Forum Republiki Bialeńskiej
Media Narodowe - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Media Narodowe (/thread-6969.html)

Media Narodowe - AndrzejSwarzewski - 02.12.2016

Drugowie! 
Już od jakiegoś czasu mówi się o potrzebie utworzenia ogólnobialeńskiej gazety, która ukazywałaby się cyklicznie. Czas, żeby stworzyć konkretny projekt i przejść do jego realizacji.  Proponuję powołać Media Narodowe (a niech nazwa będzie kontrowersyjna! W ostatnim czasie w Bialenii za dużo jest nudy i bezpłciowości) w skład której wchodziłaby przede wszystkim gazeta, proponuję dwutygodnik i nazwę "Myśl Bialeńska". 
Ale myślę, że możemy też utworzyć radio, a przynajmniej coś w tym stylu. Jako, że ciężko będzie zebrać więcej osób w tym samym czasie przed odbiornikami (Akrypa próbował i zniechęcił się niską frekwencją wśród słuchaczy), to proponuję, żeby audycje (wrócić do Tajemnic RB? Big Grin ) i nowości były nagrywane i wstawiane w specjalny dział na forum. 
Przede wszystkim potrzebujemy grupy ludzi, która chciałaby w naszym Mediach Narodowych działać. Ja z pewnością tak, mogę pisać artykuły, zbierać artykuły od innych, a jeśli będzie zainteresowanie to też poprowadzić "Tajemnice RB". Czy ktoś byłby chętny do czytania nowości? Ja nie mam zbyt radiowego głosu. Big Grin I czy są chętni do pisania artykułów lub prowadzenia jakichś własnych audycji? 
Musimy ożywić Bialenię i razem tworzyć coś fajnego, a moim zdaniem Media będą ciekawą inicjatywą, a przy okazji dobrze zareklamują nas zagranicą i poza mikroświatem. Smile
Kto jest chętny? Smile

RE: Media Narodowe - Maciej Kamiński - 02.12.2016

Dawaj audycję o masonach!

RE: Media Narodowe - Tadeusz Krasnodębski - 03.12.2016

Ja jestem więcej niż chętny do gazety! Gdyby nikt się nie znalazł, mogę też poprowadzić ją jako jakiś redaktor naczelny. Mam pomysł na nią, tak myślę.

RE: Media Narodowe - Konstanty Jerzy Michalski - 05.12.2016

Byłbym gotowy podjąć się współpracy z gazetą, bo to akurat bardzo dobra i ciekawa inicjatywa.

RE: Media Narodowe - AndrzejSwarzewski - 05.12.2016

Świetnie. Więc jeśli Tadeusz chce być redaktor naczelnym, a Konstanty chce pisać, to możemy ruszać. Smile Utrzymujemy, że będzie to dwutygodnik?

RE: Media Narodowe - AndrzejSwarzewski - 08.12.2016

Póki czekamy na możliwość utworzenia bialenopedii, proponuję zająć się gazetą.
Tadeuszu, kiedy planujesz wydanie pierwszego numeru i jakie zadania mi zlecasz? Smile

RE: Media Narodowe - Tadeusz Krasnodębski - 08.12.2016

(08.12.2016, 21:51:50)AndrzejSwarzewski napisał(a): Tadeuszu, kiedy planujesz wydanie pierwszego numeru i jakie zadania mi zlecasz?

Jak rozumiem mam pokierować tym projektem? W takim razie bardzo dziękuję za zaufanie.

Najpierw chciałbym zebrać ekipę redaktorów. Nie tylko z Bialenii, ale z całego mikroświata, skoro mamy być gazetą międzynarodową (siedziba oczywiście pozostaje u nas). Ciebie i KRI prosiłbym o zainstalowanie platformy dla gazetki. Big Grin

RE: Media Narodowe - AndrzejSwarzewski - 08.12.2016

No to ja, jak już pisałem, jestem chętny do redaktorowania. Wink
Porozmawiam o tej platformie z Hewretem. Big Grin

RE: Media Narodowe - AndrzejSwarzewski - 19.12.2016

Towarzysze, jak postępują prace? Smile

RE: Media Narodowe - Tadeusz Krasnodębski - 19.12.2016

Powoli!

Przeraża mnie malutka ilość redaktorów... :/ Po Świętach zamknę rekrutację i zaczniemy się zajmować pierwszym numerem!

RE: Media Narodowe - Aleksandra Dostojewska - 19.12.2016

Ja zostanę redaktorem naczelnym.

RE: Media Narodowe - Tadeusz Krasnodębski - 19.12.2016

Redaktora naczelnego już mamy. Wink

RE: Media Narodowe - Wergiliusz Postawny - 21.12.2016

Również mogę użyczyć swego głosu. Tongue

RE: Media Narodowe - AndrzejSwarzewski - 28.12.2016

I jak idą prace? Smile