Forum Republiki Bialeńskiej
Uchwała Zarządu Partii ws. zakończenia działalności Partii - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html)
+--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html)
+---- Dział: Archiwum instytucji i partii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-472.html)
+----- Dział: Wolność i Niepodległość (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-211.html)
+----- Wątek: Uchwała Zarządu Partii ws. zakończenia działalności Partii (/thread-7467.html)

Uchwała Zarządu Partii ws. zakończenia działalności Partii - Tadeusz Krasnodębski - 19.03.2017

Cytat:
[Obrazek: tlEGhcq.png]

UCHWAŁA ZARZĄDU PARTII
WS. ZAKOŃCZENIA DZIAŁALNOŚCI PARTII
z dn. 19 marca 2017 r.

Na podstawie art. 4 ust. 2 Statutu Partii.

Artykuł 1.

Postanawia się o zakończeniu działalności Partii "Wolność i Niepodległość" oraz o jej rozwiązaniu.

Artykuł 2.

Niniejsza uchwała wchodzi w życie w momencie jej ogłoszenia.

(-) Tadeusz Krasnodębski SJ

Najmilsi!

Partia Wolność i Niepodległość w czasie swojego istnienia osiągnęła wiele sukcesów. Niejednokrotnie zdobyła większość parlamentarną, a jej przedstawiciel sprawował urząd Prezydenta Republiki Bialeńskiej.

Nic jednak nie może trwać wiecznie. Członkowie Partii rozeszli się, Przewodniczący - w mojej skromnej osobie - postanowił o wycofaniu się z wielkiej polityki i wstąpieniu na drogę kapłańską, a program długoterminowy w dużej części został zrealizowany lub w jakiś sposób przedawnił się.

W związku z tym, jako jednoosobowy Zarząd, postanowiłem rozwiązać WiN. Z tego miejsca pragnę podziękować wszystkim, dzięki którym Partia mogła tak prężnie działać - w szczególności najaktywniejszemu z członków @"Paolo della Chiesa", współzałożycielowi @"Piotr Novitius" oraz prezesowi naszego koalicjanta, nieistniejącej już partii "Jedna Brodria", @"Ahmed Husain". KRI proszę natomiast o archiwizację działu oraz tajnego poddziału Partii.

(-) Tadeusz Krasnodębski SJ

RE: Uchwała Zarządu Partii ws. zakończenia działalności Partii - AndrzejSwarzewski - 19.03.2017

Smutna wiadomość. Niemniej, serdecznie gratuluję Wolności i Niepodległości odniesionych sukcesów. Współpraca z Waszą partią była dla mnie zaszczytem.

RE: Uchwała Zarządu Partii ws. zakończenia działalności Partii - Tadeusz Krasnodębski - 19.03.2017

Dzięki za miłe słowa!
Mam nadzieję, że powstanie kiedyś druga, duża partia jako przeciwwaga dla jedynej obecnie BPD.

RE: Uchwała Zarządu Partii ws. zakończenia działalności Partii - Maciej Kamiński - 19.03.2017

Czy ktoś jeszcze chciałby się ze mną kłócić na temat tego, co zapewnia partii długie istnienie? :roll:

Prośby informatyczne proszę pisać w KRI.
Archiwizacji dokonamy za niedługi czas... Póki co można sobie jeszcze nad trumną pogawędzić, jak trza.

RE: Uchwała Zarządu Partii ws. zakończenia działalności Partii - AndrzejSwarzewski - 19.03.2017

A jakie jest Twoje zdanie w ww. temacie?

RE: Uchwała Zarządu Partii ws. zakończenia działalności Partii - Maciej Kamiński - 19.03.2017

Partia istnieje długo, póki trzyma się:
1) starobialeńskiego modelu partii politycznej, tzn. jest zgromadzeniem ludzi o podobnych poglądach pod jednym szyldem, żeby ułatwić wyborcy robotę z wybieraniem swoich posłów.
2) określonej linii politycznej, pod względem której dobiera się członków - żadnych przypadkowych osób, jedynie Ci, o których wiadomo, że myślą w zbliżony sposób co dotychczasowi działacze. A co to znaczy: "w zbliżony sposób", to już kwestia do indywidualnej interpretacji.

RE: Uchwała Zarządu Partii ws. zakończenia działalności Partii - Tadeusz Krasnodębski - 19.03.2017

No akurat WiN skupiał ludzi o podobnych poglądach - nacjonalistów bialeńskich, zwolenników stowarzyszenia z nadrzędną rolą Republiki i wielbicieli systemu prezydenckiego. Wink

No to wobec tego do tej klasycznej definicji muszę dołożyć jeszcze jeden punkt:
3) co najmniej dwóch członków to zasiedziałe tetryki, które nigdzie emigrować nie planują.

Tu się zgadzam, muszą być członkowie, którzy będą w partii siedzieć i siedzieć. Ja zostałem sam, więc i tak niedługo Prezydent musiałby nas wyrejestrować.

Ja mógłbym założyć jakąś partię z kimś podzielającym moje poglądy.

Wydaje mi się, że ja podzielam Twoje poglądy, ale na razie postanowiłem wycofać się z polityki (poza pracą parlamentarzysty), o czym wspominałem. Gdyby jednak Twoja partia rzeczywiście powstała, byłbym wdzięczny za miejsce na listach wyborczych do ZL jako niezrzeszony sympatyzujący kandydat. Smile

RE: Uchwała Zarządu Partii ws. zakończenia działalności Partii - Maciej Kamiński - 25.03.2017

No dobra, gadanina się chyba wszystkim znudziła. Jutro ten dział leci do archiwum.