Forum Republiki Bialeńskiej
Witam! - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-68.html)
+---- Wątek: Witam! (/thread-5091.html)

Witam! - Henryk Wespucci - 24.04.2016

Witam, nazywam się Henryk. Interesuje się lotnictwem, sportem, kosmosem. Miałem już sztyczność z mikronacjami ale w tej nie zbytnio mi się idzie odnaleźć. Prosiłbym o jakieś porady typu od czego zacząć, co mogę tu robić, jak mogę pomóc. Gdybyście chcieli wiedzieć coś więcej o mnie to zapytajcie.

Odp: Witam! - Frederick Hufflepuff - 24.04.2016

Witam Pana!

Jeśli ma Pan talent dziennikarski, zachęcam do nawiązania współpracy ze mną i do przygotowywania artykułów dla gazety, którą prowadzę - "wBialenii".

Ma Pan także prawo do szeregu innych dziedzin funkcjonowania - może Pan zostać kim chce i gdzie chce (w znaczeniu regionów).

Odp: Witam! - Henryk Wespucci - 24.04.2016

A jak z panem nawiązać współpracę?

Odp: Witam! - Ronon Dex - 24.04.2016

(24.04.2016, 19:35:07)Henryk Wespucci link napisał(a): Witam, nazywam się Henryk. Interesuje się lotnictwem, sportem, kosmosem.
Bawiłeś się może programem "Orbiter" (darmowy, ale bardzo dobry symulator przestrzeni kosmicznej i lotów kosmicznych)? Bialeński Program Kosmiczny jest właśnie nie jego bazie realizowany... przydałby się ktoś z takimi zainteresowaniami. Jeśli nie Orbiter - to może przy zainteresowaniach kosmosem chciałbyś dokonywać opisów "ciał niebieskich" w v-kosmosie? Pewne założenia są zrobione, ale bardzo ogólne... przydałby się ktoś do szczegółów, zainteresowany tematem.

Odp: Witam! - Maciej Kamiński - 24.04.2016

Witam serdecznie przybysza zza Oceanu Wirtualnego Centralnego.

Odp: Witam! - Mikołaj Patryk Dostojewski - 24.04.2016

Witaj!

Polecam zacząć od ogólnego rozeznania się w kraju, zwłaszcza pod kątem tego co chciałbyś robić. Jeżeli zależy Tobie na dłuższej działalności w Bialenii, zachęcam do złożenia wniosku o obywatelstwo - najpierw tymczasowego, a później stałego (tu są warunki).
Cytat:Interesuje się lotnictwem, sportem, kosmosem
Możesz więc zrobić karierę w wojsku. Jeżeli chodzi o sport - działa u nas liga piłkarska w xpert11 ale jest niestety przepełniona. Jeżeli chcesz w niej mieć drużynę musisz czekać na koniec sezonu (połowa czerwca) lub zwolnienie się jakiejś drużyny.

Ważną dziedziną każdego kraju jest niewątpliwie życie samorządowe. Zapraszam więc do zamieszkania w Carstwie Brodryjskim - państwie stowarzyszonym, które dzieli z Bialenią forum i obywateli. Smile

Odp: Witam! - Frederick Hufflepuff - 24.04.2016

(24.04.2016, 19:42:34)Henryk Wespucci link napisał(a): A jak z panem nawiązać współpracę?

Pisać i wysyłać mi na skrzynkę teksty.

Odp: Witam! - Eddard Noqtern - 24.04.2016

Witam Serdecznie,
Swoją karierę mikronacyjna proponuję zacząć w samorządach - tam najlepiej zrozumieć mikornacje i ich funkcjonowanie. Zapraszam do Królestwa Hasselandu - najaktywniejszego bialeńskiego samorządu, prawdziwej mikronacji z tradycjami.  Smile

W razie jakichkolwiek pytań, proszę się nie wstydzić i je zadać, choćby przez PW lub tutaj.

Odp: Witam! - Henryk Wespucci - 25.04.2016

A jak u was z wojskiem?

Odp: Witam! - Maciej Kamiński - 25.04.2016

Lepszej armii w mikroświecie się nie ujrzy.

Odp: Witam! - Henryk Wespucci - 25.04.2016

A jakoś dołączyć?
Chyba że nie przyjmujecie urzędasów.

Odp: Witam! - Hewret von Thorn - 25.04.2016

Tutaj można się zgłosić.
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/index.php?board=165.0

Odp: Witam! - Henryk Wespucci - 28.04.2016

Dziękuję, na pewno przejrzę.

Odp: Witam! - Severino Castiglioni - 28.04.2016

(25.04.2016, 18:36:59)Maciej Kamiński link napisał(a): Lepszej armii w mikroświecie się nie ujrzy.

Otóż to!

Odp: Witam! - Henryk Wespucci - 29.04.2016

Są panowie pewni że najlepsza!?

Odp: Witam! - Ronon Dex - 29.04.2016

(29.04.2016, 14:01:57)Henryk Wespucci link napisał(a): Są panowie pewni że najlepsza!?
Pewni... niepewni... Ale zawsze chętnie o tym podyskutować można.  8D

Odp: Witam! - Maciej Kamiński - 29.04.2016

(29.04.2016, 14:01:57)Henryk Wespucci link napisał(a): Są panowie pewni że najlepsza!?
Oczywiście. U nas wojskowi nie mają tradycji siedzenia za zamkniętymi drzwiami, udając, że coś robią, jak w pewnym kraju niedaleko stąd na zachód, tylko naprawdę pracują, i to perfekcyjnie.
O jakości bojowej nie wspominając.

Odp: Witam! - Hewret von Thorn - 08.05.2016

Ja jestem pewny, że jestem pewny, że SZ RB to najlepsza armia na v-świecie!
Siły Zbrojne Republiki Bialeńskiej to siły wojskowe najlepiej opisane w mikronacjach, działające nieprzerwanie od zarania dziejów Bialenii oraz prężnie rozwijające się. U Nas w armii nie ma czasu na nudę i zawsze jest do roboty, a przy tym można bawić się, zdobywać wiedzę i zbierać fanty.