Forum Republiki Bialeńskiej
Rozmowy pokojowe. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html)
+--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html)
+---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html)
+----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html)
+------ Dział: Plac Aleksandryjski Wielki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-245.html)
+------ Wątek: Rozmowy pokojowe. (/thread-7436.html)

Strony: 1 2

Rozmowy pokojowe. - Aleksandra Dostojewska - 12.03.2017

Zacni Rodacy i Bialeńczycy!

Pragnę poinformować, że w Rotrii trwają rozmowy pokojowe z Iwanem Pietrowem za pośrednictwem JE Wilhelma Orańskiego.

Dotychczas ustaliliśmy, że zjednoczenie jest niemożliwe z racji rozbieżności. Iwan chce budować swój kraj u boku Hasselandu,  ja zaś jestem wierna Bialenii, dzięki której Brodria przetrwała. 

Obecnie trwaję sprawy podziału ziem, jednakże strona przeciwna wykazuje się przy tym wybitną butą, arogancją i brakiem kultury osobistej.

W najbliższym czasie poinformuję o dalszym przebiegu wydarzeń.

RE: Rozmowy pokojowe. - Tadeusz Krasnodębski - 12.03.2017

Czy Kościół Rotryjski uznaje Brodrię Iwana jako legalny podmiot na arenie międzynarodowej?

RE: Rozmowy pokojowe. - AndrzejSwarzewski - 12.03.2017

A jakie propozycje terytorialne złożył Iwan Pietrow?

RE: Rozmowy pokojowe. - Thomas von Lisendorff - 12.03.2017

Sam jestem ciekaw.

RE: Rozmowy pokojowe. - Maciej Kamiński - 12.03.2017

Czemu w ogóle przy takim pacie rozmowy są kontynuowane?

Zapewne Sasza liczy na zjednoczenie Brodrii, w co wątpię .

RE: Rozmowy pokojowe. - Hewret von Thorn - 12.03.2017

Ja to proponuję przekazać Abachazję i Noklezję Iwanowi, reszta dla Carycy.

RE: Rozmowy pokojowe. - Maciej Kamiński - 12.03.2017

Jak Ty chcesz Iwanowi przekazać odrębne państwo?

RE: Rozmowy pokojowe. - Hewret von Thorn - 12.03.2017

Uznać te rakowisko za obpp.

RE: Rozmowy pokojowe. - Aleksandra Dostojewska - 12.03.2017

Kochani! Za chwilę postaram się przedstawić szczegóły.

[ATTACHMENT NOT FOUND]

Tutaj przedstawiam pierwsze propozycje, moją i Iwana...
Czerwony kolor to zieme, które dostałyby się pod panowanie Iwana.
Jak widać moja propozycja była sprawiedliwa, zaś Iwana śmieszna.
Dodam, że propozycje dziedziczenia tronu i tytuł Królowej Noklezji odrzuciłam na wstępie. Choć byłoby to wykonalne, gdyby Carstwo funkcjonowało na forum Bialenii.

Poniżej pragnę przedstawić,  jak jednak wygląda dyskusja z Iwanem. Otóż pełna jest agresji i wyzwisk z jego strony. Pełno negatywnych emocji...

[ATTACHMENT NOT FOUND]

[ATTACHMENT NOT FOUND]

Warto dyskutować jeszcze z kimś takim? Czy może już odpuścić? 

Ponadto dziękuję JE Wilhelmowi za prowadzenie tych trudnych rozmów.

RE: Rozmowy pokojowe. - Iwan Pietrow - 12.03.2017

No tak...

Ja gwoli ścisłości zaprezentuję dwa istotne posty:

[ATTACHMENT NOT FOUND]

Tu jak widać Ksiądz Prałat zaprezentował swój podział.

[ATTACHMENT NOT FOUND]

A tu moja odpowiedź, co do zaprezentowanego podziału.

Niestety zasada "coś za coś" nie obowiązuje w głowie Aleksandry, która najlepiej zagarnęłaby wszystkie ziemie.

(12.03.2017, 15:56:09)Iwan Pietrow napisał(a): No tak...
Ja gwoli ścisłości zaprezentuję dwa istotne posty:
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Tu jak widać Ksiądz Prałat zaprezentował swój podział.
[ATTACHMENT NOT FOUND]
A tu moja odpowiedź, co do zaprezentowanego podziału.

Może opublikujemy cały zapis rozmowy? Zapewne Twoi obywatelie będą wstrząśnięci poziomem agresji,która prezentuje "car".

