Forum Republiki Bialeńskiej
Adres do Narodu ws, Uhrainy. - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Peryferia (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-8.html)
+--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-331.html)
+---- Dział: Państwa stowarzyszone (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-224.html)
+----- Dział: Najjaśniejsze Carstwo Brodryjskie (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-198.html)
+------ Dział: Plac Aleksandryjski Wielki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-245.html)
+------ Wątek: Adres do Narodu ws, Uhrainy. (/thread-7658.html)

Adres do Narodu ws, Uhrainy. - Aleksandra Dostojewska - 20.05.2017

Drodzy Poddani,

Przyłączenie całej Uhrainy do Brodrii Południowej stało się faktem. Dzięki działaniom Jego Ekscelencji Piotra Konstantego Pawłowicza, aneksja została przeprowadzona w sposób sprawny i humanitarny.

Raduje się nasze serce, iż inkorporacja została przyjęta z życzliwością i przychylnością w wielu państwach, a nawet w samym Chanacie Kugarii. Ponadto, uzyskaliśmy słowa wsparcia od największego autorytetu, w kwestiach ukraińskich, czyli Borisa Hristowa.

Już wkrótce podejmiemy kolejne kroki w celu regulacji administracyjno - prawnej na zdobytych terytoriach.

Niech Bóg nam błogosławi!

RE: Adres do Narodu ws, Uhrainy. - Thomas von Lisendorff - 20.05.2017

Władcą Uhrainy jest Mikołaj Dostojewski, nie Boris. On zrzekł się władzy w styczniu 2016 roku.

RE: Adres do Narodu ws, Uhrainy. - Maciej Kamiński - 20.05.2017

Dwa przeciwstawne powstania na horyzoncie?

RE: Adres do Narodu ws, Uhrainy. - Aleksandra Dostojewska - 20.05.2017

(20.05.2017, 21:35:08)Ahmed Husain napisał(a): Władcą Uhrainy jest Mikołaj Dostojewski, nie Boris. On zrzekł się władzy w styczniu 2016 roku.

Życzę, ażeby zaczął Pan wreszcie czytać ze zrozumieniem.

Łącząc wyrazy szacunku,
A.I.D.S

PS: Jak się podbija jakieś terytoria, to niekoniecznie trzeba mieć zezwolenie. Mikołaj, jeśli faktycznie, choć według mnie nie, jest w posiadaniu Uhrainy, to niestety przegapił swój moment. Mógł zaprotestować gdy dokonywaliśmy inkorporacji. Teraz sprawa jest zamknięta.

RE: Adres do Narodu ws, Uhrainy. - Piotr Pietrow - 21.05.2017

W tym wątku popieram stu procentowo Aleksandrę, mimo sporów politycznych itd. popieram to co powiedziała.

RE: Adres do Narodu ws, Uhrainy. - Hewret von Thorn - 21.05.2017

http://forum.hasseland.eu/index.php/topic,7705.0/topicseen.html

I to jest relacja narracyjna.
A póki co, to u Nas tego nie ma.

RE: Adres do Narodu ws, Uhrainy. - Aleksandra Dostojewska - 21.05.2017

Hahaha jaka propaganda.

RE: Adres do Narodu ws, Uhrainy. - Maciej Kamiński - 21.05.2017

Cóż, jedna i druga strona ma dokładnie po jednej aktywnej obecnie osobie, której zależy w pierwszej kolejności na kraju, a nie na utrzymaniu się u władzy.

No cóż skoro mamy tyle uciekinierów z Brodrii Południowej to chyba jestem naprawdę tyranem, któremu zależy na zniewoleniu tej ludności. Rozumiem gdybym był w Brodrii Północnej to byłym kochanym wujkiem Piotrusiem, który prowadzi ten kraj... Ehhh Północ północ... A jakby to wszystko rzucić i wyjechać do Batawii?

A może by tak usiąść i narysować sobie wzory chemiczne flamastrami...?

Też pomysł. :/

Kamilowi wszak przepięknie to wychodziło.

Rozumiem rozumiem...

RE: Adres do Narodu ws, Uhrainy. - Mikołaj Patryk Dostojewski - 21.05.2017

Cytat:No cóż skoro mamy tyle uciekinierów z Brodrii Południowej to chyba jestem naprawdę tyranem, któremu zależy na zniewoleniu tej ludności. Rozumiem gdybym był w Brodrii Północnej to byłym kochanym wujkiem Piotrusiem, który prowadzi ten kraj... Ehhh Północ północ... A jakby to wszystko rzucić i wyjechać do Batawii?

Czemu tak zaciekle bronisz się przed określeniem Ciebie jako tyrana? Ja nigdzie nie użyłem wobec Ciebie takiego określenia. Rozumiem że dbasz o interesy Południa tak jak ja dbam o interesy Północy. Nie możesz jednak zaprzeczyć temu że wejście waszych wojsk na Uhrainę odbyło się z pewnymi ofiarami w cywilach. Wink

Cytat:Z rozkazu Ministra Koronnego Piotra Konstantego Pawłowicza, dziś o godzinie 15:00 armia Brodryjska wraz ze zmobilizowanymi oddziałami rezerwistów przekroczą granicę i wyruszą na Uhrainię, aby ustabilizować tam władzę Brodryjską. W imieniu Carycy rozkazałem zabić wszystkich, którzy staną nam na drodze, w swoim imieniu rozkazałem mordować pomagać tamtejszym ludom sprzeciwiającym się władzy zasymilować z Brodrią na nowo.

