Forum Republiki Bialeńskiej
Witam ponownie - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+---- Dział: Powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-68.html)
+---- Wątek: Witam ponownie (/thread-5488.html)

Witam ponownie - Jurij Bołodin - 08.06.2016

Narazie ogarniam forum, gdzie złożyć wniosek o zmianę danych osobowych Wink
A poza tym witam wszystkich ponownie Smile

Odp: Witam ponownie - Maciej Kamiński - 08.06.2016

Ciof. ^^ Kropeczki, kotuniu. ;*

Odp: Witam ponownie - Ronon Dex - 08.06.2016

Oooo... Część Grutin! Kopa lat...

Odp: Witam ponownie - Thomas von Lisendorff - 08.06.2016

Grutin wiecznie żywy.

Odp: Witam ponownie - Severino Castiglioni - 08.06.2016

Grutin? Kojarzę, kojarzę. To prominentny działacz brodryjski, twórca Brodrii, prawda?

Odp: Witam ponownie - Ronon Dex - 08.06.2016

Grutin... człowiek o stu twarzach (kontach), ale po czasie witam go w sumie w sympatią i rozrzewnieniem moich początków w v-świecie itd. Tak więc Grutin to nie jest ironia czy złośliwość - naprawdę witam serdecznie.

Odp: Witam ponownie - AndrzejSwarzewski - 08.06.2016

Ooo, witaj! Smile Masz jakieś plany na nowe działanie? Smile

Odp: Witam ponownie - Jurij Bołodin - 08.06.2016

Dzięki za miłe przywitanie.
Szczerze... poczułem się jak między swojakami. Wink
Ronon jak rozumiem Krzysztof? Ciebie nigdy nie mogłem złapać, by przeprosić (wiesz o co pięć). Wink
A co do moich planów- jestem niżej podpisany. Smile
Pozdrawiam. Smile
P.S. Są kropki? Są. Smile

Odp: Witam ponownie - Iwan Pietrow - 08.06.2016

Witam serdecznie w Bialenii. Zapraszam do odwiedzenia Carstwa Brodryjskiego.

Odp: Witam ponownie - Jurij Bołodin - 09.06.2016

(08.06.2016, 21:35:59)Iwan Pietrow-Dostojewski link napisał(a):Witam serdecznie w Bialenii. Zapraszam do odwiedzenia Carstwa Brodryjskiego.
Brodria jest zachodnim sąsiadem mojej ojczyzny. Napewno odwiedzę. Smile
[Obrazek: 640?cb=20160505204321]

Odp: Witam ponownie - Alberto Carlos de Médici y Zep - 10.06.2016

Powitać, to wy jesteście od tego Bim Ir Sena? Czy tam Bim Dzong Ila? Czy bardziej z południa?

Odp: Witam ponownie - Jurij Bołodin - 10.06.2016

Głową państwa, z którego jestem jest Nursułtan Ugokadze, a nie żaden Bim sala Bim. Tongue

Odp: Witam ponownie - Ronon Dex - 10.06.2016

Pytanie może było nieco ironiczne, ale chyba dotyczyło raczej "klimatu" jaki odtwarzacie na mapie do złudzenia jednak podobnej do Półwyspu Koreańskiego i czy to ma coś wspólnego z "klimatem" realowej Korei... jednej lub drugiej?

Toteż ja nieco ironicznie odpowiedziałem. Smile
Nie staramy się aż tak dokładnie kalkować Korei jednej czy drugiej, jednak w niektórych kwestiach nawiązujemy do nich.
Jesteśmy monarchią, a żadna z Korei monarchią nie jest (no może o Północnej de facto z racji dziedziczenia tam władzy z ojca na syna można tak mówić).
Ale patronem Koruby jest koreański menczennik Wawrzyniec Imbert. Smile

Odp: Witam ponownie - Ametyst Faradobus - 10.06.2016

Korea była monarchią aż do aneksji przez Japonię. Poza tym pozdrawiam cieplutko!

(10.06.2016, 13:58:59)Ametyst Faradobus link napisał(a):Korea była monarchią aż do aneksji przez Japonię. Poza tym pozdrawiam cieplutko!
Wiem wiem. Tyle, że my nie chcemy daĆ się anektować. Smile

Odp: Witam ponownie - Maciej Kamiński - 10.06.2016

(10.06.2016, 14:37:46)Farhat Ugokadze link napisał(a):[quote author=Ametyst Faradobus link=topic=5659.msg50834#msg50834 date=1465559939]
Korea była monarchią aż do aneksji przez Japonię. Poza tym pozdrawiam cieplutko!
Wiem wiem. Tyle, że my nie chcemy daĆ się anektować. Smile
[/quote]
Poza tym, brakuje Tokugawy do tego. :andronik: