![]() |
|
Rozmowy pokojowe. - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html) +---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html) +----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html) +------ Dział: Plac Aleksandryjski Wielki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-245.html) +------ Wątek: Rozmowy pokojowe. (/thread-7436.html) Strony:
1
2
|
Rozmowy pokojowe. - Aleksandra Dostojewska - 12.03.2017 Zacni Rodacy i Bialeńczycy! Pragnę poinformować, że w Rotrii trwają rozmowy pokojowe z Iwanem Pietrowem za pośrednictwem JE Wilhelma Orańskiego. Dotychczas ustaliliśmy, że zjednoczenie jest niemożliwe z racji rozbieżności. Iwan chce budować swój kraj u boku Hasselandu, ja zaś jestem wierna Bialenii, dzięki której Brodria przetrwała. Obecnie trwaję sprawy podziału ziem, jednakże strona przeciwna wykazuje się przy tym wybitną butą, arogancją i brakiem kultury osobistej. W najbliższym czasie poinformuję o dalszym przebiegu wydarzeń. RE: Rozmowy pokojowe. - Tadeusz Krasnodębski - 12.03.2017 Czy Kościół Rotryjski uznaje Brodrię Iwana jako legalny podmiot na arenie międzynarodowej? RE: Rozmowy pokojowe. - AndrzejSwarzewski - 12.03.2017 A jakie propozycje terytorialne złożył Iwan Pietrow? RE: Rozmowy pokojowe. - Thomas von Lisendorff - 12.03.2017 Sam jestem ciekaw. RE: Rozmowy pokojowe. - Maciej Kamiński - 12.03.2017 Czemu w ogóle przy takim pacie rozmowy są kontynuowane? RE: Rozmowy pokojowe. - Thomas von Lisendorff - 12.03.2017 Zapewne Sasza liczy na zjednoczenie Brodrii, w co wątpię . RE: Rozmowy pokojowe. - Hewret von Thorn - 12.03.2017 Ja to proponuję przekazać Abachazję i Noklezję Iwanowi, reszta dla Carycy. RE: Rozmowy pokojowe. - Maciej Kamiński - 12.03.2017 Jak Ty chcesz Iwanowi przekazać odrębne państwo? RE: Rozmowy pokojowe. - Hewret von Thorn - 12.03.2017 Uznać te rakowisko za obpp. RE: Rozmowy pokojowe. - Aleksandra Dostojewska - 12.03.2017 Kochani! Za chwilę postaram się przedstawić szczegóły. [ATTACHMENT NOT FOUND] Tutaj przedstawiam pierwsze propozycje, moją i Iwana... Czerwony kolor to zieme, które dostałyby się pod panowanie Iwana. Jak widać moja propozycja była sprawiedliwa, zaś Iwana śmieszna. Dodam, że propozycje dziedziczenia tronu i tytuł Królowej Noklezji odrzuciłam na wstępie. Choć byłoby to wykonalne, gdyby Carstwo funkcjonowało na forum Bialenii. Poniżej pragnę przedstawić, jak jednak wygląda dyskusja z Iwanem. Otóż pełna jest agresji i wyzwisk z jego strony. Pełno negatywnych emocji... [ATTACHMENT NOT FOUND] [ATTACHMENT NOT FOUND] Warto dyskutować jeszcze z kimś takim? Czy może już odpuścić? Ponadto dziękuję JE Wilhelmowi za prowadzenie tych trudnych rozmów. RE: Rozmowy pokojowe. - Iwan Pietrow - 12.03.2017 No tak... Ja gwoli ścisłości zaprezentuję dwa istotne posty: [ATTACHMENT NOT FOUND] Tu jak widać Ksiądz Prałat zaprezentował swój podział. [ATTACHMENT NOT FOUND] A tu moja odpowiedź, co do zaprezentowanego podziału. Niestety zasada "coś za coś" nie obowiązuje w głowie Aleksandry, która najlepiej zagarnęłaby wszystkie ziemie. RE: Rozmowy pokojowe. - Aleksandra Dostojewska - 12.03.2017 (12.03.2017, 15:56:09)Iwan