Cytat:Czemu tak zaciekle bronisz się przed określeniem Ciebie jako tyrana? Ja nigdzie nie użyłem wobec Ciebie takiego określenia. Rozumiem że dbasz o interesy Południa tak jak ja dbam o interesy Północy. Nie możesz jednak zaprzeczyć temu że wejście waszych wojsk na Uhrainę odbyło się z pewnymi ofiarami w cywilach. [Obrazek: wink2.gif]

Nie mogę tego zaprzeczyć ale fala uchodźców to cios w kolano. Dbam o Brodrię Południową jak Ty o północną, nasze "dzieci" (Iwan i Aleksandra) nie robią tego samego tylko kłócą się kto wygra tą zakichaną wojnę o władzę w całej Brodrii. Naprawdę nie bawi mnie ta całą sytuacja, a inwazja na Uhrainę jest po części moją winą... Jestem zachłanny na nowe ziemię, a Kugaria jakby ona podbiła Uhrainę to nikt by po niej nie zapłakał...

(21.05.2017, 12:18:22)Piotr Konstanty Pawłowicz napisał(a):
Cytat:Czemu tak zaciekle bronisz się przed określeniem Ciebie jako tyrana? Ja nigdzie nie użyłem wobec Ciebie takiego określenia. Rozumiem że dbasz o interesy Południa tak jak ja dbam o interesy Północy. Nie możesz jednak zaprzeczyć temu że wejście waszych wojsk na Uhrainę odbyło się z pewnymi ofiarami w cywilach. [Obrazek: wink2.gif]

Nie mogę tego zaprzeczyć ale fala uchodźców to cios w kolano. Dbam o Brodrię Południową jak Ty o północną, nasze "dzieci" (Iwan i Aleksandra) nie robią tego samego tylko kłócą się kto wygra tą zakichaną wojnę o władzę w całej Brodrii. Naprawdę nie bawi mnie ta całą sytuacja, a inwazja na Uhrainę jest po części moją winą... Jestem zachłanny na nowe ziemię, a Kugaria jakby ona podbiła Uhrainę to nikt by po niej nie zapłakał...

Piotrze, proszę mnie nie zrównywać z Iwanem. Gdybym zrobiła to co on, to jest szantażowała Bialenię, że albo ja albo Iwan, wtedy jak najbardziej... Jednakże popatrz, ja mu nic złego nie czynię, to on ciągle mnie atakuje i próbuje poniżyć np. w Hasselandzie. Dlatego nie godzę się na zestawianie mnie w jednym szeregu z  nim.

(21.05.2017, 12:22:16)Aleksandra Dostojewska napisał(a):
(21.05.2017, 12:18:22)Piotr Konstanty Pawłowicz napisał(a):

Piotrze, proszę mnie nie zrównywać z Iwanem. Gdybym zrobiła to co on, to jest szantażowała Bialenię, że albo ja albo Iwan, wtedy jak najbardziej... Jednakże popatrz, ja mu nic złego nie czynię, to on ciągle mnie atakuje i próbuje poniżyć np. w Hasselandzie. Dlatego nie godzę się na zestawianie mnie w jednym szeregu z  nim.

To nie miało dokładnie tak wyglądać Aleksandro, lecz to jedyne stwierdzenie jak porównać mnie i Mikołaja. Jeśli on sam nie poczuł się urażony. Smile

(21.05.2017, 12:24:58)Piotr Konstanty Pawłowicz napisał(a):
(21.05.2017, 12:22:16)Aleksandra Dostojewska napisał(a):
(21.05.2017, 12:18:22)Piotr Konstanty Pawłowicz napisał(a):
Cytat:Czemu tak zaciekle bronisz się przed określeniem Ciebie jako tyrana? Ja nigdzie nie użyłem wobec Ciebie takiego określenia. Rozumiem że dbasz o interesy Południa tak jak ja dbam o interesy Północy. Nie możesz jednak zaprzeczyć temu że wejście waszych wojsk na Uhrainę odbyło się z pewnymi ofiarami w cywilach. [Obrazek: wink2.gif]
Piotrze, proszę mnie nie zrównywać z Iwanem. Gdybym zrobiła to co on, to jest szantażowała Bialenię, że albo ja albo Iwan, wtedy jak najbardziej... Jednakże popatrz, ja mu nic złego nie czynię, to on ciągle mnie atakuje i próbuje poniżyć np. w Hasselandzie. Dlatego nie godzę się na zestawianie mnie w jednym szeregu z nim.
To nie miało dokładnie tak wyglądać Aleksandro, lecz to jedyne stwierdzenie jak porównać mnie i Mikołaja. Jeśli on sam nie poczuł się urażony. Smile

Dobrze, teraz zrozumiałam.
Co do Uhrainy,to postaram się jeszcze dzisiaj stworzyć mapy z nowym podziałem administracyjnym. Uregulujemy też pewne kwestie. Pomyślałam, że dobrym zwyczajem byłoby gdyby następca Tronu nosił np. tytuł Arcyksięcia Uhrainy.

Z tego co wiem Uhrainy już nie ma... Teraz jest Nowobrodria!
Rozumiem że każdy ma swoje zdanie.

Nazwa Uhraina będzie funkcjonować obok Nowobrodrii, gdyż takie życzenie wyrażają mieszkańcy Uhrainy,w osobie Borisa Hristova, który poparł naszą aneksję.