Forum Republiki Bialeńskiej
Ogłoszenie składu V Rządu - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Resorty rządowe (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-559.html)
+---- Dział: Archiwum Ministerstw (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-28.html)
+---- Wątek: Ogłoszenie składu V Rządu (/thread-624.html)

Ogłoszenie składu V Rządu - MvP - 03.04.2014

Cytat:1. Na czele Rady Ministrów Republiki Bialeńskiej IV Kadencji stanie 2icehrabia Marcin von Primisz, zgodnie z rozporządzeniem Prezydenta, Andrzeja Swarzewskiego z dnia 2.04.14 z godziny 16.38.
Art. 2
1. Powołuje się wicehrabiego Konstantego Jerzego Michalskiego na stanowisko Ministra Spraw Zagranicznych.
Art. 3
1. Powołuje się hrabiego Jana Kaniewskiego na stanowisko Prezesa Bialeńskiej Izby Wymiany.
Art. 4
1. Powołuje się hrabiego Krzysztofa Razorblade na stanowisko Ministra Obrony Narodowej.
Art. 5
1. Powołuje się vicehrabiego Lwa Sapiehę na stanowiska Ministra Kultury i Sportu.
2. Lew Sapiecha z racji sprawowanej funkcji ministerskiej będzie przewodził Bialeńskiemu Komitetowi Olimpijskiego.
Art. 6
1. Powołuje się hrabiego Macieja Kamińskiego na stanowisko Ministra Spraw Wewnętrznych.
Art. 7
Uprawienia odpowiednie Ministrowi Gospodarki nadaje się Radzie Reformy Gospodarczej w skład której wejdą:
a) wicehrabia Marcin von Primisz
b) hrabia Krzystof Razorblade
c) hrabia Maciej Kamiński
d) wicehrabia Konstanty Jerzy Michalski
Art. 8
Rozporządzenie wchodzi w życie z chwilą ogłoszenia.

Re: Ogłoszenie składu V Rządu - AndrzejSwarzewski - 03.04.2014

Gratuluję.

Re: Ogłoszenie składu V Rządu - Jan Kaniewski - 03.04.2014

Hańba! Dlaczego nie ma mnie w Radzie Reformy Gospodarczej?

Re: Ogłoszenie składu V Rządu - MvP - 03.04.2014

Po przedyskutowaniu sprawy z Prezydentem, dochodzi do zmiany w ogłoszeniu polegającej na wykreśleniu artykułu 7.

Re: Ogłoszenie składu V Rządu - AndrzejSwarzewski - 03.04.2014

Cytat:Hańba! Dlaczego nie ma mnie w Radzie Reformy Gospodarczej?
A dlaczego mnie nie ma w Bialeńskim Komitecie Olimpijskim?
Bo mnie nie powołano. Proste.

Re: Ogłoszenie składu V Rządu - Jan Kaniewski - 03.04.2014

Chodzi o ustalenia, rozmowy między nami. Dlatego bezpodstawnym według mnie jest twierdzenie, że ja próbuję na osoby pełniące stanowiska naczelne wywrzeć lobbystyczny wpływ.

Re: Ogłoszenie składu V Rządu - MvP - 03.04.2014

Cytat:Chodzi o ustalenia, rozmowy między nami. Dlatego bezpodstawnym według mnie jest twierdzenie, że ja próbuję na osoby pełniące stanowiska naczelne wywrzeć lobbystyczny wpływ.

Między WAMI, kluczowe slowo. Z tym że stołki rozdaje (przynajmniej przez najblizsze 2 miesiace) JA, a nie Andrzej. A co do wpływu nie nie próbujesz wywrzeć tylko wywarłeś na przyszłosć będę mniej miły i na takie działania Margrabiego zapewne znajdę pargraf.

Re: Ogłoszenie składu V Rządu - Jan Kaniewski - 04.04.2014

Rządy zawsze są autorskie więc to Pana decyzja. Ale za nie Pan też odpowiada. Ja w każdym razie jakiś rażących błędów ze swojej strony w prowadzeniu ministerstwa nie widzę. System się nie zawalił, bo jest stabilny i tutaj raczej nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.

Re: Ogłoszenie składu V Rządu - MvP - 04.04.2014

Cytat:Rządy zawsze są autorskie więc to Pana decyzja. Ale za nie Pan też odpowiada. Ja w każdym razie jakiś rażących błędów ze swojej strony w prowadzeniu ministerstwa nie widzę. System się nie zawalił, bo jest stabilny i tutaj raczej nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.

Cięzko żeby coś co istnieje głownie w teroii sie zawaliło. Smile SmileSmile

Re: Ogłoszenie składu V Rządu - Jan Kaniewski - 05.04.2014

Bialeńska Szkoła Ekonomii działa. Przecież gdyby nie jej założenia realizowane w praktyce mikronacyjnej to byśmy już dawano mieli "drugą Sarmację" (obiektywny przykład). Cały ten proces dodruku, uwłaszczenia gospodarki przez grupkę ludzi przez co społeczeństwo byłoby pozbawione wpływu na procesy gospodarcze, które ich przecież dotyczą. Były błędy "początków" działania gospodarki w Republice Bialeńskiej, które doprowadziły do obecnego stanu rzeczy, ale generalnie konstrukt jest dobry.