![]() |
|
Regiony po raz wtóry - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Regiony po raz wtóry (/thread-5841.html) |
Regiony po raz wtóry - Konstanty Jerzy Michalski - 01.08.2016 Regiony są naszą piętą achillesową i jest to powszechnie znany fakt. Dlatego proponuję manewr znany z wielu mikronacji, a u nas, na Bialenii, dziwnie niewykorzystywany. Mianowicie, chodzi mi o wyznaczenie terenów na miasta, zarządzane przez każdego obywatela się zgłosi. Rząd Rzeszy Bialeńskiej, o ile taki istnieje, wydawałby zadania do wykonania dla burmistrzów i w ramach nagrody nadawał okoliczne terytoria pod zarząd miasta. Zaraz podniosą się głosy, że przecież mamy lenna. Aczkolwiek, służenie państwu jako burmistrzowie i ostateczna kolonizacja dzikiej Anatolii, zamiast siedzenia jako mościpany na lennach i w wielu przypadkach nie robienie niczego jest lepszą alternatywą. Zbrodnią byłoby usunięcie folwarków i majątków lennych, lecz można pogodzić to z pomysłem istnienia miast. Istniałby wątek danego miasta, może nawet dobrym pomysłem byłoby stworzenie sprawozdań z ostatnio dokonanych działań na stronie głównej. Pomysł jest całkowicie luźną inicjatywą, lecz osobiście wydaje mi się, że to optymalne rozwiązanie dla Anatolii i Bialenii. Odp: Regiony po raz wtóry - Eddard Noqtern - 01.08.2016 Niedawno z mojej inicjatywy powstała właśnie taka możliwość. Każdy zainteresowany może objąć zarząd nad miastem. Są nawet jakieś konkretne reguły, ale nie pamiętam dobrze jakie. Odp: Regiony po raz wtóry - Ronon Dex - 01.08.2016 Rzesza chwilowo nie ruszyła bo jej przywódca - Lew Wolnogradu czyli Ametyst jest na realowym urlopie... Zdaje się, że niedługo wraca. Odp: Regiony po raz wtóry - Konstanty Jerzy Michalski - 01.08.2016 (01.08.2016, 14:39:16)Ronon Dex link napisał(a):Rzesza chwilowo nie ruszyła bo jej przywódca - Lew Wolnogradu czyli Ametyst jest na realowym urlopie... Zdaje się, że niedługo wraca. Gdzie zatem złożyć wniosek o założenie miasta? Czy ktoś mógłby mieć oświecić, bo w sytuacji takiego patu, to średnio mam pomysł. Odp: Regiony po raz wtóry - Eddard Noqtern - 01.08.2016 Proponuje nie zakładać miasta a zająć się którymś z istniejących. Przecież jest ich tyle. Z tego co mi się wydaje może zacząć działać choćby od dziś. Tylko, że na oficjalne potwierdzenie trzeba będzie poczekać. Zachęcam do lektury ustawy: Cytat:Art. 4 Odp: Regiony po raz wtóry - Konstanty Jerzy Michalski - 01.08.2016 I właśnie w tym rzecz, że idea tego pomysłu polega na zajęciu się miastami na Anatolii, które prawdę mówiąc, oprócz mojego Port Arthurberg, nie istnieją. I kolonizacji tych terenów właśnie. Odp: Regiony po raz wtóry - Severino Castiglioni - 01.08.2016 Jest dobrze tak jak jest. Odp: Regiony po raz wtóry - Konstanty Jerzy Michalski - 01.08.2016 No właśnie niekoniecznie, bo trzeba zdecydowanie zaktywizować pustą^n powierzchnię Anatolii. Podejmujemy się tego od dwóch lat, z tego co pamiętam, a to może być szansa dla rozwiązania tego problemu. Odp: Regiony po raz wtóry - Maciej Kamiński - 01.08.2016 Weź Canterlot. >
Odp: Regiony po raz wtóry - Severino Castiglioni - 01.08.2016 Rozdajmy wolny teren jako folwarki. Dawno nie było nadań. Nie wiem czy byliby chętni na tych burmistrzów.
Odp: Regiony po raz wtóry - Eddard Noqtern - 01.08.2016 (01.08.2016, 22:35:43)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):Rozdajmy wolny teren jako folwarki. Dawno nie było nadań. Patrząc na ustawę o świętach: Cytat:d) 7 sierpnia - Dzień Przyjaźni Bialeńsko-Brodryjskiej ...najbliższe nadania powinny odbyć się siódmego. Pytanie tylko czy odbędą się obchody, bo przygotowania jeszcze się nie zaczęły. Odp: Regiony po raz wtóry - Konstanty Jerzy Michalski - 01.08.2016 Wspomniałem - folwarki, a zarząd nad państwową ziemią to różnica psychologiczna która ma wpływ na aktywność. Dlatego optowałbym nad tworzeniem dużej liczby Wolnych Miast. Odp: Regiony po raz wtóry - Severino Castiglioni - 01.08.2016 Ok np. Nowa Auttera. Odp: Regiony po raz wtóry - Maciej Kamiński - 01.08.2016 (01.08.2016, 23:06:17)Severino Castiglioni-Faradobus link napisał(a):Ok np. Nowa Auttera.*Auterra. Auttera to rzeka. Odp: Regiony po raz wtóry - Konstanty Jerzy Michalski - 02.08.2016 (01.08.2016, 23:08:25)Maciej Kamiński link napisał(a):[quote author=Severino Castiglioni-Faradobus link=topic=6016.msg53745#msg53745 date=1470085577]*Auterra. Auttera to rzeka. [/quote] Naprawdę? Przez tyle lat w RB tego nawet nie zauważyłem. |