![]() |
|
Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html) +---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html) +----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html) +------ Dział: Archiwum Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-333.html) +------ Wątek: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych (/thread-7024.html) Strony:
1
2
|
Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Thomas von Lisendorff - 17.12.2016 Panie Przewodniczący, Szanowni posłowie. Przedstawiam projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych. Jest to projekt początkowy który z biegiem czasu będzie można poprawiać ale uchwalenie go pozwoli mi jako głównodowodzącemu oraz ministrowi obrony narodowej na rozpoczęcie pracy w Siłach Zbrojnych. Oczekując na tą ustawę straciłem już ponad miesiąc czasu. Dlatego proponuję rozpocząć pracę nad tą jakże ważną Ustawą. Proszę Pana przewodniczącego o rozpoczęcie obrad. Cytat: RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Iwan Pietrow - 17.12.2016 Szanowni Zgromadzeni! Póki co otwieram debatę nad projektem, ale nie określam, ile będzie trwać. Przyczyna jest prosta - brak przyjętej Konstytucji. Wkrótce postaram się także przedstawić uwagi do powyższego projektu. RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Thomas von Lisendorff - 19.12.2016 Panie Prezydencie, Szanowni posłowie. Drogą referendum, obywatele Brodrii przyjęli nową Konstytucję. Proszę Przewodniczącego o wznowienie obrad i debaty nad projektem Ustawy o Siłach Zbrojnych. RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Iwan Pietrow - 19.12.2016 Wpierw musimy ogłosić Konstytucję, a następnie zaczekać tydzień, aż ustawa zasadnicza wejdzie w życie. RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Thomas von Lisendorff - 19.12.2016 Czyli kolejny tydzień stracony . Nie mogę pracować w MON-ie przez to. Ehhhh...... Zaczyna to być już uciążliwe i nudne. RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Iwan Pietrow - 19.12.2016 Ale dlaczego "nie może"? Działaj na starych zasadach, przecież nikt Cię za to nie zgani. Wiesz, co robić w armii. Ustawa Ci jest do tego tak potrzebna? RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Jurij Bołodin - 20.12.2016 Zgłaszam poprawkę: 3. Awanse na stopnie generalskie i admiralskie nadaje prezydent Federacji Brodryjskiej z własnej inicjatywy lub na wniosek Głównodowodzącego Sił Zbrojnych. RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Thomas von Lisendorff - 20.12.2016 Przewodniczący nie wznowił obrad panie prezydencie. RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Iwan Pietrow - 20.12.2016 Jak to nie wznowiłem? Przecież póki co mamy debatę o nieokreślonym czasie trwania... Upominam deputowanego i proszę o bardziej dokładne czytanie moich wypowiedzi. RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Thomas von Lisendorff - 28.12.2016 Panie Przewodniczący czy możemy kontynuować obrady ? RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - AndrzejSwarzewski - 28.12.2016 Popieram wniosek. Czas zakończyć marazm w Brodrii. RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Iwan Pietrow - 28.12.2016 A proszę bardzo. Niedługo pojawią się moje uwagi. RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Thomas von Lisendorff - 29.12.2016 Niebawem minie równe dwa tygodnie od momentu złożenia projektu Ustawy. Nikt przez ten czas, poza prezydentem nie zgłosił żadnych innych poprawek. Wnoszę o rozpoczęcie głosowania . RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Iwan Pietrow - 29.12.2016 Dobrze, a więc moje uwagi: 1) Cytat:Art. 1 Przepis zawarty w art. 1 ust. 1 powiela jedynie przepis z Konstytucji. Wyciąg z ustawy zasadniczej: Cytat:Artykuł 64. Brzmienie ust. 2 zmieniłbym na następujące: Cytat:2. Wobec Sił Zbrojnych Federacji Brodryjskiej może być stosowana nazwa Armia Republikańska. Nazwy Siły Zbrojne Federacji Brodryjskiej i Armia Republikańska są równoznaczne. 2) Cytat:Art. 2 Brzmienie ust. 1 w tym artykule zmieniłbym na następujące: Cytat:1. Siły Zbrojne Federacji Brodryjskiej odpowiadają za ochronę terytorium i interesów Federacji Brodryjskiej. Natomiast w ust. 2 zmieniłbym jedynie wygląd: Cytat:2. Siły Zbrojne Federacji Brodryjskiej składają się z: 3) Cytat:Art. 3 Tradycyjna zmiana brzmienia: - Ust. 1 Cytat:1. Najwyższe dowództwo nad Siłami Zbrojnymi Federacji Brodryjskiej sprawuje Głównodowodzący Sił Zbrojnych Federacji Brodryjskiej. - Ust. 2 Cytat:2. Głównodowodzący Sił Zbrojnych Federacji Brodryjskiej jest powoływany i odwoływany na mocy rozporządzenia wydanego przez Prezydenta Federacji Brodryjskiej. Ust. 3 jest zbędny, bo Konstytucja mówi: Cytat:Artykuł 61. Musimy jedynie określić, co wchodzi w skład "wyższych stopni wojskowych". Czy będą to wyłącznie stopnie generalskie i admiralskie, czy też i oficerowie? Czy mamy w ogóle jakiś spis brodryjskich stopni wojskowych? 4) Cały art. 4 zmieniłbym na następujący: Cytat:Art.4 Reszta jest dobra. Do tego dodałbym jeszcze artykuł określający stopnie wojskowe. Tomaszu, tu oczekuję Twojej pomocy w wyszukiwaniu takowych. Czyli składając to wszystko w jedną całość... Cytat: RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Thomas von Lisendorff - 29.12.2016 Mi się podoba , nie mam zastrzeżeń. RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Iwan Pietrow - 29.12.2016 Ja to rozumiem, ale prosiłem o stopnie wojskowe... RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Iwan Pietrow - 02.01.2017 @"Tomasz Cyryl Dostojewski" Czy doczekam się tych stopni? RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Thomas von Lisendorff - 03.01.2017 Myślałem że skoro składasz poprawkę do Mojego projektu to umieścisz w nim swoje pomysły w tym stopnie wojskowe. RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Iwan Pietrow - 03.01.2017 Na miłość boską, proszę o prostą rzecz - stopnie wojskowe... Są takowe GDZIEKOLWIEK, czy nie? Jak nie, to sam sporządzę ten artykuł. P.S. Umiesz Ty czytać, czy nie? RE: Projekt Ustawy o Siłach Zbrojnych - Thomas von Lisendorff - 03.01.2017 Owszem, umiem czytać . Jak byś zajrzał do działu CSZ to byś pewnie znalazł. |