Forum Republiki Bialeńskiej
[KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80 - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Uroczystości (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-222.html)
+---- Wątek: [KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80 (/thread-5336.html)

[KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 17.05.2016

Cytat:Chyba przekształcę Złotą Łopatę w Nagrodę Złotej Łopaty im. Hostka 80, w uznaniu dla zasług Ekscelencji w rozwój poziomu debaty publicznej.

Szanowni a zacni,

[justify]już po raz kolejny mam zaszczyt zainaugurować konkurs wykopaliskowy. Przekopcie forum, odnajdźcie wielkie cytaty, aforyzmy, autorstwa Bialeńczyków. Nota bene, nie mogą pochodzić one z tego wątku. Każdy z uczestników może zgłosić jeden cytat do 29 maja. Następnie zbierze się dwuosobowa komisja, która wybierze najlepsze prace i ogłosi werdykt 31 maja. Nagrodą, podobnie jak ostatnim razem, jest jeden folwark oraz możliwość zrobienia sobie zdjęcia, oczywiście na koszt podatnika, z członkiem rządu (dowolnie wybranym).
Chętnych do bycia członkiem komisji zapraszam na PW.

Przypomnę tylko, że wkład hostka 80 w debatę publiczną był w istocie nad wyraz wysoki. Kim jest ów bohater? Najlepiej opisują go słowa, jego samego: "To i ja was witam, Tomasz z Wrocławia, informatyk z pasją do historii i sportów zimowych". Jego celne (i nad wyraz inteligentne) komentarze i uwagi, były wskazówką dla Ludu Szlacheckiego. "myślę ze nie same mundury brzydkie jak słaby program do projektowania... szczególnie widać to po kolorystyce..." Od razu widać wielkiego specjalistę, obdarzonego niebanalnym poczuciem humoru.[/justify]

Zachęcamy do rywalizacji!

[i](-) Alberto Carlos de Médici y Zep [i]

Odp: [KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80 - Fiodor Swirydiuk - 17.05.2016

Zgłaszam cytat Karola Medycejskiego.
Cytat:Zakładam Księstwo Lambady, kto chętny?

Odp: [KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80 - Frederick Hufflepuff - 17.05.2016

Zgłaszam cytat Fredericka Hufflepuffa:

Cytat:Nie chciałem nic mówić wcześniej, ale my w tych preselekcjach również mamy pewne zasady, co do piosenki, ale wydawały mi się tak oczywiste, że ich nie przedstawiałem, co być może było błędem z mojej strony.

Odp: [KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80 - Maciej Kamiński - 18.05.2016

Zgłaszam cytat ulubieńca tłumów:
(31.07.2015, 22:35:18)Guliano Montini link napisał(a): Panie Marszałku,
Wysoka Izbo!

I czy nie mamy do czynienia z teatrem politycznym? Jeżeli IRC jest znacjonalizowany, to PARLAMENT, tak moi mili, PARLAMENT lub ogół społeczeństwa powinien decydować o operatorach na IRC. Bo później wychodzą jakieś kwiatki, tak jak ostatnio zostałem wywalony za słowa: "Popieram Hessa". Czysty absurd, szaleństwo. Cyrk i to w najgorszym wydaniu. I posądza się jeszcze o złamanie prawa! Ten układ, który nam się szykuje nic nie zmieni. Obywatele i obywatelki! Powtórzę za Jezusem : Wstańcie, chodźmy!

Odp: [KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80 - Ametyst Faradobus - 19.05.2016

O, tak jak Pan Jezus powiedział.

(02.05.2015, 14:37:35)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Żal mi Cię.

Dziękuję za te słowa, Herwercie! <3

Odp: [KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 24.05.2016

Zachęcam do udziału w konkursie, jak i do zgłaszania się do żiri.

Odp: [KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 29.05.2016

Ostatnie godziny na zgłaszanie cytatów. Zapraszam!

Odp: [KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 01.06.2016

Panie i Panowie,
Towarzyszki i Towarzysze,
Kobiety i ludzie,

[justify]komisja konkursowa w składzie: Severino kardynał Castiglioni oraz Alberto Carlos książę de Medici, jednogłośnie przynała pierwsze miejsce cytatowi autorstwa Juliusza Montiniego, który został zgłoszony przez p. Macieja Kamińskiego. Ja sam pozwoliłem sobie nawet ułożyć wierszyk: czajnik, imbryk ale klawo, brawo, brawo, brawo! Folwar zostanie wkrótce nadany, zaś szczęśliwego zwycięzcę prosimy o wybranie sobie członka rządu, z którym chciałby mieć zdjęcie.[/justify]

Odp: [KONKURS] II edycja "Złotej Łopaty" im. Hostka 80 - Maciej Kamiński - 01.06.2016

Iwan, wybieram Ciebie.