![]() |
|
Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html) +---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html) +----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html) +------ Dział: Archiwum Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-333.html) +------ Wątek: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej (/thread-5574.html) Strony:
1
2
|
Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Thomas von Lisendorff - 18.06.2016 Wasza Wysokość. Od dłuższego czasu nurtuje mnie jedno pytanie . Czy jest w ogóle jakikolwiek sens dalszej dzierżawy Anatolii od Bialenii ? Posiadamy ją od prawie 2 lat a w ogóle nie jest ona zagospodarowana, ba, ledwo dajemy rade na zagospodarowanie własnych terenów. Proponuję oddać Anatolię, Bialenii. Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Iwan Pietrow - 19.06.2016 Myślałem nad tym jakiś czas temu. Anatolia rzeczywiście jest regionem niezagospodarowanym i niepotrzebnym Carstwu. Możemy zatem wypowiedzieć umowę o dzierżawę i zwrócić Bialenii jej tereny. Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Thomas von Lisendorff - 21.06.2016 Przedstawię zatem projekt wypowiedzenia Dumie Bojarów. Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Iwan Pietrow - 22.06.2016 (21.06.2016, 22:52:37)Tomasz Bagrat-Dostojewski link napisał(a):Przedstawię zatem projekt wypowiedzenia Dumie Bojarów. Nie ma takiej potrzeby. Jeżeli Duma wpierw przyjmie Prawa Kardynalne, to osobiście wypowiem umowę. Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Mikołaj Patryk Dostojewski - 22.06.2016 Nie podoba mi się ten pomysł. Znajduje się tu historyczna stolica Brodrii - Carogród a poza tym ziemie te można przecież zagospodarować. Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Thomas von Lisendorff - 22.06.2016 Ojcze, zagospodarować? Przez kogo? Ledwo dajemy radę z regionami leżącymi na Kontynencie. Od samego początku Anatolia stoi obłogiem. Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Mikołaj Patryk Dostojewski - 22.06.2016 Jeżeli koniecznie już musimy pozbyć się Anatolii Brodryjskiej to zostawmy przynajmniej w granicach Brodrii Carogród. Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Iwan Pietrow - 22.06.2016 (22.06.2016, 22:03:30)Mikołaj Patryk Dostojewski link napisał(a):Jeżeli koniecznie już musimy pozbyć się Anatolii Brodryjskiej to zostawmy przynajmniej w granicach Brodrii Carogród. Nie jest to konieczne. Anatolia może pozostać w granicach Brodrii. Proponuję jednakże zorganizować referendum - razem zadecydujmy o przyszłości tegoż regionu. Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Ametyst Faradobus - 23.06.2016 Ale wtedy trzeba będzie zmienić nazwę Rzeszy! Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Thomas von Lisendorff - 23.06.2016 Zmieniać nazwę Rzeszy ? Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Maciej Kamiński - 23.06.2016 (23.06.2016, 09:07:01)Ametyst Faradobus link napisał(a):Ale wtedy trzeba będzie zmienić nazwę Rzeszy!Dopisze się "Za Wyjątkiem, Do Czasu, Anatolii Brodryjskiej". ,
Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Iwan Pietrow - 27.06.2016 Szanowni! Zgodnie z moimi wcześniejszymi słowami, przeprowadzimy referendum. Proszę Was przeto o wskazanie najodpowiedniejszego terminu. Obecnie wielu obywateli przebywa na urlopie, a zatem nie ma sensu organizować głosowania w najbliższych dniach. Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Alberto Carlos de Médici y Zep - 15.08.2016 [justify]Ze względów czysto sentymentalnych, oponowałbym przeciw wypowiedzeniu dzierżawy. Niech dawna siedziba rządu na uchodźstwie, późniejsza stolica, miejsce koronacji kilku monarchów, pozostanie przy Najjaśniejszym Carstwie. A druga sprawa, tak jak pan Ametyst powiedział, trzeba by zmieniać piękną, nadętą nazwę Reichu... Ɛ [/justify]
Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Thomas von Lisendorff - 16.08.2016 Albercie zajmiesz się jej rozwojem ? Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Aleksandra Dostojewska - 24.08.2016 Ja jestem gotowa zagospodarować Anatolię. Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Iwan Pietrow - 24.08.2016 (24.08.2016, 21:32:07)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a):Ja jestem gotowa zagospodarować Anatolię. Wspaniałe wieści! Czy zechce WCM objąć stanowisko Gubernatora Anatolii Brodryjskiej? Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Thomas von Lisendorff - 24.08.2016 Wielkiej Księżnej Anatolii. Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Aleksandra Dostojewska - 24.08.2016 (24.08.2016, 21:40:12)Iwan Pietrow-Dostojewski link napisał(a):[quote author=Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link=topic=5745.msg57188#msg57188 date=1472067127] Wspaniałe wieści! Czy zechce WCM objąć stanowisko Gubernatora Anatolii Brodryjskiej? [/quote] A możemy tak jak proponuje Tomasz ubrać to w jakiś piękny tytuł? PS: Przyznaję, że reformy Waszej Wysokości się pozytywnie sprawdzają. Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Iwan Pietrow - 25.08.2016 (24.08.2016, 23:43:51)Aleksandra Dostojewska-Swarzewska link napisał(a):[quote author=Iwan Pietrow-Dostojewski link=topic=5745.msg57192#msg57192 date=1472067612] Wspaniałe wieści! Czy zechce WCM objąć stanowisko Gubernatora Anatolii Brodryjskiej? [/quote] A możemy tak jak proponuje Tomasz ubrać to w jakiś piękny tytuł? PS: Przyznaję, że reformy Waszej Wysokości się pozytywnie sprawdzają. [/quote] Oczywiście, możemy, aczkolwiek proszę się spodziewać reformy administracyjnej, która, mam nadzieję, już niedługo zostanie zaprezentowana przez Kanclerza. Tam też ostatecznie rozróżnione zostaną tytuły Gubernatora i Wielkiego Księcia/Wielkiej Księżnej. Ten pierwszy będzie ściśle związany z funkcją państwowego zarządcy regionu, natomiast ten drugi będzie wyłącznie tytułem honorowym, nadawanym przez Cara wraz z ziemią. Odp: Powrót Anatolii do Republiki Bialeńskiej - Maciej Kamiński - 29.09.2016 Drobna sugestia na rozruszanie - zmiana nazwy obwodu na powszechnie przyjętą przez Saszę literówkę "Anatola". Tak, żeby w dziale dzierżawy pojawiły się jakiekolwiek posty. |