![]() |
|
Testament Wielkiego Księcia Solardii - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html) +--- Wątek: Testament Wielkiego Księcia Solardii (/thread-7438.html) |
Testament Wielkiego Księcia Solardii - Morfeusz Lucjusz Tyler - 13.03.2017 TESTAMENT
My, Morfeusz Lucjusz Tyler, Wielki Książę Solardii, Książę Cyberii, Suweren Czarnozamcza, Krainy Mroku... ect...ect Postanawiamy co następuję: 1. Wygaszamy działalność Wielkiego Księstwa Solardii, 2. Księstwo Cyberii otrzymuje we wieczyste władanie obecnie panujący władca Hassenlandu. 3. Czarnozamcze otrzymuje najbliższy jemu sąsiad tj. jakiś hrabia Burgii lub Baridasu, który z czarnozamcze graniczy. W przypadku wiele takich osób, Czarnozamcze podzielić prosimy. 4. Koronę Wielkiego Księstwa Solardii radzie Wielkiej Trójki w opiekę powierzamy do czasu powrotu Solardii, którą pragniemy powołać naszym testamentem. W skład rady wejść maja: Republika Bialeńska, Królestwo Dreamlandu i Księstwo Sarmacji. 5. Rada, którą naszym Testamentem ustanowić pragniemy, niechaj raz na dwa lata w Dreamlandzie się zbiera. 6. Realizację powyższych postanowień Republice Bialenii i Królestwie Dreamlandu powierzamy. W przypadku niemożności realizacji całość naszym ziem przypada Republice Bialenii. 7. Naszym potomkom, gdyby się któryś znalazł dożywotni tytuł Księcia Solardii nadajemy i prawo do utworzenia państwa na terenach Korony Wielkiego Księstwa Solardii nadajemy. /-/Morfeusz Lucjusz Tyler RE: Testament Wielkiego Księcia Solardii - Aleksandra Dostojewska - 13.03.2017 Wasza Książęca Mość, Republika Bialeńska z ogromnym skutkiem przyjmuje wiadomość o wygaszeniu działalności Wielkiego Księstwa Solardii. Zapisy Testamentu przyjmujemy, za powierzone zaufanie dziękujemy i obiecujemy postarać się je wypełnić. RE: Testament Wielkiego Księcia Solardii - Aleksandra Dostojewska - 13.03.2017 Pomimo wcześniej udzielonej odpowiedzi, chcę zapytać czy można w jakiś sposób potwierdzić tę informację. Z tego co widzę, w Dreamlandzie i Rotrii są wątpliwości, należałoby to więc wyjaśnić. RE: Testament Wielkiego Księcia Solardii - Maciej Kamiński - 13.03.2017 *Prywatny komentarz cywila.* Ostatnio Solardczyka to ja tu widziałem na drugiej konferencji wolnogradzkiej, więc to podejrzane, że wyskakuje sobie jakiś ni z tego, ni z owego. Również, jest dość bezczelne dopraszać się opieki nad swoimi trumiennymi zabawkami od państwa, z którym się nawet stosunków nie raczyło nawiązać. RE: Testament Wielkiego Księcia Solardii - AndrzejSwarzewski - 13.03.2017 Wasza Wielkoksiążęca Mość, Serdecznie dziękuję za powierzenie nam tak zaszczytnej roli. Postaramy się wszystkim zająć. BTW, będę musiał wreszcie z Frederickiem o naszej dyplomacji pogadać. Ostatnio mam problemy z czasem, ale to nic. Jeśli wszyscy ministrowie będą poświęcać Bialenii chociaż tyle czasu, co ja, to wszystko będzie świetnie działać. RE: Testament Wielkiego Księcia Solardii - Aleksandra Dostojewska - 13.03.2017 (13.03.2017, 18:20:04)AndrzejSwarzewski napisał(a): Wasza Wielkoksiążęca Mość, Ja poświęcam najwięcej. RE: Testament Wielkiego Księcia Solardii - AndrzejSwarzewski - 13.03.2017 Doceniam to i chętnie wyznaczę Ci dodatkowe misje.
RE: Testament Wielkiego Księcia Solardii - Aleksandra Dostojewska - 13.03.2017 (13.03.2017, 19:49:21)AndrzejSwarzewski napisał(a): Doceniam to i chętnie wyznaczę Ci dodatkowe misje. Dziękuję, jestem gotowa. RE: Testament Wielkiego Księcia Solardii - Akrypa Rabotowicz von Primisz - 13.03.2017 Najlepiej misje w Hasse... Niealeksandrii |