Forum Republiki Bialeńskiej
Instrukcje dla ambasadorów - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Resorty rządowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-559.html)
+---- Dział: Archiwum Ministerstw (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-28.html)
+----- Dział: Archiwum Spraw Zagranicznych (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-30.html)
+----- Wątek: Instrukcje dla ambasadorów (/thread-6069.html)

Instrukcje dla ambasadorów - Eddard Noqtern - 16.08.2016

Szanowni Ambasadorzy,

Po objęciu funkcji ambasadora w państwie przyjmującym  i przywitaniu się na tamtejszym forum proszę o wykonanie paru czynności.

1) Założenie tematu w Radzie Dyplomatycznej:
a) tytuł - nazwa państwa,
b) pierwszy post - herb, link do strony (o ile istnieje) oraz forum; link do przywitaniu.

2) Składanie co tydzień raportu (pierwszy może być od razu), a w nim:
a) aktywność w państwie,
b) liczba ludności (aktywnej),
c) ważniejsze wydarzenia.

3) Stałe informowanie o kluczowych wydarzeniach: świętach, aferach, wyborach itp.

Proszę wszystkich ambasadorów o potwierdzenie przeczytania instrukcji i zastosowanie się do nich. W razie problemów proszę o kontakt przez PW.

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Maciej Kamiński - 16.08.2016

:nicework:

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Ronon Dex - 16.08.2016

Przeczytał... zaraz napisze raport.

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Eddard Noqtern - 16.08.2016

Wiceminister Upperwood prosi wszystkich o rozesłanie wiadomości w krajach:

Cytat:[quote author=Teddy Upperwood link=action=profile;u=333 date=1471378573]
[Obrazek: FLAGA.jpeg]

Wasza Królewska Mość,
Wielce Szanowny XYZ,

(zastosować odpowiedni tytuł)

Ministerstwo Oświecenia Republiki Bialeńskiej przygotowało projekt międzynarodowej inicjatywy, której celem miałoby być budowanie więzi, przyjaźni i współpracy między mikronacjami.
Inicjator przedsięwzięcia, Wiceminister Oświecenia ds. Konkursów Teddy Upperwood, wierząc, że szczytna idea państw żyjących w dobrych stosunkach bez zbędnych konfliktów jest możliwa, opracował projekt Międzynarodowych Igrzysk Mikroświata. W imieniu Republiki Bialeńskiej pragnę gorąco zachęcić Naród XYZ do uczestnictwa w tym wydarzeniu, które Rząd chciałby zorganizować już jesienią tego roku.

Omawiając Igrzyska skrótowo, byłby to interdyscyplinarny, międzynarodowy, wieloetapowy konkurs drużynowy, gdzie zwycięzcę wybierałoby nie jury ani władze żadnego z państw, ale obywatele polskiego mikroświata. Odbywające się dwa razy w roku Igrzyska miałyby być, według Wiceministra, największym tego typu eventem w polskim mikroświecie skupiającym się na współpracy oraz przyjaźni.
Drużyny w kilku konkurencjach stawałyby przed zadaniami wymagającymi nie tyle ciężkiej pracy, co dobrego pomysłu i zorganizowanej ekipy. Zwycięzcy zyskiwaliby wieczną chwałę w mikroświecie, na wzór Igrzysk Olimpijskich Starożytnej Grecji.

Do mojej noty dołączam akty prawne spisane przez Wiceministra, które pozwolą na poprawne działanie inicjatywy.

Pragnę zachęcić Państwa do wyrażenia chęci uczestnictwa w Igrzyskach. Bez pomocy innych Narodów nie uda się zrealizować projektu, a mogę zagwarantować, że będzie to naprawdę dobra zabawa.

W przypadku dalszych pytań zachęcam do kontaktu ze mną bądź bezpośrednio z pomysłodawcą Teddym Upperwoodem.
Z wyrazami szacunku,
(-) XYZ
Ambasador Republiki Bialeńskiej przy XYZ
w imieniu Teddiego Upperwooda
Wiceministra Oświecenia ds. Konkursów Republiki Bialeńskiej

STATUT:

Tutaj statut w spoilerze

REGULAMIN

Tutaj reg. w spoilerze

(oba akty prawne są w dziale Ministerstwa Oświecenia)
[/quote]

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Eddard Noqtern - 31.08.2016

Przypominam ambasadorom o obowiązku cotygodniowego raportowania. Zachęcam do zabrania się do pracy.  Wink

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Eddard Noqtern - 17.09.2016

Pragnę przypomnieć o obowiązku składania raportów na forum w dziale swojego państwa w Radzie Duplomatycznej.

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Hewret von Thorn - 26.10.2016

Czy mógłbym prosić o odzew aktywnych ambasadorów?

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Maciej Kamiński - 26.10.2016

Odzywam się.

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Eddard Noqtern - 26.10.2016

Jestem.

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Hewret von Thorn - 26.10.2016

Mam pomysł na aktywizację, szczegóły przedstawię wkrótce.

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Piotr Pawel I - 27.10.2016

Ja też, skromny charge d'affaires a.i., jestem...

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Ronon Dex - 27.10.2016

Jestem... choć ostatnio z aktywnością mam problem.

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Maciej Kamiński - 11.11.2016

Moi drodzy,

Prosiłbym bym w ciągu tygodnia o chociaż ze dwa zdania raportu z ambasad. Każdy, kto chciałby kontynuować misję, niech potraktuje to proszę jako formę wyrażenia właśnie chęci dalszej pracy na stanowisku.

Pozwoliłem sobie przy okazji uaktualnić skład forumowej grupy Rady.

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Piotr Pawel I - 12.11.2016

Witam serdecznie,
Byłoby czymś absurdalnym kontynuowanie przeze mnie aktywności dyplomatycznej w RB. Dlatego też rezygnuję z funkcji charge d'affaires - było mi bardzo miło móc reprezentować Bialenię na forum międzynarodowym! Życzę powodzenia - i liczę na współpracę dyplomacji bialeńskiej i hasselandzkiej!

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - AndrzejSwarzewski - 12.11.2016

Panie Ambasadorze, serdecznie dziękuję Panu za wierną służbę Republice. Pomimo różnic politycznych i zmian rządów trwał Pan na swoich stanowisku pracy i za to należy się szacunek. Bialenia nie zapomni o tych zasługach.

Odp: Instrukcje dla ambasadorów - Iwan Pietrow - 13.11.2016

Szanowny Panie Ministrze!

Jako ambasador RB w Wandystanie mogę śmiało stwierdzić, że aktywność w kraju Wandy jest jak na nasze warunki bardzo słaba. Obecnie najnowsze posty na forum Wandystanu dotyczą trwającego Mundialu.

RE: Instrukcje dla ambasadorów - Maciej Kamiński - 21.11.2016

@"Ronon Dex" - wiem, że ostatnio czasu brak, ale proszę o jakąś informację do czwartku wieczorem.

RE: Instrukcje dla ambasadorów - Hewret von Thorn - 02.01.2018

Jaki ja w ogóle mam kraj?

RE: Instrukcje dla ambasadorów - Antoni Kacper Burbon-Conti - 02.01.2018

(02.01.2018, 23:30:00)Hewret von Thorn napisał(a): Jaki ja w ogóle mam kraj?
Bodajże tutaj znajdziesz odpowiedź.

Edit: Stamtąd chociażby czerpię informację co do wypłat.

RE: Instrukcje dla ambasadorów - Hewret von Thorn - 02.01.2018

A, dobra. Zgadza się.