A bardzo proszę. Ja nie obawiam się tego, co powiedziałem.

Pytanko mam. Czy ktokolwiek z pozostałych brodryjczyków wiedział o tych rozmowach czy tylko Iwan i Sasza ?

N nic. Skoro już i tak wszyscy już tu jesteśmy. Mi najbardziej podoba się propozycja Wilhelma. Iwanie, ty soja nową stolice możesz umieścić w Rosyji w miejscu obecnego miasta Rosyjsk , lub na terenie oznaczonym nr 4. Ponad to proponuje Aleksandrze obszar Bałmucji nr 19 za ziemię Poludniowej Rusi Batawskiej z miastem Patrykopolis ( z racji iż Mikołaj działa w naszej Brodrii ).

Co do nazw poszczególnych Brodrii , Aleksandra zachowa Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie, Iwan Wszechcarat Brodryjski czy jak tam je nazwiecie.

(12.03.2017, 17:07:23)Ahmed Husain napisał(a): Pytanko mam. Czy ktokolwiek z pozostałych brodryjczyków wiedział o tych rozmowach czy tylko Iwan i Sasza ?
N nic. Skoro już i tak wszyscy już tu jesteśmy. Mi najbardziej podoba się propozycja Wilhelma. Iwanie, ty soja nową stolice możesz umieścić w Rosyji w miejscu obecnego miasta Rosyjsk , lub na terenie oznaczonym nr 4. Ponad to proponuje Aleksandrze obszar Bałmucji nr 19 za ziemię Poludniowej Rusi Batawskiej z miastem Patrykopolis ( z racji iż Mikołaj działa w naszej Brodrii ).
Co do nazw poszczególnych Brodrii , Aleksandra zachowa Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie, Iwan Wszechcarat Brodryjski czy jak tam je nazwiecie.

To godna rozpatrzenia propozycja. Z Tobą rozmawia się inaczej. Smile
Z tymże uważam, że nam należy się do tego cała Czuwacja.

W tedy my weźmiemy całą Bamłucję .

A z jakiej racji macie mieć więcej? Ja proponuję tak, żeby było sprawiedliwie (choć i tak Iwan zyskałby więcej).

Okręg nr 3 (Czuwacja) jest o wiele wiekszym regionem jak okręgi 11,12 i 13 (Bałmucja) razem wzięte . Bez przesady ok.

Cytat:W tedy my weźmiemy całą Bamłucję .

O tym właśnie mówiłem w trakcie pertraktacji na forum Rotrii - oni dostaną całą Noklezję i Czuwację, a my praktycznie całą Bałmucję (bez ziemi 14) i Rosyję. I tutaj mam pomysł na ciekawy przeplataniec - oni dostaną północną część Rusi Batawskiej, a my południową z Patrykpolisem.

Ostatecznie mogę też zgodzić się na oddanie stronie przeciwnej Wybrzeża Dalekiego Południa z połową Południowej Twierdzy. Druga połowa i reszta wybrzeża zostanie u nas.

Tak więc po podziale wyglądałoby to tak:

[ATTACHMENT NOT FOUND]

Teraz jest i sprawiedliwie i właściwie po równo.

(12.03.2017, 18:06:39)Iwan Pietrow napisał(a):
Cytat:W tedy my weźmiemy całą Bamłucję .
O tym właśnie mówiłem w trakcie pertraktacji na forum Rotrii - oni dostaną całą Noklezję i Czuwację, a my praktycznie całą Bałmucję (bez ziemi 14) i Rosyję. I tutaj mam pomysł na ciekawy przeplataniec - oni dostaną północną część Rusi Batawskiej, a my południową z Patrykpolisem.
Ostatecznie mogę też zgodzić się na oddanie stronie przeciwnej Wybrzeża Dalekiego Południa z połową Południowej Twierdzy. Druga połowa i reszta wybrzeża zostanie u nas.
Tak więc po podziale wyglądałoby to tak:
[ATTACHMENT NOT FOUND]
Teraz jest i sprawiedliwie i właściwie po równo.

Oczywiście Mieżnodwoje również należałyby do nas... A po równo wcale nie jest.
Sankt Aleksandrov musi być u nas i nie ma innej opcji, chyba, że wzmian za to miasto oddasz nam ziemie numer 13 lub 21.

Ponadto żądam przeprosin za te wulgaryzmy i inwektywy pod moim adresem na forum Rotrii.