Forum Republiki Bialeńskiej
Propozycja turnieju CS:GO - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Kawiarnia Artystyczna "Kulturalna" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-78.html)
+--- Wątek: Propozycja turnieju CS:GO (/thread-5107.html)

Strony: 1 2

Propozycja turnieju CS:GO - Aaron Ramsey - 25.04.2016

Jak na razie chciałbym tylko zorientować się ilu mieszkańców ma w posiadaniu grę CS:GO. Proszę o zgłaszanie się w tym wątku. Gdy znajdzie się osiem osób, które mają tą grę jak i chęć do wzięcia udziału to powiem co dalej.

Odp: Propozycja turnieju CS:GO - Hewret von Thorn - 25.04.2016

Będzie ciężko. Chyba, że zbierzesz osoby z kilku mikronacji.

Odp: Propozycja turnieju CS:GO - Aaron Ramsey - 25.04.2016

No cóż dobry pomysł. Ja jednak w tym świecie nie jestem dobrze obeznany. Czy ktoś miałby czas by zareklamować tą propozycję w innych państwach?

Odp: Propozycja turnieju CS:GO - Ronon Dex - 25.04.2016

(25.04.2016, 18:37:44)Aaron Ramsey link napisał(a): Jak na razie chciałbym tylko zorientować się ilu mieszkańców ma w posiadaniu grę CS:GO.
Kupić to w dzisiejszych czasach można wszystko... nawet do domu przyniosą - tylko proszę informację co to jest "CS:GO"? To zapewne ma jakąś pełną nazwę... Jak będzie trzeba i będzie perspektywa "bialeńskiej zabawy" to nabędę.

Odp: Propozycja turnieju CS:GO - Maciej Kamiński - 25.04.2016

Counter Strike: Global Offensive.

(25.04.2016, 19:39:47)Maciej Kamiński link napisał(a): Counter Strike: Global Offensive.
Dzięki... codziennie przechodzę po robocie koło MPiKu to sobie obejrzę co to za gierka i może się skuszę...

Myślę o tym aby tworzyć krótkie mecze jeden na jeden (ilość rund i jakie mapy to wszystko do uzgodnienia i także uzbrojenie).
Można zrobić zarówno turniej jak i ligę bo na rozegranie meczu jeden na jeden nie zajmuje dużo czasu. Gdyby jednak z każdej mikronacji zebrało się po pięciu uczestników można by zrobić coś na styl V-Mundialu tylko w Counter Strike.

Ktoś kto nie wie co to za gra to zapraszam tu [glow=red,2,300]http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=17175[/glow]

Reszta informacji już gdybyśmy zebrali resztę jakiś chętnych.
Jednak gdyby ktoś potrzebował jakichś informacji to zapraszam do prywatnej rozmowy.

(25.04.2016, 19:40:58)Ronon Dex link napisał(a): [quote author=Maciej Kamiński link=topic=5252.msg46641#msg46641 date=1461605987]
Dzięki... codziennie przechodzę po robocie koło MPiKu to sobie obejrzę co to za gierka i może się skuszę...
[/quote]

Trzeba zainstalować Steam na komputerze (http://store.steampowered.com).
Niestety tam obsługują PayPal (wirtualne konto internetowe do przelewów błyskawicznych) albo PaySafeCard (coś jak doładowanie do telefonu na kod).

Widzę, że ostatnio cena CS:GO wzrosła, bo jak ja kupowałem to było poniżej 50 zł.

Cena to 10 euro, także coś koło 50 złoty. Ta cena na tej stronce jest nie aktualna. Stronę podałem aby można było sobie coś poczytać o grze.

13,99 euro, akurat sprawdziłem w sklepie Steam.

Kurs ojro to 4,41, więc cena w złotówkach to 61,69 zł.

Pewnie gdzie indziej jest taniej.

Och.. No tak. Zwracam honor ma Pan rację.
A tak przy okazji ponowie pytanie o reklamę w innych mikronacjach. Co musiałbym uczynić by ktoś to zareklamował w innych państwach?

Tylko nie per "Pan", please.
Ekscelencjo, eminencjo, panie - takie zwroty to w kontaktach oficjalnych, ewentualnie w Parlamencie. Big Grin

A co do reklamy - żeby zainteresować innych mikronautów potrzebna będzie oprawa graficzna, szablon (mam na myśli rzucający się w oko układ tekstowy), no i dobry sam tekst.

Jeśli chodzi o reklamę zagranicą - najprościej, jeśli nie chcesz samemu latać, jest przyszykować po prostu jej treść i znaleźć kogoś, kto obskoczy trochę państw, wklejając to wszędzie.

Kurde grafika... Pobawię się dzisiaj z tym bo coś tam stworzyć potrafię. Gdy skończę pochwalę się tym tutaj. Jednak nadal nie mam pomysłu jak to wydarzenie nazwać. Tak by było wiadomo, że to z Bialenii.

Micronation Global Offensive Tournament.

...Bądź polskie tłumaczenie powyżej wskazanego tytułu.

Mikronacyjny Turniej Globalnej Ofensywy? Big Grin

To może w skrócie Mikroofensywa?

Chwytliwe. Pobawię się z tym jeszcze dziś.

(25.04.2016, 19:54:51)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): [quote author=Ronon Dex link=topic=5252.msg46642#msg46642 date=1461606058]
[quote author=Maciej Kamiński link=topic=5252.msg46641#msg46641 date=1461605987]
[/quote]

Trzeba zainstalować Steam na komputerze (http://store.steampowered.com).
Niestety tam obsługują PayPal (wirtualne konto internetowe do przelewów błyskawicznych) albo PaySafeCard (coś jak doładowanie do telefonu na kod).[/quote]

Steam to akurat mam zainstalowany: Train Simulator (no niby skąd wizualizacje bialeńskij kolei?) ponadto np. Total War: Empire i Napoleon oraz Rome II. Tyle, że nie kupuję przez Steam, a tylko "wersje pudełkowe" - konto Steam jest potrzebne do uruchomienia i tyle.

(25.04.2016, 19:54:51)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Widzę, że ostatnio cena CS:GO wzrosła, bo jak ja kupowałem to było poniżej 50 zł.
W sumie bez znaczenia 50, 100 czy 150zł. Widzę, że w Epiku jest aktualnie raptem po 75zł* (jak rozumiem chodzi o to?) - jak nie ma w "moim" to sprowadzą z innego. A zresztą w końcu pół roku temu otworzyli mi "największą w  województwie" (każda kolejna jest "największa")  galerię handlową jakieś 300m od chałupy to się kopnę i kupię jak trzeba (tj. jak się coś z tego tutaj urodzi), bo tak Empik jest wielki i ma prawie wszystko.

Jak kupisz CS:GO, to trzeba będzie nauczyć Cię grać. Big Grin