Forum Republiki Bialeńskiej
Rząd Jedności Narodowej - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Rząd Jedności Narodowej (/thread-7403.html)

Strony: 1 2

Rząd Jedności Narodowej - AndrzejSwarzewski - 05.03.2017

Obywatelko i Obywatele!
Nasza Ojczyzna stoi nad przepaścią. Zdobycze pięciu lat ciężkiej pracy i walki mogą zostać zmarnotrawione. W tej sytuacji nie ma miejsca na spory wewnętrzne. Musimy się zjednoczyć, pomimo faktu, iż są w naszym kraju rachunki krzywd. Nie pora i miejsce, by je regulować.
Jako Prezydent Republiki Bialeńskiej ogłaszam, iż planuję utworzyć Rząd Jedności Narodowej. Niech każdy, komu na sercu leży dobro naszej Ojczyzny napisze, czy chciałby wejść w jego skład i jakie stanowisko mógłby objąć. Wszyscy jesteśmy potrzebni Bialenii.
Proszę o jak najszybszą odpowiedź!

RE: Rząd Jedności Narodowej - Feliks Spirkin - 05.03.2017

Wyrażam chęć dołączenia do rządu.

RE: Rząd Jedności Narodowej - AndrzejSwarzewski - 05.03.2017

(05.03.2017, 21:46:56)Feliks Spirkin napisał(a): Wyrażam chęć dołączenia do rządu.
Jakie stanowisko mógłbyś objąć?

RE: Rząd Jedności Narodowej - Ametyst Faradobus - 05.03.2017

O, bazar stanowisk. Co jest w ofercie?

RE: Rząd Jedności Narodowej - Aleksandra Dostojewska - 05.03.2017

Przy Tobie Mężu stoję i stać będę.

RE: Rząd Jedności Narodowej - Frederick Hufflepuff - 05.03.2017

Nie sądziłem, że państwo, którego historia liczy kilka lat mozolnego zdobywania doświadczenia, wiedzy i umiejętności i które jeszcze zaledwie kilkanaście dni temu było wzorem dla wielu mikronacji, będzie musiało tworzyć Rząd Jedności Narodowej i walczyć o przetrwanie. Nie zgadzałem się z mnóstwem kroków Prezydenta Tadeusza Krasnodębskiego i jego ekipą i nadal oceniam je negatywnie, ale w obliczu problemów wewnętrznych i chęci porozumienia się wszystkich zainteresowanych stron, jestem gotów wejść w skład RJN.

(05.03.2017, 21:49:08)Ametyst Faradobus napisał(a): O, bazar stanowisk. Co jest w ofercie?
Wszystko, dotychczas niczego nie sprzedałem.

(05.03.2017, 21:50:05)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Przy Tobie Mężu stoję i stać będę.
A jakie stanowisko rządowe mogłabyś objąć, Żono?

RE: Rząd Jedności Narodowej - Aleksandra Dostojewska - 05.03.2017

Andrzeju, mogłabym (oprócz ofiary twojej Tongue) być MSW, MSZ...

Okej, czyli jesteś elastyczna. ^^

Fredericku, a Ty jakie stanowisko chciałbyś objąć?

RE: Rząd Jedności Narodowej - Feliks Spirkin - 05.03.2017

(05.03.2017, 21:47:28)AndrzejSwarzewski napisał(a):
(05.03.2017, 21:46:56)Feliks Spirkin napisał(a): Wyrażam chęć dołączenia do rządu.
Jakie stanowisko mógłbyś objąć?
Chciałbym objąć MSW jeśli to jest możliwe.

RE: Rząd Jedności Narodowej - Frederick Hufflepuff - 05.03.2017

Mógłbym objąć stanowisko szefa MSZ lub ewentualnie, jeśli zostałyby utworzone, szefa resortów kultury i sportu albo edukacji narodowej.

Dziękuję za dotychczasowe zgłoszenia. Proszę też pozostałych obywateli (a nawet mieszkańców) o dalsze zgłoszenia. Jest wiele do zrobienia! Został tylko miesiąc aktualnej kadencji, więc nie martwcie się, że dołączenie do Rządu Jedności jest zobowiązaniem na długi czas. Musimy tylko wykonać zadania.

RE: Rząd Jedności Narodowej - Maciej Kamiński - 05.03.2017

Honor i poglądy każą mi zrobić w tym momencie cokolwiek, chociaż wiem, że nie będę i tak zbytnio aktywny.
Wpiszcie mnie na dowolne niezbędne do obsadzenia stanowisko, na którym będzie wakat, jeżeli zajdzie potrzeba.

RE: Rząd Jedności Narodowej - Tadeusz Krasnodębski - 05.03.2017

Ja sam nie czuję się na siłach wchodzić do egzekutywy, ale rząd będę wspierał ze wszystkich sił.

RE: Rząd Jedności Narodowej - Ametyst Faradobus - 05.03.2017

Chętnie powrócę nie tyle do rządu, co na stanowisko Lwa Wolnogradu, które jest chyba równie istotne, co ministerialne.

RE: Rząd Jedności Narodowej - AndrzejSwarzewski - 06.03.2017

Cytat:Chętnie powrócę nie tyle do rządu, co na stanowisko Lwa Wolnogradu, które jest chyba równie istotne, co ministerialne.

Oczywiście, bardzo potrzebujemy Lwa Wolnogradu.

Moja wstępna propozycja składu rządu:
Wiceprezydent - Aleksandra Dostojewska-Swarzewski
MSZ - Frederick Hufflepuff
MSW - Feliks Spirkin
MM* - Akrypa Rabotowicz von Vincis

*Ministerstwo Morale, tj. kultura, propaganda, etc.

Czy ktoś jakieś uwagi lub chciałby dołączyć do Rządu Jedności Narodowej? Powtarzam, że potrzebujemy wszystkich chętnych, bez względu na różnice polityczne i inne.

RE: Rząd Jedności Narodowej - Maciej Kamiński - 06.03.2017

Moja uwaga brzmi: popraw nazwiska. Wink

RE: Rząd Jedności Narodowej - AndrzejSwarzewski - 06.03.2017

Rzeczywiście, trochę na szybko to pisałem. W akcie powołania wszystko będzie w porządku. Wink

RE: Rząd Jedności Narodowej - Jan Kaniewski - 07.03.2017

Jestem gotów do poparcia i wzięcia uczestnictwa w Rządzie Jedności Narodowej pod przewodnictwem pana Prezydenta Republiki Bialeńskiej, Andrzeja Swarzewskiego. Już to w jednym z wątków powiedziałem, oceniajmy działania nie ludzi. Zróbmy prosty rachunek co działa, a co nie. Być może do wielu rzeczy będziemy musieli wrócić, z wielu zrezygnować. Bo prawda jest też taka, że od wielu wartości, które nas kształtowały na początku sukcesywnie odchodziliśmy. To kwestia wielu czynników. Rząd Jedności Narodowej jest jak mieniam, wyrazem chęci do samooczyszczenia, przetasowania i ponownego wzięcia udziału w mikroświatowym wyścigu.

RE: Rząd Jedności Narodowej - Iwan Pietrow - 07.03.2017

Widać, że Swarzewski aktywnie działa na fejsbukach.