![]() |
|
Dyskusja o poradniku - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Dyskusja o poradniku (/thread-5957.html) |
Dyskusja o poradniku - Maciej Kamiński - 09.08.2016 Jeżeli zjazd gdzieś w Sopocie dojdzie kiedyś do skutku, to przypomnij, że Ci stawiam napitek wedle woli. ;** A teraz drobniutkie poprawki od wiernego czytelnika (post oczywiście do wywalenia stąd po przeczytaniu, to nie jest wątek do zaśmiecania dyskusją): Cytat:Również z własnej ciekawości może przejrzeć mapę etniczną Nordaty - KLIK.Tak na wszelki wypadek podałbym autora mapy. Cytat:Narracyjną możesz odnaleźć w dziale kawiarni artystycznej "Kulturalna".Odmiana kuleje. Cytat:W wyniku kolejnej migracji z Wyspy Sarmacja pod przywództwem Andrzeja Swarzewskiego zostaje ponownie odkryta, a 24-26 września 2010 powstaje na niej Królestwo Bialenii.Dokładnie 24 września 2010 o 21:01:29, ale to nie do końca tak, że na niej. Bialenia usadowiła się na Valhalli dopiero 21 listopada tego samego roku. Cytat:Wkrótce w wyniku niechęci sarmackiej zaniechano aktywność, a Andrzej Swarzewski w południowo-wschodniej części wyspy założył Klume i ustanowił państwo Republika KlumeW południowo-zachodniej części (obecne Stare Klume). Cytat:Po upadku państwowości miało powstać jako ''Wolne Miasto Królisko'' co się nie udało.Królisko było przed Klume. Cytat:Po upadku Dżamahiriji Teutońsko-Sarmackiej powstał Wolny Wolnograd, który został włączony do Islamskiej Federacji.Ja bym podkreślił, że dopiero po jakimś czasie został włączony. Cytat:Daje jest Trybuna Honorowa*Dalej. Cytat:jak masz problem technicznyJeżeli masz. Odp: Dyskusja o poradniku - Eddard Noqtern - 09.08.2016 Moja propozycja: wyraźniej podzielić na większą liczbę rozdziałów - tytuły powiększoną czcionkę prezentujące poruszany temat (wstęp, historia państwa itd.) + jeśli to możliwe dodać jakieś obrazki. Tekst byłby wtedy bardziej przejrzysty i miły dla oka. Odp: Dyskusja o poradniku - Severino Castiglioni - 09.08.2016 Brawo. Świetna robota. Jako Bialeńczyk kochający ojczyznę jestem szczęśliwy i dumny. Odp: Dyskusja o poradniku - Karol Medycejski - 09.08.2016 Aż dziw bierze, że Maciej nie przyczepił się do tytułu, który być może i jest parafrazą, ale absolutnie nie w bialeńskim guście!
Odp: Dyskusja o poradniku - Maciej Kamiński - 09.08.2016 (09.08.2016, 21:07:12)Karol Medycejski link napisał(a):Aż dziw bierze, że Maciej nie przyczepił się do tytułu, który być może i jest parafrazą, ale absolutnie nie w bialeńskim guście!Faktycznie, zobaczyłem słowo: "poradnik" i od razu wskoczyłem z komentarzem, bez czytania tytułu. Kajam się i karcę Hewreta. Odp: Dyskusja o poradniku - Ametyst Faradobus - 10.08.2016 Dziękuję Pan Bialeńczyk. Odp: Dyskusja o poradniku - Aroksus I Soborowiec - 10.08.2016 Szanuję. Po prostu szanuję. Odp: Dyskusja o poradniku - Hewret von Thorn - 10.08.2016 Dziękuję za uwagi. Sugestie naniosłem na poradnik. (09.08.2016, 20:01:32)Eddard Noqtern link napisał(a):Moja propozycja: wyraźniej podzielić na większą liczbę rozdziałów - tytuły powiększoną czcionkę prezentujące poruszany temat (wstęp, historia państwa itd.) + jeśli to możliwe dodać jakieś obrazki. Nie zawsze jest to możliwe i nie zawsze ma to sens. Zresztą taki był cel, aby to było dzieło o większej objętości. Poradnik dla większej widoczności będzie w dziale powitań. |