![]() |
|
SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Wieża medialna w Wolnogradzie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-103.html) +---- Dział: Gazeta wBialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-108.html) +---- Wątek: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 (/thread-6288.html) Strony:
1
2
|
SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Frederick Hufflepuff - 04.09.2016 Szanowni Państwo! 4 października 2016 r., czyli dokładnie za miesiąc, upływa termin sprawowania funkcji Prezydenta Republiki Bialeńskiej przez Hewreta Faradobusa. Zapraszam do udziału w pierwszym sondażu prezydenckim przed październikową elekcją. W badaniu umieszczeni zostali najważniejsi i najaktywniejsi obywatele Bialenii i państw z nią stowarzyszonych - Hasselandu i Brodrii, z wyjątkiem kilkukrotnego Prezydenta Andrzeja Swarzewskiego, który zadeklarował, że na pewno nie weźmie udziału w wyborach. Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Hewret von Thorn - 04.09.2016 Czyżby co druga ankietowana osoba pragnęła mojej reelekcji?
Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Fiodor Swirydiuk - 04.09.2016 Nikt nie rozważa kandydatury Konstantego, a ja na niego zagłosowałem. Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Eddard Noqtern - 04.09.2016 (04.09.2016, 21:40:32)Hewret Faradobus link napisał(a):Czyżby co druga ankietowana osoba pragnęła mojej reelekcji? Czyżbyś zmienił zdanie co do kandydowania na kolejną kadencję?
Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Frederick Hufflepuff - 04.09.2016 Jak na razie wyniki sondażu są bardzo ciekawe i chyba dość jasno pokazują, którym politykom społeczeństwo najbardziej ufa. Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 04.09.2016 Klub Konserwatywny to nie partia, wypraszam sobie taki afront. Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - AndrzejSwarzewski - 04.09.2016 Cytat:z wyjątkiem kilkukrotnego Prezydenta Andrzeja Swarzewskiego, który zadeklarował, że na pewno nie weźmie udziału w wyborach.Serioo? :o Zagłosowałem na Macieja. Kiedyś wydawało mi się, że nie ma w Bialenii nikogo o poglądach bardziej odległych ode mnie. A obecnie społeczeństwo tak odjechało, że Maciej wydaje mi się najrozsądniejszy i najbliższy mi światopoglądowo. Zgroza. :,( Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 04.09.2016 Cytat:Kiedyś wydawało mi się, że nie ma w Bialenii nikogo o poglądach bardziej odległych ode mnie. A obecnie społeczeństwo tak odjechało, że Maciej wydaje mi się najrozsądniejszy i najbliższy mi światopoglądowo. W jakim kierunku odjechało? Jestem ciekaw, jakie to poglądy? Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - AndrzejSwarzewski - 04.09.2016 Cytat:W jakim kierunku odjechało? "Nie trzeba głośno mówić". ![]() Cytat:Jestem ciekaw, jakie to poglądy?Maciej przecież chce władzy Parlamentu, a ja jestem prezydencjalistą! No i Maciej był we frakcji poważnopaństwowej, a ja w śmieszkowej.
Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 04.09.2016 Ale Mackiewicza proszę w to nie mieszać. Nie ma/nie było w Bialenii zwolenników pre, preegzystencjalizmu prezydencjalizmu i śmieszków? Proszę nie żartować. Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Ronon Dex - 05.09.2016 A i tak wychodzi, że "Hewret musi zostać"...
Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Tadeusz Krasnodębski - 05.09.2016 (05.09.2016, 04:30:37)Ronon Dex link napisał(a):A i tak wychodzi, że "Hewret musi zostać"... Niekoniecznie - w przypadku głosowania pomiędzy Hewretem a Eddardem nie można mieć pewności, kogo poparłyby osoby głosujące w sondażu na pozostałych kandydatów. Dla mnie jedynymi słusznymi kandydatami są właśnie Eddard oraz Hewret.
Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 05.09.2016 Dla mnie, jedynym słusznym jest Andrzej Swarzewski, który, już po raz kolejny, unosi się dumą i nie chce kandydować. :roll: Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Gaudius van der Cathair - 05.09.2016 Ja również uważam, że z tych, co mogliby kandydować, to Andrzej Swarzewski byłby najlepszym kandydatem. Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Eddard Noqtern - 05.09.2016 Zagłosowałem na Freddericka Hufflepuffa. To bardzo doświadczony i aktywny polityk, działacz. Myślę, że to on powinien przejąć stery państwa po Hewrecie.
Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Alberto Carlos de Médici y Zep - 05.09.2016 Czyżby wrony przymierzały się do zainstalowania (ah, jakże to wulgarnie brzmi) w Pałacu Prezydenckim red. Hufflepuffa? Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Maciej Kamiński - 05.09.2016 (04.09.2016, 22:54:37)AndrzejSwarzewski link napisał(a):Dodajmy też nasze wykluczające się poglądy na prawo karne, sam sposób sprawowania władzy wykonawczej (z pominięciem jej uprawnień) czy politykę zagraniczną. Najbardziej to chyba nas łączy... realne miejsce zamieszkania.Cytat:W jakim kierunku odjechało? (05.09.2016, 18:49:54)Alberto de Medici link napisał(a):Czyżby wrony przymierzały się do zainstalowania (ah, jakże to wulgarnie brzmi) w Pałacu Prezydenckim red. Hufflepuffa?Czysto złośliwie powiem, że ciekaw jestem, czy tym razem dadzą radę dokonać zgłoszenia w terminie. >>D Niech to podziała motywująco. Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Eddard Noqtern - 05.09.2016 (05.09.2016, 19:58:37)Maciej Kamiński link napisał(a):Dodajmy też nasze wykluczające się poglądy na prawo karne, sam sposób sprawowania władzy wykonawczej (z pominięciem jej uprawnień) czy politykę zagraniczną. Najbardziej to chyba nas łączy... realne miejsce zamieszkania. No i to, że jesteście w Bialenii od samego początku, w związku z czym świetnie się znacie. Łatwo możecie przewidzieć swoje zachowanie. Myślę, że to łączy Was najbardziej. Lęk przed nowymi i zmianami jednak trochę jest? (05.09.2016, 19:58:37)Maciej Kamiński link napisał(a):[quote author=Alberto de Medici link=topic=6486.msg58463#msg58463 date=1473094194]Czysto złośliwie powiem, że ciekaw jestem, czy tym razem dadzą radę dokonać zgłoszenia w terminie. >>D Niech to podziała motywująco. [/quote] Wyraziłem tylko opinię, kto według mnie powinien przejąć kluczę do Pałacu. Jest to jednak tylko prywatna opinia, a nie oficjalna nominacja "wron". Cieszę się jednak, że wybór naszego kandydata budzi aż takie zainteresowanie. ;D
Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Frederick Hufflepuff - 05.09.2016 Nie wiem, czy zdecyduję się na ponowny start w wyborach prezydenckich po podwójnym fiasku mojej kandydatury w przeciągu kilku ostatnich miesięcy. Prezydent Faradobus bardzo dobrze się sprawdził na stanowisku! Odp: SONDAŻ PREZYDENCKI PAŹDZIERNIK 2016 - Hewret von Thorn - 06.09.2016 Panie redaktorze, kiedy numer 80 gazety "wBialenii"? Czy z racji tak długiej przerwy w wydawaniu będzie to obszerny numerek? |