![]() |
|
Ogólnonarodowe konsultacje - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Ogólnonarodowe konsultacje (/thread-701.html) Strony:
1
2
|
Ogólnonarodowe konsultacje - Konstanty Jerzy Michalski - 14.04.2014 Proponuje zgłaszać swoje propozycje na nazwę pieniądze, pod numerkami 1-9. Później proszę zagłosować na te numerki (coś ala głosowanie w Mam Talent/Taniec z Gwiazdami, pod numerkami ukryte nazwy). Później tą wybraną w głosowaniu nazwę, proponuje zgłosić do parlamentu, aby zadecydował o ustawie. Ja zaprezentuje swoją, 1. Albiny (od Albinusus, po starobialeńsku bialeński) skrót: ALB Re: Ogólnonarodowe konsultacje - Jan Sapieha - 14.04.2014 Ja mam 3 propozycje: 2) hajs 3) denar 4) sara Re: Ogólnonarodowe konsultacje - AndrzejSwarzewski - 14.04.2014 5) szekle 6) dinary 7) srebrniki Re: Ogólnonarodowe konsultacje - Konstanty Jerzy Michalski - 14.04.2014 Skrótowce od pieniędzy, na przykład hajs powinien mieć HAS/HAJ ( ![]() ). No i głosujcie panowie.
Re: Ogólnonarodowe konsultacje - Jan Kaniewski - 15.04.2014 Mam jedną propozycję, ale równie oryginalna jak wspomniany hajs ![]() 8) Alterka Re: Ogólnonarodowe konsultacje - MvP - 15.04.2014 Libert Bialeński Re: Ogólnonarodowe konsultacje - AndrzejSwarzewski - 15.04.2014 To są jakieś jaja z tym, że hajs wygrywa? Re: Ogólnonarodowe konsultacje - Maciej Kamiński - 15.04.2014 Cytat:To są jakieś jaja z tym, że hajs wygrywa?To się nazywa "głos narodu", Andrzeju. Re: Ogólnonarodowe konsultacje - Konstanty Jerzy Michalski - 15.04.2014 Hajs Bialeński, skrót HAJ ![]() . No cóż, niestety są skojarzenia z Pewną Polską Partią Która Robi Się Za Obrońców Pewnego Paprotnika I Nosi Jego Znaczek.
Re: Ogólnonarodowe konsultacje - Konstanty Jerzy Michalski - 15.04.2014 Hajs chyba wygrał... Czy na pewno chcecie Hajs Bialeński, czy chcecie zmienić zdanie... bo trudno będzie się nam na arenie międzynarodowej wygrzebać mając Hajs Bialeński... Re: Ogólnonarodowe konsultacje - AndrzejSwarzewski - 15.04.2014 No cóż, ta ankieta i tak nie ma mocy sprawczej, a o wszystkim zadecyduje Parlament. ;-) Re: Ogólnonarodowe konsultacje - Jan Sapieha - 15.04.2014 Szmal albo szmalec też mogło by być. ![]() Ciekawe czy hajs zawita do parlamentu. ![]()
Re: Ogólnonarodowe konsultacje - AndrzejSwarzewski - 15.04.2014 Cytat:Szmal albo szmalec też mogło by byćDo Parlamentu wszystko może zawitać, ale Biuletyn to już inna bajka. ![]()
Re: Ogólnonarodowe konsultacje - Maciej Kamiński - 16.04.2014 A ja bym bardzo prosił o to, żeby zawitały kropki przed emotikonami. Bo zaraz zorganizuję protest przeciwko temu. :wink: :wink::wink: Re: Ogólnonarodowe konsultacje - AndrzejSwarzewski - 16.04.2014 Cytat:A ja bym bardzo prosił o to, żeby zawitały kropki przed emotikonami. Bo zaraz zorganizuję protest przeciwko temu. :wink: :wink::wink:Front Koalicji Antykropkowej otworzy ogień do protestujących. Re: Ogólnonarodowe konsultacje - Maciej Kamiński - 16.04.2014 Cytat:[quote author="Lehrabia"]A ja bym bardzo prosił o to, żeby zawitały kropki przed emotikonami. Bo zaraz zorganizuję protest przeciwko temu. :wink: :wink::wink:Front Koalicji Antykropkowej otworzy ogień do protestujących.[/quote] FKA zostanie zdelegalizowany jako działający przeciwko obowiązującemu prawu. :wink: :wink::wink: A jego przywódcy pójdą do jednej celi z Kermitem. Re: Ogólnonarodowe konsultacje - AndrzejSwarzewski - 17.04.2014 Cytat:FKA zostanie zdelegalizowany jako działający przeciwko obowiązującemu prawu.W sumie z tego procesu Kermita będzie można zrobić ciekawy temat. ![]() Szkoda, że ten nasz Wordpress całkiem przestał być aktywny, bo przydałaby się nam jakaś prasa. Może w wolnej chwili ktoś stronę główną skonfiguruje? Bo jakoś ciągle jest tyle innych spraw, że zupełnie o niej zapomnieliśmy. Re: Ogólnonarodowe konsultacje - Philipp Kurt Schmidt - 17.04.2014 Cytat:Libert Bialeński Moim zdaniem ta propozycja jest najlepsza i najbardziej wartościowa ze wszystkich złożonych propozycji. "Libert" kojarzy się z wolnością, ale niestety obowiązuje w Sarmacji, a nikt by nie chciał zostać posądzony o kopiowanie jakiegoś pomysłu. Jeśli można - ja bym zaproponował nazwę "floren". Nie była w ogóle używana w polskim mikroświecie, a nazwa nie jest głupkowata ani nie daje powodu do wstydu na arenie międzynarodowej. Bo "hajs", to bez urazy pasuje do klimatów Santanii i Burgii albo Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirshbergii i Weerlandu z Joffreyem na czele. ![]()
Re: Ogólnonarodowe konsultacje - Maciej Kamiński - 17.04.2014 Cytat:"Libert" kojarzy się z wolnością, ale niestety obowiązuje w Sarmacji, a nikt by nie chciał zostać posądzony o kopiowanie jakiegoś pomysłu.Ale właśnie w Sarmacji ta nazwa jest... groteskowa. Cytat:Bo "hajs", to bez urazy pasuje do klimatów Santanii i Burgii albo Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirshbergii i Weerlandu z Joffreyem na czele.Do tych państw mamy raczej pozytywny stosunek. :wink: :wink::wink: Re: Ogólnonarodowe konsultacje - Philipp Kurt Schmidt - 17.04.2014 Sarmacja, Sarmacją. Niech dalej będą w obłokach. Co do tych państw - w moim odczuciu Santania i Burgia to była parodia, a właściwie teatrzyk "między panami" o zaburzeniach. Nie rozpisuję się bo zaraz ktoś mi zarzuci sabotaż tych dobrych stosunków międzynarodowych. Odnośnie ZSKHiW, mają taki specyficzny klimat że czasami nieźle można sobie poprawić humor. W końcu taki był cel zamysłu tego państwa. ![]()
|