Pietrow napisał(a): No tak... Może opublikujemy cały zapis rozmowy? Zapewne Twoi obywatelie będą wstrząśnięci poziomem agresji,która prezentuje "car". RE: Rozmowy pokojowe. - Iwan Pietrow - 12.03.2017 A bardzo proszę. Ja nie obawiam się tego, co powiedziałem. RE: Rozmowy pokojowe. - Thomas von Lisendorff - 12.03.2017 Pytanko mam. Czy ktokolwiek z pozostałych brodryjczyków wiedział o tych rozmowach czy tylko Iwan i Sasza ? N nic. Skoro już i tak wszyscy już tu jesteśmy. Mi najbardziej podoba się propozycja Wilhelma. Iwanie, ty soja nową stolice możesz umieścić w Rosyji w miejscu obecnego miasta Rosyjsk , lub na terenie oznaczonym nr 4. Ponad to proponuje Aleksandrze obszar Bałmucji nr 19 za ziemię Poludniowej Rusi Batawskiej z miastem Patrykopolis ( z racji iż Mikołaj działa w naszej Brodrii ). Co do nazw poszczególnych Brodrii , Aleksandra zachowa Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie, Iwan Wszechcarat Brodryjski czy jak tam je nazwiecie. RE: Rozmowy pokojowe. - Aleksandra Dostojewska - 12.03.2017 (12.03.2017, 17:07:23)Ahmed Husain napisał(a): Pytanko mam. Czy ktokolwiek z pozostałych brodryjczyków wiedział o tych rozmowach czy tylko Iwan i Sasza ? To godna rozpatrzenia propozycja. Z Tobą rozmawia się inaczej. ![]() Z tymże uważam, że nam należy się do tego cała Czuwacja. RE: Rozmowy pokojowe. - Thomas von Lisendorff - 12.03.2017 W tedy my weźmiemy całą Bamłucję . RE: Rozmowy pokojowe. - Aleksandra Dostojewska - 12.03.2017 A z jakiej racji macie mieć więcej? Ja proponuję tak, żeby było sprawiedliwie (choć i tak Iwan zyskałby więcej). RE: Rozmowy pokojowe. - Thomas von Lisendorff - 12.03.2017 Okręg nr 3 (Czuwacja) jest o wiele wiekszym regionem jak okręgi 11,12 i 13 (Bałmucja) razem wzięte . Bez przesady ok. RE: Rozmowy pokojowe. - Iwan Pietrow - 12.03.2017 Cytat:W tedy my weźmiemy całą Bamłucję . O tym właśnie mówiłem w trakcie pertraktacji na forum Rotrii - oni dostaną całą Noklezję i Czuwację, a my praktycznie całą Bałmucję (bez ziemi 14) i Rosyję. I tutaj mam pomysł na ciekawy przeplataniec - oni dostaną północną część Rusi Batawskiej, a my południową z Patrykpolisem. Ostatecznie mogę też zgodzić się na oddanie stronie przeciwnej Wybrzeża Dalekiego Południa z połową Południowej Twierdzy. Druga połowa i reszta wybrzeża zostanie u nas. Tak więc po podziale wyglądałoby to tak: [ATTACHMENT NOT FOUND] Teraz jest i sprawiedliwie i właściwie po równo. RE: Rozmowy pokojowe. - Aleksandra Dostojewska - 12.03.2017 (12.03.2017, 18:06:39)Iwan Pietrow napisał(a):Cytat:W tedy my weźmiemy całą Bamłucję .O tym właśnie mówiłem w trakcie pertraktacji na forum Rotrii - oni dostaną całą Noklezję i Czuwację, a my praktycznie całą Bałmucję (bez ziemi 14) i Rosyję. I tutaj mam pomysł na ciekawy przeplataniec - oni dostaną północną część Rusi Batawskiej, a my południową z Patrykpolisem. Oczywiście Mieżnodwoje również należałyby do nas... A po równo wcale nie jest. Sankt Aleksandrov musi być u nas i nie ma innej opcji, chyba, że wzmian za to miasto oddasz nam ziemie numer 13 lub 21. Ponadto żądam przeprosin za te wulgaryzmy i inwektywy pod moim adresem na forum Rotrii. |