![]() |
|
Bialenian Auto Mobile - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc) +-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html) +--- Wątek: Bialenian Auto Mobile (/thread-744.html) |
Bialenian Auto Mobile - Konstanty Jerzy Michalski - 26.04.2014 [center:2ymajtp4] [/center:2ymajtp4]Firma rozpoczęła działalność, tak więc zaczynamy! Jako że podstawowym środkiem lokomocji jest automobil, to właśnie Bialenian Auto Mobile, przedstawia auto mobile na każdą kieszeń. Na razie mamy dwie marki Albinus i Viridis. Klasy samochodów od najbardziej ekonomicznych: P5 Smart Ecoclass P4 Economic P3 Normal P2 Luxury P1 Super-Sport [center:2ymajtp4]Albinus [/center:2ymajtp4] [center:2ymajtp4] [/center:2ymajtp4][center:2ymajtp4]Albinus E100[/center:2ymajtp4] Koszt - 90 św Koszta utrzymania - 10 św miesięcznie, za naprawy i remonty samochodu. Klasa - Smart Ecoclass Silnik - 60 koni mechanicznych Setka w - 10 sec. Idealny samochód na miasto, wszędzie się zmieści, jest szybki, no i co najważniejsze, tani! Mieści się w Smart Ecoclass, tak więc jest ekonomiczny i ekologiczny jednocześnie. Nie wspomniałem że jest to samochód elektryczny z bardzo pojemnym akumulatorem najnowszej generacji. Wystarczy podłączyć go do gniazdka na dwie godziny i bez problemu przejedziemy trasę Wolnograd-Nowy Ab'Dorst. Z kolei sześć godzin w nocy wystarczy na trasę Numbres-Ville de Agnou. Wystarczy złożyć zamówienie i po pół dnia będziecie mieli własny samochód! Re: Bialenian Auto Mobile - Konstanty Jerzy Michalski - 27.04.2014 [center:21oneimh] [/center:21oneimh]Prezentujemy pierwszy projekt marki Viridis. [center:21oneimh]Viridis[/center:21oneimh] [center:21oneimh] [/center:21oneimh][center:21oneimh]Viridis LT 50[/center:21oneimh] Koszt - 150 św Koszta utrzymania - 15 św miesięcznie, za naprawy i remonty samochodu. Klasa - Luxury (Luxury Terrain version) Silnik - 240 koni mechanicznych Setka w - 4,20 sec. ![]() [center:21oneimh]Viridis LT 50D [/center:21oneimh] Koszt - 170 św Koszta utrzymania - 15 św miesięcznie, za naprawy i remonty samochodu. Klasa - Luxury (Luxury Terrain, Desert version) Silnik - 300 koni mechanicznych Setka w - 3,67 sec. Idealne samochody na polne drogi i lasy, łąki. Zajadą wszędzie, nawet na pustynię! LT 50D ma do tego bardzo przystępną cenę jak na samochód na pustynię. Za wszelakie drobne remonty i naprawy, nawet te bardzo poważne, płacimy w abonamencie miesięcznym jedynie 15 św. Zapraszamy do kupna! System robienia nazw samochodów: Viridis LT 50D - Luxury, Terrain (version) 50, Desert (version) Klasa, wersja, numer, dodatkowa wersja Re: Bialenian Auto Mobile - Maciej Kamiński - 27.04.2014 Myślę, że przydałaby się mi się ta druga wersja terenówki. Tylko trzeba poczekać na wejście w życie systemu gospodarczego. Re: Bialenian Auto Mobile - Jan Kaniewski - 13.05.2014 Myślę, że Viridis LT 50D to samochód stworzony jak dla mnie Jeśli chodzi o przelewy to mogę tego dokonać jutro.
