Forum Republiki Bialeńskiej
Odrodzenie Królestwa Batawii - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc)
+-- Dział: Kultura i społeczeństwo (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-4.html)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/spolecznosc/forum-66.html)
+--- Wątek: Odrodzenie Królestwa Batawii (/thread-7704.html)

Odrodzenie Królestwa Batawii - Piotr Pietrow - 23.05.2017

Drodzy Bialeńczycy i Brodryjczycy!
Przemawiam do was jako tytularny Król Batawii Piotr Konstanty Pawowicz vel Arne von Heim. Co sądzicie o odrodzeniu Batawii jako państwa stowarzyszonego z Bialenią? Czekam tutaj na opinię dosłownie każdej osoby, która ma jakiekolwiek zdanie w tym temacie. Smile

RE: Odrodzenie Królestwa Batawii - Hewret von Thorn - 23.05.2017

Stowarzysz się z Najjaśniejszym Carstwem. Od razu będziesz stowarzyszony z Bialenią.

RE: Odrodzenie Królestwa Batawii - Piotr Pietrow - 23.05.2017

Wątpię aby to działało jak stowarzyszenie z Bialenią.

Nie wiem, czy Bialenia będzie zainteresowana stowarzyszaniem tylko wyłącznie dla pikseli na mapie. :v
Dodatkowo sprawa kugarska, która rości sobie pierwszeństwo do większej części Uhrainy.

Nie zniżałbym tak nisko lotów bialeńskiej polityki.
No, ale obecnie to nie ode mnie zależy.

Rozumiem to że nie każdemu podoba się moja ojczyzna, lecz pamiętajmy o tym że Batawia ściągnie tutaj kilku ludzi, którzy znikli do innych mikro, a byli obywatelami Batawii. Jeśli nie interesuje was to, zawsze mogę zwrócić się do innego państwa. Wink

RE: Odrodzenie Królestwa Batawii - Aleksandra Dostojewska - 23.05.2017

Popieram i całym sercem wspieram.

Poza tym Batawia nie obejmuje Uhrainy, więc argument Hewerta nie trafiony.

(23.05.2017, 22:39:41)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Poza tym Batawia nie obejmuje Uhrainy, więc argument Hewerta nie trafiony.

Odniosłem się do jakiegoś zjednoczonego tworu Batawii i Uhrainy.
W sumie nie wiem, bo Wy zmieniacie fronty 5 razy na dzień.

Raz się kochacie, raz się kłócicie, potem znowu się kłócicie, a potem... wiadomo co.

Dobrze, że obecnie nie jestem szefem MSZ. Głowa by mnie rozbolała od tego. Big Grin

Batawia próbowała Zjednoczyć się z Uhrainą, lecz jej ostatni "szef" nie umiał pójść na ugody. Wink

RE: Odrodzenie Królestwa Batawii - Aleksandra Dostojewska - 23.05.2017

(23.05.2017, 22:42:55)Hewret Faradobus napisał(a):
(23.05.2017, 22:39:41)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Poza tym Batawia nie obejmuje Uhrainy, więc argument Hewerta nie trafiony.
Odniosłem się do jakiegoś zjednoczonego tworu Batawii i Uhrainy.
W sumie nie wiem, bo Wy zmieniacie fronty 5 razy na dzień.
Raz się kochacie, raz się kłócicie, potem znowu się kłócicie, a potem... wiadomo co.
Dobrze, że obecnie nie jestem szefem MSZ. Głowa by mnie rozbolała od tego. Big Grin

Wszelkie próby zarzucania mi, że zmieniam często zdanie , są śmieszne i groteskowe.

https://www.youtube.com/watch?v=aA2lFSI2ZUk

To było wymierzone w moje niezdecydowane podejście... Nie wiedziałem w którą stronę obrać kurs.

RE: Odrodzenie Królestwa Batawii - Piotr Pietrow - 24.05.2017

KRÓLESTWO BATAWII

[Obrazek: a31a29a30e733.png]

Sonda ws. odrodzenia Królestwa Batawii w rękach Piotra Konstantego, u boku Republiki Bialeńskiej. 

RE: Odrodzenie Królestwa Batawii - Aleksandra Dostojewska - 24.05.2017

Po raz kolejny wyrażam swoje zainteresowanie współpracą i pełne poparcie dla wyżej wymienionej inicjatywy.

Dziękuję za poparcie mej sprawy. Aleksandro, a może zorganizujesz wiec poparcia dla Królestwa Batawii u siebie w Brodrii?

Zorganizuję, jak najbardziej. Smile

Kiedy mogę się tego spodziewać? Smile

(24.05.2017, 15:22:49)Piotr Konstanty Pawłowicz napisał(a): Kiedy mogę się tego spodziewać? Smile

Postaram się już dzisiaj, jednak najpierw muszę się uporać z problemem znikających pieniędzy z mojego konta.

Rozumiem.

RE: Odrodzenie Królestwa Batawii - Maciej Kamiński - 24.05.2017

Ja swoje stanowisko wyraziłem już w prywatnej rozmowie i je póki co podtrzymuję.

Rozumiem Macieju.