Forum Republiki Bialeńskiej
Wniosek o obywatelstwo - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Władze Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-6.html)
+--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-552.html)
+---- Dział: Gabinet Prezydenta (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-556.html)
+----- Dział: Wnioski ws. obywatelstw (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-403.html)
+----- Wątek: Wniosek o obywatelstwo (/thread-7043.html)

Strony: 1 2

Wniosek o obywatelstwo - Wergiliusz Postawny - 19.12.2016

Szanowny Prezydencie,

Składam na biurko twe wniosek o obywatelstwo me.

Cytat:1) Sławomir von Weiss
2) BI16121900138
3) Jestem Sławomir von Weiss. Przyjechałem do Bialenii, aby w niej zamieszkać i służyć jej aż mnie v-śmierć z nią nie rozłączy. Są tu piękne zielone trawniki oraz okoliczne lasy. Miejsce godne spędzenia wolnego czasu.
4) "Przysięgam bronić interesów Republiki Bialeńskiej, wspierać Ją, starać się o rozwój państwa oraz być wiernym prawom i ideałom Republiki Bialeńskiej".

Pozostawiwszy go na biurku odszedł oczekując na pozytywne rozpatrzenie.

RE: Wniosek o obywatelstwo - AndrzejSwarzewski - 19.12.2016

Przyjmuję wniosek do rozpatrzenia. Zgodnie z aktualną ustawą o obywatelstwie:

Cytat:   1. Wniosek o nadanie obywatelstwa Republiki Bialeńskiej jest rozpatrywany po 5 dniach, jednak nie później niż 10 dni od chwili jego złożenia. Przez ten czas inni obywatele Republiki Bialeńskiej mogą wyrażać opinie pod złożonym wnioskiem.
   2. Do rozpatrzenia wniosku ze skutkiem pozytywnym wymagane jest poparcie przez minimum 3 dotychczasowych obywateli Republiki Bialeńskiej.

RE: Wniosek o obywatelstwo - Iwan Pietrow - 19.12.2016

Śmiem twierdzić, że Pan Weiss jest kolejnym wcieleniem naszego kochanego Zanika.

RE: Wniosek o obywatelstwo - AndrzejSwarzewski - 19.12.2016

Istnieje takie niebezpieczeństwo, jednakże ze względu na domniemanie niewinności będę traktował Pana von Weissa jak każdego innego starającego się o obywatelstwo mieszkańca Bialenii. Wink

RE: Wniosek o obywatelstwo - Wergiliusz Postawny - 20.12.2016

Panie Prezydencie,

A co się stanie, jeżeli minimum trzech obywateli Bialenii nie zmieści się w limicie czasu wyrażonym w ustawie o obywatelstwie?

RE: Wniosek o obywatelstwo - AndrzejSwarzewski - 20.12.2016

Zdaje się, że nie będę mógł rozpatrzyć wniosku pozytywnie.

Czyli tankuj zawsze za pięćdziesiąt i nie zauważaj podwyżki cen paliwa. Big Grin

Jeśli ma Pan za dużo czasu,to zachęcam do podejmowania merytorycznych działań. Smile

Panie Prezydencie,

Czy mogę mieć do Pana prośbę? Byłoby mi naprawdę miło, gdyby Pan nie używał wobec mnie frazy "merytoryczne działania". Proszę swoich ludzi w tym zakresie pouczać. Smile

Kłaniam się,

W porządku. Smile

RE: Wniosek o obywatelstwo - Sheldon Anszlus Lovelace - 20.12.2016

Ja nadal wierzę w ludzi, więc popieram wniosek jako obywatel RB.
Myślę, że nie postępuję błędnie dając panu odrobinę szansy na "głębsze" wkroczenie do Republiki.

RE: Wniosek o obywatelstwo - Iwan Pietrow - 20.12.2016

W Zanika nie warto wierzyć...

Byłoby miło, gdyby nasza Szanowna Policja zajęła się tym osobnikiem. W końcu nie ma on prawa przebywać na terenie Republiki Bialeńskiej.

RE: Wniosek o obywatelstwo - Maciej Kamiński - 20.12.2016

Uprzejmie zgłaszam wniosek o wrzucenie powyżej przedstawionego wniosku do pieca. W ludzi wierzyć można, w Zanika nie.

RE: Wniosek o obywatelstwo - Wergiliusz Postawny - 21.12.2016

Ja wierzę w słoik po ogórkach i jakoś mi z tym dobrze. Mam nadzieję, że słoik po ogórkach na tym nie ucierpi i nikt nim nie ciśnie w ścianę w akcie desperacji i totalnego niezadowolenia, że nie zdążył zjeść ogórka. Tongue

Powyższym Panom życzę wybranie się do sklepu po kolejny słoik ogórków. Tyle ich jest na półce, że na pewno Panowie zdążycie wykupić cały asortyment. Big Grin

Ku chwale zjadaczom korniszonów. Big Grin

RE: Wniosek o obywatelstwo - Iwan Pietrow - 21.12.2016

Lecz się, Arku.

RE: Wniosek o obywatelstwo - Sheldon Anszlus Lovelace - 21.12.2016

Wycofuję swoje poparcie wniosku.

Cytat:Lecz się, Arku.

Kanclerz Sarmacji mówił w ten sam sposób do obywatela dreamlandzkiego. Big Grin

Cytat:Wycofuję swoje poparcie wniosku.

Robienie interesów z Panem to sama przyjemność. Tongue

RE: Wniosek o obywatelstwo - Sheldon Anszlus Lovelace - 21.12.2016

(21.12.2016, 14:36:31)Sławomir von Weiss napisał(a):
Cytat:Wycofuję swoje poparcie wniosku.
Robienie interesów z Panem to sama przyjemność. Tongue

Wybacz, ale jednak po dłuższej obserwacji nie nadajesz się w moich oczach na obywatela Republiki Bialeńskiej.
Trochę rozsądku w wypowiedziach w v-świecie jest wymagane. Smile

Przylazł z własną lupką i dostrzegł robala w trawie. Z przerażenia odskoczył i pobiegł z płaczem do mamy, aby mu wytarła oczy i nosek.

A kim Ty kurwa jesteś, aby mi mówić o rozsądku w wypowiedziach, co? Smile

RE: Wniosek o obywatelstwo - Maciej Kamiński - 21.12.2016

O, kotuś zaczyna fikać? Tym przyjemniej się popatrzy na jego odlot daleko za burtę.