Re: Bialenian Auto Mobile - Jan Sapieha - 13.05.2014 Zaczekam chyba na kolejne projekty. Może Konstanty wypuści na rynek jeszcze jakąś terenówkie. Ta klasa przy moich gabarytach będzie jak znalazł. Re: Bialenian Auto Mobile - MvP - 13.05.2014 Chętnie zakupię Viridisa LT50D przelew pójdzie za chwilę. Przy okazji czy możliwe jest aby był w kolorze butelkowej zieleni? Re: Bialenian Auto Mobile - Konstanty Jerzy Michalski - 14.05.2014 Cytat:Chętnie zakupię Viridisa LT50D przelew pójdzie za chwilę. Przy okazji czy możliwe jest aby był w kolorze butelkowej zieleni? Nie ma sprawy z kolorami. Dzisiaj wieczorem samochody będą. Jakby coś, to możecie sobie wybrać nawet jasny róż. ![]()
Re: Bialenian Auto Mobile - Jan Kaniewski - 14.05.2014 No to ja też poczekam na szerszą gamę ofert
Re: Bialenian Auto Mobile - AndrzejSwarzewski - 14.05.2014 Ale tak mi się wydaje, że ustaliliśmy w gospodarce, że nic nie bierze się z niczego. Samochody też muszą być z czegoś zrobione. Re: Bialenian Auto Mobile - Konstanty Jerzy Michalski - 14.05.2014 Cytat:Ale tak mi się wydaje, że ustaliliśmy w gospodarce, że nic nie bierze się z niczego. Samochody też muszą być z czegoś zrobione. Też prawda, tyle że panie Swarzewski, nie ma hut, nie ma nic z tych rzeczy. Jeśli tak, musiałbym od razu od kopalni brać. Re: Bialenian Auto Mobile - MvP - 17.05.2014 <!-- l viewtopic.php?f=85&t=348&p=7038#p7038<!-- l Re: Bialenian Auto Mobile - Ronon Dex - 17.05.2014 Cytat:Ale tak mi się wydaje, że ustaliliśmy w gospodarce, że nic nie bierze się z niczego. Samochody też muszą być z czegoś zrobione.Owszem Andrzeju - ale nie mam możliwości by nowo wdrożony system obejmował od razu wszelkie aspekty produkcji. Dlatego posługujemy się systemem uproszczonym: - firma produkuje i sprzedaje samochód; - przelewa do określonych ustawą firm część wpływu za samochód jako koszty; - odprowadza 10% podatku; - reszta jest zyskiem (na inwestycje, na wynagrodzenie prowadzącego). Na razie to musi wystarczyć... Jeżeli system się sprawdzi, ilość zaangażowanych w gospodarkę wzrośnie to będzie można system rozbudować, ale bez pośpiechu - najpierw trzeba się wdrożyć w ten mocno uproszczony, zanim wprowadzi się komplikacje i rozbudowę. Po prostu nie sposób jest stworzyć od zera system obejmujący wszystko jak w realu - osiągnęlibyśmy tylko chaos i nikt by się w tym nie połapał. Na razie kwestie surowcowe sobie po prostu odpuściliśmy... Re: Bialenian Auto Mobile - Maciej Kamiński - 19.05.2014 Poprosiłbym zielonego Viridisa LT 50D na jutro. Muszę czymś zacząć jeździć po tej pustyni. ![]()
Re: Bialenian Auto Mobile - Konstanty Jerzy Michalski - 19.05.2014 Cytat:Poprosiłbym zielonego Viridisa LT 50D na jutro. Muszę czymś zacząć jeździć po tej pustyni. Już zaczyna się produkcja. Re: Bialenian Auto Mobile - Maciej Kamiński - 20.05.2014 Auto gotowe? Czekam już z przelewem. Re: Bialenian Auto Mobile - Konstanty Jerzy Michalski - 23.05.2014 Auto wykonane, już pocztą wysyłkową stoi przed pańskim domem.
Re: Bialenian Auto Mobile - Maciej Kamiński - 23.05.2014 Cytat:Auto wykonane, już pocztą wysyłkową stoi przed pańskim domem.Dziękuję, środki już płyną. Miłego księgowania. Odp: Bialenian Auto Mobile - Maciej Kamiński - 29.09.2014 Zwracam auto. Chcecie jakieś odszkodowanie? Odp: Bialenian Auto Mobile - AndrzejSwarzewski - 01.11.2014 Czy Bialenian Auto Mobile ma w planach wypuszczenie na rynek jakichś limuzyn? Nie ukrywam, że zainteresowałbym się czymś w stylu czarnej wołgi.
Odp: Bialenian Auto Mobile - Konstanty Jerzy Michalski - 01.11.2014 Się zrobi. |