![]() |
|
Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html) +--- Dział: Resorty rządowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-559.html) +---- Dział: Archiwum Ministerstw (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-28.html) +----- Dział: Archiwum Resortu ds. Wewnętrznych i Administracji (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-33.html) +----- Wątek: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich (/thread-5344.html) |
Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Eddard Noqtern - 19.05.2016 ![]() Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - debata Witam Serdecznie, Razem z Panem Prezydentem postanowiliśmy rozpocząć debatę nad stworzeniem Księgi Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich. Chodzi nam o stworzenie takiej otwartej Księgi (lepsza nazwa do wymyślenia), do której każdy mógłby wpisać jakiś powszechnie obowiązujący w Bialenii zwyczaj (np. "nie panowanie się"). W przyszłości ministerstwo stworzy ankietę, w której wybierzemy te najbardziej wartościowe zwyczaje i wyda wszystko w formie jednej spójnej księgi. Zachęcam wobec tego do zgłaszania propozycji zwyczajów bialeńskich, w kategoriach: I Zwyczaje parlamentarne i polityczne. II Zwyczaje komunikacyjne i społeczne. No właśnie jakie kategorie jeszcze można by wyróżnić? Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Alberto Carlos de Médici y Zep - 19.05.2016 Można zaczerpnąć coś stąd. Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Maciej Kamiński - 19.05.2016 (19.05.2016, 11:43:18)Eddard Noqtern link napisał(a): W przyszłości ministerstwo stworzy ankietę, w której wybierzemy te najbardziej wartościowe zwyczaje i wyda wszystko w formie jednej spójnej księgi.Czy ja dobrze widzę, że monarcha próbuje wartościować tradycje? o_O Poza tą jedną gafą, inicjatywa jest prześwietnym pomysłem. Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Alberto Carlos de Médici y Zep - 19.05.2016 Cytat:Czy ja dobrze widzę, że monarcha próbuje wartościować tradycje? o_O Co gorsza poprzez demokratyczne głosowanie. :O Ludwik XVI przewraca się w grobie. A tak całkiem na poważnie, to myślę, że chodziło o to, by wybrać te tradycje, które na prawdę są kultywowanymi zwyczajami, a nie jakieś bzdety typu "żeby załatwić coś w Pałacu Prezydenckim, trzeba dać pani Jadzi kilogram podwawelskiej i kwiaty". Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Fiodor Swirydiuk - 19.05.2016 (19.05.2016, 20:47:02)Alberto de Medici link napisał(a):Nie może się przewracać w grobie z powodu braku mózgu, przez co nie ma połączeń neuronowych z resztą ciała.Cytat:Czy ja dobrze widzę, że monarcha próbuje wartościować tradycje? o_O...Ludwik XVI przewraca się w grobie.
Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - AndrzejSwarzewski - 19.05.2016 Brak mózgu w wielu przypadkach można zastąpić. Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Eddard Noqtern - 19.05.2016 (19.05.2016, 20:25:08)Maciej Kamiński link napisał(a): [quote author=Eddard Noqtern link=topic=5504.msg49094#msg49094 date=1463650998]W przyszłości ministerstwo stworzy ankietę, w której wybierzemy te najbardziej wartościowe zwyczaje i wyda wszystko w formie jednej spójnej księgi.Czy ja dobrze widzę, że monarcha próbuje wartościować tradycje? o_O Poza tą jedną gafą, inicjatywa jest prześwietnym pomysłem. [/quote] A może monarcha wykonuje tylko polecenia zlecone mu z góry? Ale potwierdzam słowa Pana Prezydenta - chodziło o te tradycje, które są faktycznie tradycjami wszystkich Bialeńczyków i warto by je umieścić w księdze.
Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Alberto Carlos de Médici y Zep - 19.05.2016 (19.05.2016, 21:05:04)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): Nie może się przewracać w grobie z powodu braku mózgu, przez co nie ma połączeń neuronowych z resztą ciała. Kurde, miał być Ludwik XIV... Dobra, koniec tego spamu. Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Hewret von Thorn - 19.05.2016 Tradycją jest to, że Hewret jest administratorem, Maciej policjantem, a Andrzej prezydentem. Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Fiodor Swirydiuk - 19.05.2016 (19.05.2016, 21:44:38)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): Tradycją jest to, że Hewret jest administratorem, Maciej policjantem, a Andrzej prezydentem.A Dowódcą Sił Zbrojnych Ronon. Ja natomiast jestem tym, co jest znienawidzony przez całą czwórkę + WR.
Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Maciej Kamiński - 19.05.2016 (19.05.2016, 21:46:38)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): [quote author=Heinrich Hewret Wettin link=topic=5504.msg49133#msg49133 date=1463687078]A Dowódcą Sił Zbrojnych Ronon. Ja natomiast jestem tym, co jest znienawidzony przez całą czwórkę + WR. ![]() [/quote] Tradycją jest ambasador Wandystanu. Czy ja naprawdę tak niewyraźnie wyrażam swoją opinię o Tobie? :roll: Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Hewret von Thorn - 19.05.2016 (19.05.2016, 21:46:38)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): [quote author=Heinrich Hewret Wettin link=topic=5504.msg49133#msg49133 date=1463687078]A Dowódcą Sił Zbrojnych Ronon. Ja natomiast jestem tym, co jest znienawidzony przez całą czwórkę + WR. ![]() [/quote] Zauważ, że Twoi najbliżsi przyjaciele są na sadistic.pl
Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Fiodor Swirydiuk - 19.05.2016 (19.05.2016, 21:56:34)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): [quote author=Fiodor Swirydiuk link=topic=5504.msg49134#msg49134 date=1463687198]A Dowódcą Sił Zbrojnych Ronon. Ja natomiast jestem tym, co jest znienawidzony przez całą czwórkę + WR. ![]() [/quote] Zauważ, że Twoi najbliżsi przyjaciele są na sadistic.pl ![]() [/quote] A co jeśli ci powiem, że nigdy nie wchodziłem na sadistica? xDD Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - AndrzejSwarzewski - 19.05.2016 Ej, Fiodor, nie jesteś przeze mnie znienawidzony, przecież razem robiliśmy happeningi! Kiedy następny? ^^
Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Hewret von Thorn - 19.05.2016 (19.05.2016, 22:06:16)Fiodor Swirydiuk link napisał(a): [quote author=Heinrich Hewret Wettin link=topic=5504.msg49138#msg49138 date=1463687794]A Dowódcą Sił Zbrojnych Ronon. Ja natomiast jestem tym, co jest znienawidzony przez całą czwórkę + WR. ![]() [/quote] Zauważ, że Twoi najbliżsi przyjaciele są na sadistic.pl ![]() [/quote] A co jeśli ci powiem, że nigdy nie wchodziłem na sadistica? xDD [/quote] To się nazywa stratą.
Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Fiodor Swirydiuk - 19.05.2016 (19.05.2016, 22:10:23)Heinrich Hewret Wettin link napisał(a): [quote author=Fiodor Swirydiuk link=topic=5504.msg49139#msg49139 date=1463688376]A Dowódcą Sił Zbrojnych Ronon. Ja natomiast jestem tym, co jest znienawidzony przez całą czwórkę + WR. ![]() [/quote] Zauważ, że Twoi najbliżsi przyjaciele są na sadistic.pl ![]() [/quote] A co jeśli ci powiem, że nigdy nie wchodziłem na sadistica? xDD [/quote] To się nazywa stratą. ![]() [/quote] Ja tam się cieszę, bo po niektórych opowieściach to aż wymiotów prawie dostałem. Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Fiodor Swirydiuk - 19.05.2016 (19.05.2016, 22:09:37)AndrzejSwarzewski link napisał(a): Ej, Fiodor, nie jesteś przeze mnie znienawidzony, przecież razem robiliśmy happeningi!O właściwej porze, czyli do ustalenia na gg. ^^ Odp: Księga Zwyczajów i Tradycji Bialeńskich - Alberto Carlos de Médici y Zep - 24.05.2016 Tradycją jest szkalowanie Sarmacji, jakoby w księstwie nie znano żelaza. |