Forum Republiki Bialeńskiej
Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? (/thread-731.html)

Strony: 1 2

Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - AndrzejSwarzewski - 23.04.2014

Podobny sondaż zrobiła Brodria, więc i my możemy spróbować. Smile SmileSmile

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Ronon Dex - 23.04.2014

Moja odpowiedź brzmi NUPIA - a to już choćby z tytułu tego, że w dniu dzisiejszym (23.04.2014) wchodzi w życie traktat o sojuszu militarnym.

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - AndrzejSwarzewski - 23.04.2014

A ja- nie umniejszając nic NUPIA- zagłosowałem na Brodrię. Uważam, że Brodria jest przyszłością polskiego mikroświata, a do tego wiernym i oddanym sojusznikiem.
Prezydent Grutin jest gwarantem probialeńskiego kursu polityki Brodrii i całej Nordaty, tak więc powinniśmy go wspierać. Smile SmileSmile

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Maciej Kamiński - 23.04.2014

Wahałem się, ale stawiam ostatecznie na Brodrię, patrząc po kursie ich polityki.

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Jan Sapieha - 24.04.2014

Zarówno w Brodii jak i NUPII działają nasi ludzie. Samo to powinno dawać jasny sygnał z kim warto trzymać. Z georaficznego punktu widzenia Brodia jest naturalnym sprzymierzeńcem. NUPIA leży dużo dalej, jednak jej zrównoważona, wyważona postawa w ostatnich tygodniach zadecydowała że w sondzie zagłosuje na nich.

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - AndrzejSwarzewski - 24.04.2014

Wyniki sondażu (w prawdzie jeszcze nie ostateczne) są takie, jak się spodziewałem. Smile SmileSmile
Potwierdza to, że rząd prowadzi politykę zagraniczną zgodnie z oczekiwaniami Ludu. Smile SmileSmile W prawdzie oczekiwania skromne, ale takie jakie są, takie są realizowane. Smile SmileSmile

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Hewret von Thorn - 27.04.2014

A teraz nie licząc Brodrii, jaki kraj wygrałby sondaż?

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Konstanty Jerzy Michalski - 27.04.2014

Chyba NUPIA. I taki kurs polityki chyba robimy. Smile SmileSmile

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - AndrzejSwarzewski - 27.04.2014

Cytat:A teraz nie licząc Brodrii, jaki kraj wygrałby sondaż?
Trzeba będzie nowy sondaż zrobić. Smile SmileSmile

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Maciej Kamiński - 27.04.2014

Dlaczego ja tak w głębi duszy czułem, że idzie nam coś za łatwo...?

Nie trzeba nowego sondażu zakładać, wystarczy w tym usunąć ankietę i wstawić ją jeszcze raz. :wink: :wink::wink:

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Hewret von Thorn - 21.05.2014

W tej chwili warto byłoby iść w stronę współpracy z Siedmiogrodem, ZSKHiW oraz z Aryunem.

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Feliks Spirkin - 21.05.2014

Rzeczywiście brakuje mi tutaj Siedmiogrodu. :wink: :wink::wink: Jest to państwo, z którym będziemy mogli w przyszłości pomyśleć nad wieloma wspólnymi inicjatywami.

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Hewret von Thorn - 21.05.2014

Gdyby jeszcze SRS istniało, to można by było utworzyć "Święte Przymierze" 5 mikronacji. :mrgreen: :mrgreen::mrgreen:

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Feliks Spirkin - 21.05.2014

Mam nadzieje, że niczego nie preferujesz? Big Grin Big GrinBig Grin Jeśli kiedykolwiek SRS miałoby się odrodzić, to w tworze typu Bastion Union. Zresztą i tak raczej bym się tam nie zaangażował. Tongue TongueTongue

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - AndrzejSwarzewski - 21.05.2014

Takie "Święte Przymierze" miałoby rzeczywisty sens tylko w konwencji Bastion Union. Wtedy rzeczywiście byłoby to ciekawe i przynosiło obopólne wielkie korzyści.

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 22.05.2014

Dlaczego tylko ja zagłosowałem na Sarmacje? Big Grin Big GrinBig Grin

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - AndrzejSwarzewski - 22.05.2014

Czo Wy ten stary sondaż odkopujecie?

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Feliks Spirkin - 22.05.2014

W takim razie trzeba nowy sondaż zrobić. :wink: :wink::wink:

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - Maciej Kamiński - 22.05.2014

Cytat:Rzeczywiście brakuje mi tutaj Siedmiogrodu.
Lol, przeczytaj datę powstania sondażu. Tongue TongueTongue

Cytat:W takim razie trzeba nowy sondaż zrobić. :wink: :wink::wink:
Cytat:Nie trzeba nowego sondażu zakładać, wystarczy w tym usunąć ankietę i wstawić ją jeszcze raz. :wink: :wink::wink:

Re: Który kraj uważasz za głównego sojusznika? - AndrzejSwarzewski - 22.05.2014

Nic nie będzie usuwane. Nowy sondaż trzeba zrobić, a ten zostawić na pamiątkę.