcjonowania w innych państwach polskiego mikroswiata.Skoro tak szanujesz zwyczaje... to zwyczajem w Bialenii jest właśnie bycie po imieniu... formy grzecznościowe oraz tytulaturę stosujemy i stosowaliśmy tylko w oficjalnych pismach, przemowach, aktach prawnych czy rozkazach wojskowych itp. Warto chyba szanować właśnie nasze "lokalne" zwyczaje... Szczególnie, że są właśnie Nasze Bialeńskie. Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Frederick Hufflepuff - 13.04.2016 (13.04.2016, 20:34:13)Ronon Dex link napisał(a): [quote author=Frederick Hufflepuff link=topic=5086.msg45171#msg45171 date=1460572277]Skoro tak szanujesz zwyczaje... to zwyczajem w Bialenii jest właśnie bycie po imieniu... formy grzecznościowe i tytulaturę stosujemy i stosowaliśmy tylko w oficjalnych pismach, przemowach itp. Warto chyba szanować właśnie nasze "lokalne" zwyczaje... [/quote] Oczywiście, będę się starał stosować do bialenskich zwyczajów. O tym, o którym Panowie wspominają, wiedziałem już od drugiego dnia od zamieszkania tutaj. Szanuję to, ale nie wypełniam. Możliwe, że to się powinno zmienić i zmieni. Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Hewret von Thorn - 13.04.2016 Cytat:Oczywiście, będę się starał stosować do bialenskich zwyczajów. O tym, o którym Panowie wspominają, wiedziałem już od drugiego dnia od zamieszkania tutaj. Szanuję to, ale nie wypełniam. Możliwe, że to się powinno zmienić i zmieni. To w końcu szanujesz, czy nie szanujesz? Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Frederick Hufflepuff - 13.04.2016 (13.04.2016, 20:39:31)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a):Cytat:Oczywiście, będę się starał stosować do bialenskich zwyczajów. O tym, o którym Panowie wspominają, wiedziałem już od drugiego dnia od zamieszkania tutaj. Szanuję to, ale nie wypełniam. Możliwe, że to się powinno zmienić i zmieni. Oczywiście, że szanuję. Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Hewret von Thorn - 13.04.2016 A te "Panowie"? Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Frederick Hufflepuff - 13.04.2016 (13.04.2016, 20:41:22)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): A te "Panowie"? Tym akcentem chciałem się pożegnać z moim "panowaniem", Heinrichu.
Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Maciej Kamiński - 13.04.2016 (13.04.2016, 20:41:22)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): A te "Panowie"?*"Ci", ewentualnie: "to". Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Ametyst Faradobus - 13.04.2016 Jak się najlepiej modlić? Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Frederick Hufflepuff - 13.04.2016 (13.04.2016, 20:57:52)Ametyst Faradobus link napisał(a): Jak się najlepiej modlić? Modlić się można na wiele sposobów - najlepszym sposobem jest głęboka kooperacja z siłą, w którą wierzymy, bowiem do modlitwy niewątpliwie potrzeba adresata, nie wspominając o samym nadawcy i jego intencjach i celach. Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Eddard Noqtern - 13.04.2016 Gdyby nie Bialenia to? Dlaczego prowadzisz gazetę tak wytrwale? Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Alberto Carlos de Médici y Zep - 13.04.2016 (13.04.2016, 21:43:59)Eddard Noqtern link napisał(a): Dlaczego prowadzisz gazetę tak wytrwale? Dlaczego jesteś najlepszym kandydatem na prezydenta? Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Eddard Noqtern - 13.04.2016 Czy lubisz Harrego Pottera?
Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Frederick Hufflepuff - 13.04.2016 (13.04.2016, 21:43:59)Eddard Noqtern link napisał(a): Gdyby nie Bialenia to? Nie wyobrażam sobie dzisiaj siebie gdziekolwiek indziej niż w ukochanej, jedynej, pięknej Bialenii. Zupełnie nie mogę sobie uzmysłowić sytuacji, w której Bialeńczycy byliby dla mnie obywatelami innego, obcego państwa, w której mieszkałbym poza granicami Republiki. Naturalnie wcześniej nie wyobrażałem sobie siebie poza Santanią i Burgią. Bialenia utkwiła we mnie równie mocno. Gazeta "wBialenii" jest wydawana od kilku miesięcy. W tym czasie stworzyła aż 48 wydań - pełnych informacji, wywiadów i ciekawych felietonów. Nasze pismo można oceniać różnie, i oczywiście każdy ma do tego pełne prawo, ale niewątpliwie już zapisała się w naszej historii. Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Frederick Hufflepuff - 13.04.2016 (13.04.2016, 21:45:00)Alberto de Medici link napisał(a): [quote author=Eddard Noqtern link=topic=5086.msg45196#msg45196 date=1460576639] Dlaczego jesteś najlepszym kandydatem na prezydenta? [/quote] To, czy jestem najlepszym kandydatem, wskażą obywatele uprawnieni do głosowania w trwających wyborach prezydenckich. Myślę i mam ogromną nadzieję, że wielu mi zaufa. Cytat:Czy lubisz Harrego Pottera? To dość trudne pytanie. Muszę przyznać, że nie czytałem wszystkich części (czytałem właściwie tylko jedną), natomiast prawie wszystkie filmy z tej serii oglądałem. Niewątpliwie "Harry Potter" jest hitem czytelniczym i filmowym i miliony osób na całym świecie zakochały się w historii czarodzieja z Hogwartu. Nie pałam aż tak wielką miłością do Pottera, ale akurat nazwisko "Hufflepuff" mi się spodobało. Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Fiodor Swirydiuk - 13.04.2016 Czy uważasz, że jeszcze nieraz was tak wkurzę, że będzie 3 sprawa? Odp: Akcja "Odpytujemy Hufflepuffa" - Frederick Hufflepuff - 13.04.2016 (13.04.2016, 22:20:35)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): Czy uważasz, że jeszcze nieraz was tak wkurzę, że będzie 3 sprawa? Zależy, kogo masz na myśli, mówiąc "Was". Wszelkie Twoje działania, niemające umocowania w prawie bialeńskim, zgodnie z jego wytycznymi, zawsze będą musiały być odpowiednio rozpatrzone. To nie jest więc tylko kwestia zdenerwowania nas jako obywateli, ale przede wszystkim kwestia przestrzegania prawa i szeroko pojętej kultury osobistej. Nie wiem, czy będziesz się z nami jeszcze kiedyś droczyć w ten sposób, że będziesz celowo łamał przepisy, ale oby było takich sytuacji jak najmniej - najlepiej zaś, gdyby nie było ich wcale. Wierzę, że jesteś na tyle wytrwały i rozważny, że wiesz o czym mówię. |